Taceddin Akbaş

'Tayyip Erdoğan'ın en yakın rakibi Kılıçdaroğlu'dur-Bay Kemal'dir!'

Taceddin Akbaş'ın ''Tayyip Erdoğan'ın en yakın rakibi Kılıçdaroğlu'dur-Bay Kemal'dir!'' adlı köşe yazısı.

Taceddin Akbaş

Birçok okurum bugünkü yazımın başlığını görünce ya şaşırmış, ya tebessüm etmiş, ya kıs kıs gülmüş, ya da şaka veya ironî yaptığımı falan sanmıştır… Ancak ben ironi de yapmıyorum, şaka da. Yani ben 6-7 ay kadar sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın (şu an görünen) muhtemel rakiplerinin en başında ya da en şanslısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu-Bay Kemâl olacağını iddia ediyorum… Nedenlerine gelince şunları söyleyebilirim:

Bilindiği üzere 2023’ün ortalarında yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimlerine başka adaylar çıkar mı çıkmaz mı onu bilmiyorum… Ancak bilinen ve görülen iki adaydan biri Cumhur İttifâkı, diğeri Millet İttifâkı olmak üzere iki adayın yarışacağı gibi, Cumhur İttifâkı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet îttifâkı’nın görünen ya da tahmin edilen (ve en çok hak da eden) adayı Kemâl Kılıçdaroğlu olacak… Ve Cumhur İttifâkı’nın bileşenleri, yöneticileri ve bilhassa tabanı Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın en kolay rakibi olacağını sanıyor, öyle düşünüyor veya öyle görüyorlar… Dolayısıyla da Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın karşısına çıkması için canla başla çalışıyorlar! Ama bence hepside yanılıyor… Çünkü cümle âlem biliyor ki, Millet İttifâkı’nın hiçbir adayı (kim olursa olsun, hattâ feriştah bile olsa) HDP’nin desteği olmadan Cumhurbaşkanı se-çi-le-me-ye-cek!

6’LI, (7’Lİ veya 8’li) Masa etrafındaki partilerin içinden herhangi bir Cumhurbaşkanı adayı çıkmayacağına-çıkamayacağına ve adaylık için ismi geçen Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın da Kılıçdaroğlu tarafından veto edileceğine, adaylıklarına yasak konulduğuna ya da konulacağına göre ki; Genel Başkanlarının çok istemesine, arzulamasına rağmen İmamoğlu’na İyi Partililer, Yavaş’a da HDP’liler yeterince oy-desteği vermezler. Hal böyle olunca da Millet İttifâkı ortaklarının veya bileşenlerinin ve taraftarlarının büyük bir kısmından, artı HDP’lilerden oy destek alabilecek tek aday CHP Genel Başkanı ‘Kemal Kılıçdaroğlu-Bay Kemâl’ gibi gözüküyor…

İTTİFÂK GENEL BAŞKANLARININ İSTİKBÂLİ

SEÇİLECEK… CUMHURBAŞKANINA BAĞLI!!

Daha önce de yazdığım ve hemen herkesin bildiği gibi Cumhur İttifâkı’nın tartışmasız, amasız mamasız Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan… Millet İttifâkı’nın adayı ise seçim sathı mailine girilmesine rağmen aylardır toplanıp toplanıp dağılıyorlar… Dolayısıyla da herhangi bir aday üzerinde uzlaşamıyor-anlaşamıyorlar!

Ve Erdoğan tekrar seçilemez ise Kendisinin ve Partisinin durumu ne olur onu tam olarak kestiremiyorum… BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin Kendisi için de, Partisi içinde, yine DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Kendisi içinde, Partisi içinde fazla bir değişiklik olmaz… Ancak o durumda Devlet Bahçeli’nin Kendisi de, Partisi de büyük yara alır ve Bahçeli Partisinin Genel Başkanı olarak kalmaz-kalamaz! Ve ‘Cumhurbaşkanı adayı olamayan Millet İttifâkına bağlı partilerin Genel Başkanları Ahmet Davutoğlu’da, Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu’da partilerinin başında kalamayacakları gibi Partileri, parti teşkilâtları bile dağılır! Hele hele çıkardıkları aday Cumhurbaşkanı olamaz ise, hiç ama hiç ayakta ve hayatta kalamazlar!

MERAL HANIM’IN DURUMUNA GELİNCE;

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendi Genel Başkanlığı koltuğunu altından kaydırma ihtimali yüksek olan Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak bakmaz… İyi parti seçmeninin de Kemal Kılıçdaroğlu’na da, Ekrem İmamoğlu’na da yeterli oy desteği verilemeyebileceğini gördüğü ya öyle düşündüğü için onların adaylıklarına da sıcak bakmaz!

Ayrıca Meral Hanım bayan olduğu ve İslâm inancına gere bir bayanın Devlet Başkanı olamayacağını bildiği ya da öğrendiği, dolayısıyla da insanının yüzde 98-99’u Müslüman olan bir ülkede Devlet ya da Cumhurbaşkanlığını kazanamayacağını bildiği ya da tahmin ettiği için kendisinin Cumhurbaşkanlığına değil, Başbakanlığa talip olduğunu ‘aylar önce’ deklâre etti... O nedenle, Meral Hanım’ın bu sözünden dönmesi zor olsa da, günümüz de bir(kaç) günün bile uzun sayabildiği ve günümüz siyasetçilerinin bazen doksan, hattâ yüz seksen derece (u dönüşler) yapabildikleri için, çok zayıf ihtimal olsa da Meral Hanım’ında (çeşitli bahanelerin arkasına sığınarak) Cumhurbaşkanlığına aday olabilme ihtimalini de yabana atmıyorum… Ancak, Meral Hanım’ın, ilk hedefi Kendisi aday olsun olmasın ve 6’lı masanın çıkaracağı aday kazansın kazanmasın kendi Partisinin oyunu artırmayı, dolayısıyla da ana muhalefet partisi koltuğuna oturmaktır…

Kısacacı ve açıkçası; seçimlere 6-7 ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen 6’lı… Masa’nın ortakları ya da bileşenleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi güçlü ve siyâsî nâmağlup bir adayın karşına çıkaracak, kedi tabirleriyle ‘kazanacak bir aday’ bulmakta zorlanıyorlar! Ak Partililer de, MHP’liler ve BBP’liler de Erdoğan’ın en kolay rakibi olarak ‘yenilmeye doymayan bir pehlivan gibi gördükleri’ CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu görüyorlar… Ama yanılıyorlar… Çünkü yukarıda da vurgulamaya çalıştığım gibi, Kılıçdaroğlu’nun HDP’den oy almaya en yakın aday olduğunu ve Millet İttifâkı’nın adayının da HDP’nin desteği olmadan seçilemeyeceğini unutuyorlar… O nedenle ben bu konuda son olarak ‘Hakk şerleri hay eyler. Zannetme ki gayr eyler… Ârif ânı seyr eyler. Görelim Mevlâ neyler, neylerse güzel eyler!’ diyor, herkese saygılar sunuyorum.

 

BİR ÇİÇEKLE BAHAR OLMAZ AMA HER BAHAR

BİR ÇİÇEKLE BAŞLAR…

Prof. Dr. Necmeddin Erbakan

ZİRVELERDE KARTALLARDA BULUNUR, YILANLARDA.

ANCAK BİRİSİ ORAYA SÜZÜLEREK, DİĞERİ İSE

SÜRÜNEREK GELMİŞTİR…

Cenap Şahabettin

BÜYÜK BİR TEPEYİ AŞTIĞINDA İNSANIN BULACAĞI ŞEY,

DAHA AŞILACAK ÇOK TEPELERİN OLDUĞUDUR…

GERÇEĞİ BİLİP SUSANLAR, GERÇEĞİ BİLMEYİP

SÖYLEYENLER KADAR TEHLİKELİDİR…

PROPAGANDA ÖYLE BİR SANATTIR Kİ İNSAN

BAŞKASININ AYAĞINA BASARKEN, KENDİSİ AH EDER

Rob Hope

SIRTI YERE GELMİŞ OLDUKTAN SONRA KAZANMAK,

YALNIZ POLİTİKA ALANINDA GÖRÜLÜR…

Edgar Fause

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2024

Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!

Taceddin Akbaş'ın 'Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü

Taceddin Akbaş'ın 'Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Orban’a Togg sonrası kitap hediyesi
Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Orban’a Togg sonrası kitap hediyesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban’a "Asırlık Gece" kitabının Macarca tercümesini hediye etti.

Millet Bahçesi’nde Gençlere Özel etkinlik
Yaşam

Millet Bahçesi’nde Gençlere Özel etkinlik

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Buluşması çerçevesinde Haber Spikeri Mehmet Aydın ile Radyocu Hop Dedik Ayhan, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde gençlerle buluşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uçakta açıklamalar
Bölgesel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uçakta açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyaretinin ardından uçakta açıklamalarda bulundu. Yargıtay-AYM krizi hakkında konuşan Erdoğan, "Anayasa Mahkemesi arka arkaya yanlışlar yapıyor, Yargıtay'ın kararı asla bir kenara atılamaz." dedi.

75 yaşındaki nine dualarla hazırladığı sarmaları Cumhurbaşkanına Erdoğanı bekliyor
Bölgesel

75 yaşındaki nine dualarla hazırladığı sarmaları Cumhurbaşkanına Erdoğanı bekliyor

Zülfiye nine hazırladığı yaprak sarmalarını ikram etmek için Cumhurbaşkanını bekliyor.

Kocasinan’dan ‘Sıfır Atık Projesi’
Yerel Yönetim

Kocasinan’dan ‘Sıfır Atık Projesi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Kocasinan Belediyesinin ‘Sıfır Atık Projesi’ destek veriyor.

Milletvekili Özçelik'ten 21. Yaş Açıklaması
Bölgesel

Milletvekili Özçelik'ten 21. Yaş Açıklaması

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "Alnımız ak, başımız dik yürüdük, 1 olduk 21 olduk." dedi.