Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 27 Ekim’e kadar açık kalacak YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda sunulan coğrafi işaretli Melli İnciri ziyaretçilerden beğeni almaya devam ediyor.
Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle ‘Sizin oraların nesi meşhur?’ sloganıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı ANFAŞ Fuar Merkezi’nde 27 Ekim’e kadar yerli ve yabancı ziyaretçilere kapılarını açık tutacak. 81 İlin katılımıyla önceki gün açılan YÖREX Fuarı’nda tam bir yöresel ürün şöleni yaşanıyor.
Bucak ilçesine bağlı Kocaaliler Beldesi’nde üretimi yapılan ve geçtiğimiz yıllarda coğrafi işaret alarak markalaşan Melli İnciri de fuarda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, Melli İnciri’ni tanıtmak için ilk kez böyle bir organizasyona katıldıklarını ifade ederek, “Burdur’un coğrafi işaret alan iki ürünü var. Birisi ceviz ezmesi diğeri de Melli İnciri.Bugüne kadar Melli İnciri’ni tanıtmak için festival yaptık,fuarlara katıldık ve bundan sonra da tanıtmaya devam edeceğiz. Melli İnciri aroması ve tadıyla çok farklı. Diğer il ve ilçelerde yetişen incirlere hiç benzemiyor. Zaten Melli İnciri’ni yiyenlerde genelde bunu söylüyor. Biz kimseyle rakip değiliz.Melli İnciri’ni en iyi şekilde tanıtarak tüm Türkiye ve ilerde yurtdışında da pazar payı olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Coğrafi işaretli Melli İnciri fuara katılan ziyaretçilerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)