Burdur

MAKÜ Uyuşturucuyla Mücadele Projesinde Önemli Adımlar Atıyor

MAKÜ Uyuşturucuyla Mücadele Projesinde Önemli Adımlar Atıyor Burdur Valiliği tarafından yürütülen Uyuşturucuyla Mücadele Projesi kapsamında ‘Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum’ projesine Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) de destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Burdur Valiliği ile …

MAKÜ Uyuşturucuyla Mücadele Projesinde Önemli Adımlar Atıyor

MAKÜ Uyuşturucuyla Mücadele Projesinde Önemli Adımlar Atıyor

Burdur Valiliği tarafından yürütülen Uyuşturucuyla Mücadele Projesi kapsamında ‘Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum’ projesine Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) de destek vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda Burdur Valiliği ile MAKÜ arasında iki yıllık iş birliği protokolü imzalandı. Yapılan ikili anlaşma sonrasında MAKÜ uyuşturucu ile mücadeleye etkin bir şekilde destek vermeye başladı.

Bu kapsamda öncelikle MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca başkanlığında uyuşturucu ile mücadele çalışma grubu kuruldu. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 5 ve 6 Kasım 2019 tarihlerinde MAKÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü’ndeki 350 öğrenciye “Madde Bağımlılığında Tedavi Süreci” konulu konferans verildi. MAKÜ Güvenlik Görevlileri konu ile ilgili eğitimlere tabi tutuldu. Fakülte, enstitü, yüksekokul, meslek yüksekokulları ve sosyal alanlara valilik tarafından gönderilen ‘Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi’nin tanıtıldığı afişler asıldı, broşürler dağıtıldı. MAKÜ’nün kurumsal sosyal medya hesaplarından projeye destek için görseller paylaşıldı ve #UmudaKapıAçıyorumHayataTutunuyorum hashtagi ile farkındalık yaratmak için paylaşımlar yapıldı. Birçok öğrenci topluluğu da kampanyaya sosyal medyadan destek verdi. MAKÜ Sosyal mobil uygulaması üzerinden öğrencilere bildirimler gönderildi.

Bunlara ek olarak Uyuşturucu ile mücadele çalışma grubuna bağlı Araştırma Grubu, Eğitim ve Programların Hazırlanması Grubu ve Proje Çalışma Grubu alt birimlerinin kurulması planlandı. MAKÜ’de bulunan Genç Yeşilay Topluluğu ve diğer öğrenci toplulukları tarafından konu ile ilgili etkinlik yapılması planlandı. “Madde Bağımlılığını Önlemede Üniversite Modeli Geliştirilmesi“ amacıyla geniş kapsamlı bir çalıştay yapılması planlandı. Madde kullanımı karşıtı kampanyalar ve etkinlikler yapılması planlandı. MAKÜSOSYAL uygulamasına bağımlılık ile ilgili ayrı bir buton eklenerek UYUMA uygulaması ve ALO 191 linki verilmesi planlandı

Planlanan bu çalışmaların da en kısa sürede hayata geçeceğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Üniversite olarak bu projeye destek vermekten son derece mutluyuz. MAKÜ bu projenin 3 önemli noktasında yer alacaktır. Bunlardan birincisi, üniversitemizin alanında uzman akademik personelimizin bu konuya proje ve fikri anlamda destek vermesidir. Bu protokolden sonra her akademik personel kendi alanında bu projenin doğal fikir yürütücüsü olacak. İkinci aşamada üniversitede bağımlılık riski ile muhatap olmuş olan öğrencilerimizi titiz bir çalışma ile ortaya çıkartıp bunların bu zararlı alışkanlıklarla mücadelesini sağlayacağız ve bu kişileri sağlıklı birer bireye dönüştürüp topluma kazandırılmaları konusunda etkin bir çalışma yürüteceğiz. Üçüncü aşamada da ilerleyen zamanlarda tüm üniversite öğrencilerinin ve camiasının bu projenin gönüllü uygulayıcısı haline dönüştürmek. Bu projenin yaygın etkisini artıracak çok önemli bir enstrüman olarak ortaya çıkıyor. Çünkü biz şunu biliyoruz ki bu gibi problemlerle önleyici çalışmalar yapmak, farkındalık yaratma çalışmaları yapmak, aileleri ve toplumu bilinçlendirmek, gençlere ciddi eğitimler vermek çok önemli aşamalar kaydettiriyor. Çünkü bir kişi bağımlılığa yakalandıktan sonra bunu ortaya çıkarmak ve kurtarmak çok kolay olmuyor. Uzun mücadele ve istikrarlı çalışmalar gerekiyor. İnsanlar bu bataklığa düşmeden bunu önleyebilirsek o zaman başarıyı sağlamış oluruz. Yani bizler üniversite olarak yapacağımız çalışmalarda projeye taze kan sağlarken aynı zamanda bu misyonu yüklenen öğrencinin de böyle bir bataklığa düşmesini de önlemiş oluruz. Üniversitemiz tarafından proje kapsamında yapılması planlanan çalışmaları en kısa sürede hayata geçireceğiz.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ, tarımda dijital teknolojiler çalıştayı gerçekleştirdi
Bölgesel

MAKÜ, tarımda dijital teknolojiler çalıştayı gerçekleştirdi

Dünya ve Türkiye’de stratejik bir odak haline gelen tarım sektöründe dijitalleşmenin önemini ve katkılarını tartışmak ve bu alanda gerçekleştirilebilecek ar-ge çalışmalarını değerlendirmek amacıyla Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ev sahipliğinde “Tarımda Dijital Teknolojiler Çalıştayı” düzenlendi

MAKÜ Eğitim Fakültesi’nin Kalitesini YÖKAK da Tescilledi
Bölgesel

MAKÜ Eğitim Fakültesi’nin Kalitesini YÖKAK da Tescilledi

Yükseköğretimde akreditasyonun giderek artması ile birlikte Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de akreditasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

TÜSÜF Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları MAKÜ’de Oynanacak
Bölgesel

TÜSÜF Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları MAKÜ’de Oynanacak

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Futbol Takımının da yer aldığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları fikstürü gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi.

Otizm Farkındalık Günü MAKÜ'de Atlarla Kutlandı
Bölgesel

Otizm Farkındalık Günü MAKÜ'de Atlarla Kutlandı

MAKÜ Atçılık ve Hippoterapi Merkezi, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nü otizmli çocuklarla atların buluştuğu bir festivalle kutladı. Etkinlikte otizmli çocuklar at binme ve atlarla etkileşim gibi aktivitelerle keyifli vakit geçirdi.

Burdur'da Badminton Heyecanı! 30 Üniversite Bölgesel Lig'de Mücadele Ediyor
Bölgesel

Burdur'da Badminton Heyecanı! 30 Üniversite Bölgesel Lig'de Mücadele Ediyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 30 farklı üniversiteden 197 sporcunun katılımıyla Üniversitelerarası Badminton Bölgesel Lig başladı. İlk 4'e giren üniversiteler, Süper Lig'e yükselecek.

Burdur'da Yaşlılara Destek! Öğrenciler Yaşlıların Yaşam Kalitesini Artırıyor
Bölgesel

Burdur'da Yaşlılara Destek! Öğrenciler Yaşlıların Yaşam Kalitesini Artırıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Çavdır Meslek Yüksekokulu, yalnız yaşayan yaşlılara yönelik psikososyal destek ve bakım hizmeti sunan örnek bir uygulamaya başladı.