
Herkesin sildiği gibi, 2. Kez Ülkemizin Hazîne ve Mâliye Bakanlığı’na getirilen Mehmet Şimşek, yaptığı ilk açıklama da, “Ülkemizin rasyonel (akılcı) bir zemine dönmek dışında bir seçeneği kalmadı…” demişti!
Şair ‘Yağmur gibi yağarım, sel gibi akarım, adam olmayana şimşek gibi çakarım!..’ diyor. Ben daha yazımın başında ‘kendisine oluğundan fazla önem atfedildiğini düşündüğüm; yani âdetâ süper(men) mâliyeci, hazineci veya hesap uzmanı gözüyle bakıldığına inandığım Mehmet Şimşek, ‘mâliyemize veya hazinemize yan bakanlara dik çakacak mı acaba!’ diye sormak ve kendi soruma kendim cevap vermek istiyorum:
ŞİMŞEK’İN ELİNDE SİHİRLİ BİR DEĞNEK YOK!
AMA ELİNDE VEYA KAFASINDA NE VAR ONU
ZAMAN İÇİNDE VE HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ
Birçoğumuzun bildiği gibi, Batman’ın Gercüş İlçesi doğumlu, 4 ablası ve 4 ağabeysi bulunan, oldukça yoksul ve 9 çocuklu bir ailenin en küçük evlâdı olan; çocukluğu da, gençliği de yokluk içinde geçen Mehmet Şimşek daha önce yürüttüğü Hazîne ve Mâliye Bakanlığı’nda başarılı olduğu görülmüş olmalı ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en son oluşturduğu Hükümette de aynı, hâtta ısrarla bu Bakanlığa getirildi… O nedenle ben Mehmet Şimşek’e eski-yeni görevinde başarılar diliyorum… Ancak ben Mehmet Bey’e olduğundan fazla bir anlam yüklendiğine inanıyorum… Ancak, Şimşek’in Tvetter hesabından yaptığı, “Yol gösterici ilkelerimiz şeffaflık, tutarlılık, hesap verilebilirlilik ve öngörülebilirlik olacaktır… Sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var. Uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya inanmayın-itibar etmeyin.” şeklindeki açıklamasını rasyonel ve inandırıcı bulduğum gibi, özelde yerli, genelde de yabancı yatırımcı açısından da çok önemli!’ buluyorum…
TÜRKİYE’NİN RASYONEL BİR ZEMİNE DÖNME
DIŞINDA BAŞKA BİR SEÇENEĞİ KALMAMIŞTIR
Mehmet Şimşek’in bütün açıklamaları veya konuşmaları neyse ne amma, ‘Türkiye’nin rasyonel (gerçekçi) bir zemine dönme dışında seçeneği kalmamıştır’ şeklindeki sözlerinden Türkiye ekonomisinin gerçekle yüzleşmeden başka bir alternatifi kalmadığı anlaşılıyor… Bu da şimdiye kadar ki mâlî ve hazîne uygulamaların gerçekçi bir zeminde seyretmediği anlamına geliyor!
ŞİMŞEK’İN ‘EVDEKİ HESABI’ ÇARŞIYA UYAR İNŞAALLAH!
Anlaşıldığı kadarıyla ve gelmişiyle geçmişiyle Mehmet Şimşek iyi bir mâliyeci, bilinçli bir hazîneci ve gerçekçi bir hesap uzmanı… O nedenle ben ‘Cenab-ı Allah Mehmet Bey’i utandırmasın ve ülkemizi küresel, bölgesel, yerel ve ekonomiksel bakımdan düzlüğe çıkarsın inşaAllah’ diye dua ediyorum… Çünkü ‘bu memleket gemisinin bizim’ olduğuna yürekten inanıyor ve gemimizin en küçük bir yalpalamaya, fırtınaya bile maruz kalmamasını, dalgaya kapılmamasını diliyorum!
MEHMET ŞİMŞEK’İN ÖNCEKİ SÖZLERİ BENİM
MORALİMİ BOZMUŞTU..! ANCAK AŞAĞIDAKİ
AÇIKLAMALARI.. BENİ BİRAZ ÜMİTLENDİRDİ!
Hâsılı; Şimşek’in ilk açıklamaları ‘ülkemin ekonomik olarak geldiği durum veya nokta bakımından’ benim moralimi oldukça bozmuştu! Ancak, aşağıda özetini vereceğim açıklamaları beni bir hayli ümitlendirdi. Çünkü Şimşek aşağıda metnini vereceğim açıklamalarıyla Ülkemizin çözülmeyecek bir probleminin olmadığını ifade etti… Yani eski-yeni Hazîne ve Mâliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı bir başka açıklama da,“Hükümetimizin üstesinden gelemeyeceği hiçbir sorun yoktur. Bir plan ve program dâhilinde, belirlediğimiz ilkeler çerçevesinde emin adımlarla çıktığımız bu yolda hedefimize inşaAllah herkesin desteğini alarak ulaşacağız. Ancak biraz sabır ve zamana ihtiyacımız var…” dedi.
Şimşek’in bu söz veya açıklamaları da doğru ve ümit verici bulunuyorum... Çünkü Cennet misâli Ülke insanımızın yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle ve üretken insanıyla birlikte el ele ve gönül gönüle verdikten sonra altından kalkamayacağı hiçbir problemi yoktur!’ diye düşünüyorum…
KILIÇDAROĞLU’DA “AK PARTİ’NİN YILLARDIR
BOZDUĞU EKONOMİYİ 6 AYDA DÜZELTİRİM’
DEMİŞ, DOLAYISIYLA DA, EKONOMİMİZİN O
KADAR BOZUK OLMADIĞINI ÎTİRAF ETMİŞTİ
BEN 6 AY’A DEĞİL, 16-26-36 AY’A RAZIYIM!!
Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; CHP Genel Başkanı ve Millet İttifâkı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi hakkında yaptığı her açıklama da; çok bozulduğunu iddia ettiği Ülkemizin ekonomisini 6 ay gibi kısa bir sürede düzeltebileceğini söyleyerek bir şekilde kendisini tekzip ediyordu! Çünkü bir kişinin, bir hükümetin veya bir partinin ‘20 küsur yılda bozulan koca bir ülkenin ekonomisini 6 ay gibi kısa bir sürede düzeltebilmesi için’ ya Hemen veya Süpermen olması, ya Türkiye’nin ekonomisinin Kılıçdaroğlu’nun dediği kadar bozuk olmadığını, ya da Kılıçdaroğlu’nun elinde sihirli bir değnek olduğunu gösterir! Ancak, Mehmet Şimşek’in olmadığı gibi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinde de sihirli bir değnek yok… O nedenle ben ‘Kılıçdaroğlu’nun ifadesiyle 20 küsur yıldır bozulan, tarumar edilen ülkemizin ekonomisinin düzelebilmesi için ‘değil 6 aya, 16 aya, 36 aya bile razıyım!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.
DENEYİM DÜŞÜNCENİN, DÜŞÜNCE İSE EYLEMİN ÇOCUĞUDUR
BAŞARININ SIRLARINDAN BİRİ, GEÇİCİ BAŞARISIZLIKLARIN
BİZİ LENMESİNE İZİN VERMEMEKTİR…
BÜYÜK DÜŞLER KURANLAR DÜŞLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEZ AŞARLAR
BAŞARIYA ULAŞIP SIÇRAMA YAPAN BİREYLER
AYNI ZAMAN DA DEĞİŞİMİN USTALARI OLACAKLARDIR
ÇIKMADIK CAN DA UMUT VARDIR…
Kolektif
2026
Taceddin Akbaş'ın “AFAD bir yandan, afetler diğer yandan uyarıyor!! Ancak kimse bu uyarıları dikkate almıyor!!!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Dünya standartlar günü kutlu olsun tüm standartlar 'İslami olsun!'" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Mekke, E. Çölaşan’ın dediği gibi “heriflerin” değil, “şeriflerin” şehridir. Kâbe de müminlerin kıblesidir!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Mekke'yi koruma şerefi '110 yıl sonra ve yeniden' bizim olacak" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Burdur Müftülüğü 'haftalarında' din görevlilerini unutmadı " adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Siyonistler ırkçı bile değil tam bir soykırımcılar!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “Kemal Bey ihtiyatlı davranıyor Özgür Bey ise hem panik yapıyor hem de kırıcı cümleler kuruyor " adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “'Sende mi "Brütüs..." oldun kardeş ülke Azerbeycan'ın yasakçı başbakanı Asedov!" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “'Camiler Haftası'nı unutmayalım içlerini ise hiç boş bırakmayalım" adlı köşe yazısı. Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın “''Şiddete Hayır Günü'nde bile şiddetin daniskası yapılıyor!" adlı köşe yazısı. Devamı
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, sermaye piyasalarında yaşanan fon soruşturması nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i istifaya çağırdı. Sarı, 15 Ekim’de yapılacak Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkan vekilliği seçimi için YENİ Parti ve DEM Parti’ye ortak aday belirleme çağrısında da bulundu.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa edeceği yönünde sosyal medyada ve çeşitli platformlarda ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı. Şimşek, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek görevine devam ettiğini bildirdi.
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in cari açık ve dış borç çevirme oranlarına ilişkin değerlendirmelerini eleştirdi. Ağıralioğlu, “Borç bulabilmek başarı değil; borca daha az ihtiyaç duyan bir ekonomi kurabilmektir” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Mayısta yıllıklandırılmış cari açık 37,3 milyar dolar gerçekleşti. Küresel ekonomideki şoklara karşın cari açığın sürdürülebilir seviyelerde kalması ekonomimizin dayanıklılığını gösterirken, makrofinansal istikrarı da desteklemektedir" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yılın kalanında emtia fiyatlarında normalleşme, kira enflasyonunda aşağı yönlü eğilim ve ılımlı talep görünümünün katkısıyla dezenflasyonun devam etmesini bekliyoruz" dedi.
Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı'nın ardından konuşan Şimşek, Avrupa Komisyonu Ekonomi ve Verimlilikten Sorumlu Üyesi Valdis Dombrovskis ile gerçekleştirilen görüşmelerde ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik önemli başlıkların ele alındığını söyledi.
Yorumlar (0)