
Herkesin bildiği ve bilhassa benim gibi yıllarca ata yadigarı ve eski bir evde, bir yıldır da kiralık ve son oturma tarihi çoktan dolmuş-sona ermiş olan bir evde-konutta oturanların büyük bir heyecanla bekledikleri gibi; Hükümet Ülkemiz de ‘’Yüzyılın Konut Projesi’’ ile ‘81 ilde 500 bin sosyal konut’ adı altında bir Toplu Konut Proje başlattı. Yani, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı koordinesinde ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yürütülen veya yürütülecek olan söz konusu proje; hem âfet riskine karşı güvenli alanlar veya mekanlar oluşturmayı hem de ihtiyaç sahibi vatandaşların bütçelerine uygun fiyat ve taksitlerle konuta erişimlerini sağlamayı amaçlıyor… Ve bu konutların yüzde 10 peşinat ve 240 aya varan vade-taksit imkanlarıyla satışa sunulacağı bildiriliyor ...
Buraya kadar her şey iyi güzel, memnun edici ve oldukça sevindirici… Ancak, bana kazın ayağı öyle gibi ya da pek inandırıcı gelmiyor! Çünkü, ben ve 3 oğlumuzdan biri Burdur’da ve defalarca, biri Gebze de biri İstanbul da bir torunumuz da Ankara da bir konut sahibi olabilmek için TOKİ’nin tüm sosyal konut projelerine müracaat etmemize rağmen, kurum veya kuruluş ‘bugüne kadar’ birimizi olsun ‘EV’lendirmedi! (Konut sahibi yapmadı maalesef…)
Ve Bazı dostlarım bana kuralardan önce torpillerin ya da ayırmaların, kayırmaların yapıldığını, hattâ alaverelerin-dalaverelin-dolapların döndüğünü-döndürüldüğünü iddia ediyorlar! Ben bunu pek düşünemiyor veya fazla ihtimal veremiyorum ama; yaşı ve şartları uyan torunumuzun biri ilk kez olsa da, benim ve evlatlarımızın ise defalarca müracaat etmemize rağmen, TOKİ’nin bugüne kadar birimizi olsun konut sahibi yapmaması kafamızı karıştırmıyor da değil!
Kısacası ve açıkçası; İstanbul’un Fikirtepesi’ndeki 6 bin konutu 5 yıldır hak sahiplerine teslim etmediği-edemediği iddia olunan TOKİ’nin; aralarında bizim ailenin de müracaat ettiği ve büyük bir heyecanla kura sonuçlarını beklediği 500 bin (beş yüz bin) konutu ne zaman ve nasıl teslim edecek bilemiyorum! Çünkü, Ocak 2023 tarihinde ve ‘İlkevim Arsa Projesi’ kapsamında çekilen Hak Sahipliği Kurasında ve Türkiye genelindeki 722 bin 698 bin müracaatçı arasından Burdur’da bize de bir arsa hakkı çıkmış ve biz de ‘istenen ön katılım bedelini’ aylar önce yatırmamıza rağmen bu güne kadar arsamızla ilgili en küçük bir hareketlilik görmedik, duymadık, hattâ yeri veya noktası hakkında doğru dürüst bir bilgi dahî alamadık… Bu durum da benim aklıma; küçük bir il olan Burdur’da verdiği sözleri bile uzun süre yerine getiremeyen veya uzunca bir süre aksatan Şehircilik, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı sözleşmeli ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ)Başkanlığı koordineli 500 bin sosyal konutu kaç yılda yapar ve hak sahiplerine teslim eder doğrusu ben çok merak ediyorum! Dolayısıyla da kendim, evlatlarım, torunlarım ve âcil bir konuta ihtiyacı olan tüm vatandaşların adına üzülüyorum. Yani, birçok vatandaş gibi ben de ‘küçük bir il olan Burdur’da bile verdiği arsa sözünü hayata geçirmeyen, en azından süresi içinde gerekli veya yeterli bilgileri veremeyen, dolayısıyla da sözünü yerine getirmeyen Bakanlığın veya TOKİ’nin 81 ilde yaptırmayı vadettiği 500 bin sosyal konutu değil verdiği süre içinde, uzun bir süre içinde yerine getirebileceği ümidini taşımıyorum… Ve bu konu da ‘keşke verilen sözler zamanında ve mekânında yerine gelse de benim gibi düşünen kişiler mahcup olsalar!’ diyorum.
Velhâsıl-ı kelâm, hülâsâ-i netice; Burdur’un bir yerlisi, yılların bir gazetecisi ve bundan birkaç yıl önce başlatılan ‘’İlk Evim Arsam’’ projesi esnasında Burdur Merkez de arsa bulmakta zorlanan ilgililerin veya yetkililerin; 500 Bin Konut Projesi Kapsamında İlimizin neresinde arsa gösterdiklerini ya da göstereceklerini bilmediğimi itiraf ediyor, herkese saygılar sunuyorum.
GÜVEN BİR AYNA GİBİDİR! BİR KEZ
KIRILDI MI HEP ÇİZİK GÖSTERİR…
Hz. Mevlânâ
İÇİMDEN GEÇENİ DE YAPTIM, ELİMDEN
GELENİ DE… OLMAYINCA OLMUYOR!
ANLATA ANLATA DUYURAMADIĞI BİR ŞEY,
KAFASINDA SESSİZ SESSİZ BİTİRİYOR İNSANI!
T. Akbaş
UMUT FAKİRİN EKMEĞİDİR! AMMA VELÂKİN
YENECEK PİLAV DA BUĞUNDAN BELLİ OLUR!
YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYMAZMIŞ!
İSTER ZENGİN OL İSTER FAKİR İSTER ÜNLÜ
OL İSTER SIRADAN, HER KİM OLURSAN OL
VERDİĞİN SÖZDE DUR!
Söz ve umut hakkında söylenmiş sözler
BİR ŞEYİ HAK EDENDEN ESİRGEMEK KADAR
HAK ETMEYENE VERMEK DE HAKSIZLIKTIR!
Nazan Bekiroğlu
2026
Taceddin Akbaş'ın 'BU YIL ‘BURUK’ BİR KURBAN BAYRAMI KUTLAYACAĞIZ' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Allah affeder, ihmal affetmez!' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Türkiye’de gençler ‘bugün’ hem Atatürk’ü anacak hem spor hem de bayram yapacaklar' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Hava şehitlerini anma günü; âileyi, güçsüzleri, yaşlılar ile birlikte yardıma muhtaç olan çocukları koruma günlerini kutlarken, unuttuklarımız(!)' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'BİR VEKİL BİR KUYUYA TAŞ ATTI 40 ASIL ÇIKARAMIYOR! adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Dr. Reyda Şıklaroğlu’nun Cumhuriyet Meydanı’ndaki tek kişilik “Kudüs, Gazze ve Türkistan’a özgürlük” nöbeti sürüyor' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Beyaz melek< olarak adlandırılan ’Tüm hemşîrelerin haftaları kutlu’ Kendileri ve hastaları mutlu olsun' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Tüm engellilerin haftaları kutlu kendileri ve âileleri mutlu olsun' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Kendi annelerimizin günlerini kutlarken annesiz çocukları da çocuksuz anneleri de unutmayalım' adlı köşe yazısı... Devamı
2026
Taceddin Akbaş'ın 'Vakıflar Antalya Bölge Müdürlüğü Burdur Saden Hatipoğlu Câmii Şerifini kaderiyle baş başa bırakmış durumda' adlı köşe yazısı... Devamı
Burdur Çavdır ilçesinde meydana gelen olayda ağır yaralanan F.G. isimli kadın, kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Bucak ilçe merkezinde bulunan Orman İşletme Müdürlüğü yerleşkesinin takas yoluyla TOKİ’ye devredilmesi için üst düzey görüşmeler yapıldığını açıkladı.
AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Burdur’un konut ihtiyacına yönelik önemli temaslarda bulunduklarını açıkladı.
TOKİ konut projesinde kura süreci tamamlandı, hak sahipleri belirlendi.
TOKİ’nin sosyal kiralık konut projesinde ilk etapta 15 bin ev yapılacak. 2 bin konut ağustosta teslim edilecek, başvurular haziranda başlayacak.
TOKİ konutlarının kiraya verilip verilemeyeceği merak ediliyor. Tapu devri ve borç şartı başta olmak üzere tüm detaylar açıklandı.
Yorumlar (0)