Taceddin Akbaş

ÜÇ ‘SÂ’YA DİKKÂT!..

Taceddin Akbaş'ın 'ÜÇ ‘SÂ’YA DİKKÂT!..' adlı köşe yazısı

Taceddin Akbaş

İlgilenenlerin az çok bilecekleri gibi, koskoca Roma İmparatorluğu’nun yıkılmasına ve dönemin İmparatoru Claudius’un devrilmesine ‘İsaura adlı’ bir kadın köle neden olduğu gibi; Dünyanın süper gücü olarak gözüken, o yüzden de jandarmalığa soyunan ve aynı zamanda Siyonist destekli Emperyalist (yayılmacı) bir devlet olan Amerika Bitişik (!) Devletlerinin (ABD) en güçlü Başkanlarından biri olan Bill Clinton’ın siyâsi hayatını da Beyaz Sarayın yosmalarından biri olan Monica Lewinsky adlı bir bayan bitirmişti!
Türkiye de nisâların, yani kadın ya da kızların devirdiği bir iktidar veya hükümet var mı bilmiyorum ya da hatırlamıyorum… Ancak bazı bakanların, milletvekillerinin, bürokratların, belediye başkanlarının, yani yerel ve merkez yöneticilerin bu üç zaaflarından birinin musallat olması nedeniyle ya makamlarını mevkilerini, işlerini güçlerini kaybettiklerini, ya da maddî mânevî cezâlara dûcar olduklarını biliyorum… Fakat benim bugünkü konum masaların ve nisâların yıktığı makam ve mevkiden ettikleri kişiler değil, kasalarının yıktıkları ve yıkabilecekleri nedenler olacak:
Hatırlatmakta fayda var! Birçoğumuzun bileceği ya da hatırlayacağı gibi, daha ‘dün’ denecek kadar kısa bir süre önce, alış veriş olmadığı, dolayısıyla da borçlarını ödeyemediği için iflâs ettiğini veya edeceğini iddia eden bir esnaf; dönemin Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit’e Başbakanlığın çıkışında bir yazar kasa fırlatmış ve bu kasa, Ecevit Hükümetini devirmese veya yıkmasa-yıkamasa da, ciddi bir şekilde sarsmıştı!
Bahsime konu olan bir sözü olan ve 6 defa iktidardan gidip 7 defa gelmekle, artı darbecilerden intikamını almakla övünen eski Başbakan ve Cumhurbaşkanlarından müteveffa Süleyman Demirel, “Tencerenin devirmeyeceği iktidar veya hükümet yoktur!” diyordu ve haklı da çıkıyordu... Hemen şunu da hatırlatayım ki, Demirel’in 6 defa gidip 7 defa gelerek iktidar olması doğrudur ama kaç kere veya nereler de, nasıl, ne kadar muktedir olduğu ciddi bir araştırma ve tartışma konusudur!
Her neyse; bu kadar bir hatırlama ya da hatırlatmadan veya mukaddimeden sonra sözü şimdi genelde dünyayı, özelde de ülkemizi kasıp kavuran orman yangınlarının, covit-19’un, deprem ve sel felâketinin açtığı maddî manevî yaralara, verdiği zararlara ve bu zararları yerli yersiz değerlendirmeler de bulunan partili partisiz kişilere getirmek istiyorum:
ERDOĞAN’IN PARTİSİNE ‘’GÖNÜLDEN DEĞİL DE’’
DİLİNDEN; KENDİSİNE İSE KALPTEN, YÜREKTEN
DEĞİL MENFAATLERİNDEN BAĞLI OLAN KİŞİLER
BU “İKTİDÂRI’’ YERLİ YERSİZ ELEŞTİRİYORLAR!
2 yılı rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in Partisi Milliyetçi Hareket’in (MHP) kurucu Gençlik Kolları Başkanlığını, 1977 yılından 12 Eylül 1980 sabahına kadar da rahmetli Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hocamızın Partisi olan Millî Selamet Partisi’nin (MSP) Gençlik Kolları Başkanlığını yapmış bir kişi; yarım asırlık ta bir gazeteci olarak genelde politikanın-politikacıların, özelde de partilere ve bilhassa iktidar partilerine üye olan ya da şöyle veya böyle gönül vermiş olan kişilerin ya da gönül vermiş gibi yapan, öyle gözüken şahısların hâleti rûhuyelerini iyi derece de tespit ve tahlil ederim.
Bu vesîleyle, Ak Parti’den ve bir Milletvekilinden ‘Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı’nın yanı sıra çeşitli partilerden de İl Genel ve Belediye Meclisi Üyeliği teklifi aldığımı’ ancak gününüzde politikacılığın veya politikacıların işlerinin zor olduğunu düşündüğüm ve politikacılığın benim fıtratıma uygun olmadığı için de bu teklifleri kabul etmediğimi ve kabul etmediğim için de biri Milletvekili olmak üzere bazı partili yöneticileri gücendirdiğimi, hattâ darılttığımı, yani dolaylı yollardan politikanın, direkt olarak ta halkın içinde olduğu hatırlatmak isterim!
Şimdi de bu kadar girizgâhtan ve tabiidir ki tecrübeden sonra mevcut iktidarın durumunu ‘kısaca özetlemek’ ve bugünkü yazımı noktalamak istiyorum:
MUHÂLİFLERİN TAŞ ATTIĞI ESNÂDA
MUVÂFIKLARIN ATTIĞI GÜL DE ‘TAŞ
YERİNE GEÇER’ VE İNSANI YARALAR
Bir kısım TV’ler ve gazeteler-gazeteciler, radyolar ve benzer organlar, hattâ sosyal medya fenomenleri neyse ne amma, bugün câmilerde cemaatlerde bile emekliye, memura ve işçiye yapılan maaş artışları, elektriğin, doğalgaz ve akaryakıtın, hadi onlar neyse ne amma, domatesin, biberin ve soğanın fiyatları konuşuluyor! Bu durum da insanların bazı olumsuzlukların sebeplerini araştırmadan yorum yaptıklarını ve kanaat belirttiklerini ve günümüz de dostlukların, vefakârlıkların pamuk ipliğine bağlı olduğunu, yani insanların tercihlerini günü birlik hevâ ve heveslerine ya da maddî çıkarlarına göre yaptıklarını gösteriyor maalesef’ diyor ve benim ‘birçok konuda olduğu gibi bu konuda da elçi olduğumu, elçiye de zeval olmadığını-olmayacağını!’ hatırlatıyor, herkese ‘vefalı’ saygılar sunuyorum.
VEFA DÜNKÜ GİBİ GEÇİP GİTTİ...
Hz. Ali (r.a)
HAYAT GÜLMEYİ, SEVGİ HAK ETMEYİ,
VEFA UNUTMAMAYI, DOSTLUK SADIK
KALMAYI BİLEN KİŞİLER İÇİNDİR…
Hz. Mevlânâ


Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Taceddin Akbaş Diğer Yazıları

25
NİSAN

2024

'Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun

Taceddin Akbaş'ın ''Veteriner Hekimlerin günleri kutlu' Türkiye İstatistik Kurumu var olsun' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı

Taceddin Akbaş'ın 'Temel ihtiyaç mallarından KDV alınmamalı' adlı köşe yazısı Devamı

23
NİSAN

2024

Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü

Taceddin Akbaş'ın 'Bugün 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' Günü' adlı köşe yazısı Devamı

22
NİSAN

2024

'Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!

Taceddin Akbaş'ın ''Duyduk duymadık' demeyin ve bugünün 'Dünya Günü' olduğunu unutmayın!!' adlı köşe yazısı Devamı

19
NİSAN

2024

Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!

Taceddin Akbaş'ın 'Kitap gününü, turizm haftasını kutlayalım!! Malazgirt ve kutlu doğum haftasını unutmayalım!' adlı köşe yazısı Devamı

18
NİSAN

2024

Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor

Taceddin Akbaş'ın 'Vali Öksüz 'Koordine etmekle yetinmiyor' Aynı zamanda kontrol ve takip de ediyor' adlı köşe yazısı Devamı

17
NİSAN

2024

Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?

Taceddin Akbaş'ın 'Herkesin her şeyin günü olur da köşe yazarlarının olmaz mı?' adlı köşe yazısı Devamı

16
NİSAN

2024

Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!

Taceddin Akbaş'ın 'Erdoğan ‘kadrosunu’ yenileyecek mi yoksa rötuş yapmakla mı yetinecek?!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!

Taceddin Akbaş'ın 'Haftalarında olsun Şehitlerimizi unutmayalım-unutturmayalım!!!' adlı köşe yazısı Devamı

15
NİSAN

2024

Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü

Taceddin Akbaş'ın 'Akşener 'Genel Başkanlığı' bırakmayacak ve İran Balonu İsrail semalarında söndü' adlı köşe yazısı Devamı

İlgili Haberler

Roma İmparatorluğu Dönemine Ait 2 Bin Yıllık Anıt Mezar Bulundu
Bölgesel

Roma İmparatorluğu Dönemine Ait 2 Bin Yıllık Anıt Mezar Bulundu

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki Apollon Smintheus Tapınağı’nda 2023 yılı kazı çalışmalarında tapınağın kuzeybatısında kalan nekropoliste (mezarlıkta) Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık anıt mezar bulundu.

Genç kız Falezlerde mahsur kaldı! Ayağını kayalıklara çarpınca olan oldu
Bölgesel

Genç kız Falezlerde mahsur kaldı! Ayağını kayalıklara çarpınca olan oldu

Antalya'da falezlerden denize atlayan genç kız, kayalıklara ayağını çarparak mahsur kaldı. Yaralanan genç kız, Deniz Polisi ekipleri tarafından botla kurtarıldı.

Burdur'da Muhtarlarla Buluşmalar Devam Ediyor!
Bölgesel

Burdur'da Muhtarlarla Buluşmalar Devam Ediyor!

Burdur Valisi Türker Öksüz, Muhtarların talep ve sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Vali Türker Öksüz Köylerin ihtiyaç ve taleplerini yakından takip ediyor.

Tır Şoförleri Vize Alamıyor! İhracatı tehdit eden detaylar! 3 milyara dolara yakın hedef
İş Dünyası

Tır Şoförleri Vize Alamıyor! İhracatı tehdit eden detaylar! 3 milyara dolara yakın hedef

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, ihracat rakamları, AB vize başvurularında yaşanan sorunlar ve BAİB'in faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Çavuşoğlu, vize sıkıntısı yaşadıklarını ve tır şoförlerinin vize alamamasının ihracatta ciddi düşüşlere neden olabileceğini açıkladı.

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyordu! Seyir halinde alev aldı
Bölgesel

Antalya'da otel çalışanlarını taşıyordu! Seyir halinde alev aldı

Antalya’nın Kemer ilçesinde otel çalışanlarını taşıyan servis midibüsü seyir halinde alev aldı. Sürücü dumanı fark edip yolcuları tahliye ederken, midibüsü saran alevler itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Antalya'da kayıp olarak aranıyordu! Genç işçi dere yatağında bulundu
Bölgesel

Antalya'da kayıp olarak aranıyordu! Genç işçi dere yatağında bulundu

Antalya'nın Aksu ilçesinde 2 gün önce kayıp ihbarında bulunulan inşaat işçisigenç, dere yatağında ölü bulundu. Detaylar haberimizde..