Burdur / Karamanlı

Milli Kültür Ögeleri sergisinde neler sergilendi ?

Karamanlı ilçesi Atatürk İlkokulunda açılan ‘Milli Kültür Ögeleri’ sergisinde, milli kültürü anlatan eşya ve kıyafetler sergileniyor. Sergiye, Karamanlı Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Oğuz, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve …

Milli Kültür Ögeleri sergisinde neler sergilendi ?

Karamanlı ilçesi Atatürk İlkokulunda açılan ‘Milli Kültür Ögeleri’ sergisinde, milli kültürü anlatan eşya ve kıyafetler sergileniyor.

Sergiye, Karamanlı Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Oğuz, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

KMM’ye konuşan okul müdürü Recep Yılmaz, Şeyh Edebali’nin “Geçmişini bilmeyen, geleceğini bilmez” sözünü hatırlatarak, öğrencilere, geçmişte kullanılan eşya ve kıyafetleri göstererek anlatmak istediklerini ifade etti.

Yeni nesillerin, kültür mirasını bilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Atalarımız, dedelerimizin nasıl yaşadıkları, nasıl düşündükleri ve sonucunda oluşan kültürün ne olduğunu, öğrencilerimizin bilmesi gerekiyor. Böylelikle, geçmişi bilerek, geleceğe daha emin adımlarla yürüyen bir gençlik tasavvurumuz var.” dedi.

Milli kültür ögelerini tanıtmak amacıyla sergi açtıklarını söyleyen 4. sınıf öğretmeni Gülşah Erkan, geçmişe ait kaybolan değerlerin tekrar gün yüzüne çıkarılmayı amaçladıklarını anlattı.

Sergilenen eşya ve kıyafetlerin, öğretmeler ve öğrenci velilerinin katkılarıyla temin edildiğini belirten Erkan şöyle devam etti:

“Çocuklar genelde bunları artık hep fotoğraflardan, kitaplardan ve dergilerden görüyorlar. Amacımız, birebir eşyalarla muhatap olmaları için böyle bir uygulama yaptık. Öğrencilerimiz için oldukça faydalı olduğunu da düşünüyorum. Göremedikleri birçok şeyi canlı olarak burada görme fırsatı buldular.”

Öğrencilerden Mustafa Erdal, eskiden böyle eşyaların kullanıldığını görünce çok şaşırdığını dile getirerek, “Bizim zamanımızdaki gibi teknolojik aletler yokmuş. Eskiden kullanılan eşyalarda çok güzelmiş aslında. Onlar da çok faydalılarmış.” diye konuştu

Arkadaşlarından bulduğu bindallı kıyafetini giydiğini anlatan öğrencilerden İmran Korkmaz, bu kıyafeti giydiğinde eski günleri ve hatıraları hatırladığını belirtti.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Öğretmenleri Adına Fidan Diktiler
Bölgesel

Öğretmenleri Adına Fidan Diktiler

Atatürk İlkokulu öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü adına fidan dikerek anlamlı bir etkinliğe imza attılar. Atatürk ilkokulu 3/C Sınıfı öğrenci ve velileri sınıf öğretmenleri Hüseyin ÖZCAN adına öğretmenler günü hediyesi olarak hatıra ormanı oluşturdu.Etkinliğe Orman İşletme …

ATATÜRK İLKOKULU’NDA HEM BEDEN HEM DE AKIL GELİŞİMİNDE YENİLİKLER
Etkinlik

ATATÜRK İLKOKULU’NDA HEM BEDEN HEM DE AKIL GELİŞİMİNDE YENİLİKLER

Bucak Atatürk İlkokulunda Future Clasroom Laboratuarı açıldı. Öğrencilere dünyayı ve kendini tanıyan, teknolojiyi uygulayan, çağdaş uygarlık seviyesine erişmiş üretken bireyler olarak yetiştirme amacı doğrultusunda Küçük Kâşifler projesiyle yola çıkan Atatürk İlkokulu, okul bahçesinde düzenleme yaptı. …

Kaza sonrası ceza olarak aracını evine astı
Bölgesel

Kaza sonrası ceza olarak aracını evine astı

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan vatandaşın yaptığı trafik kazası sonrası ceza olarak yaşadığı evin duvarına astığı otomobil, yaklaşık 3 aydır aynı şekilde duruyor.

Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı
Bölgesel

Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı

Antalya’nın Kaş ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kaş Kınık Tarım Fuarı kapılarını açtı.

Antalya'da Karavan Park, tatilcilerin gözdesi oldu
Bölgesel

Antalya'da Karavan Park, tatilcilerin gözdesi oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı’nda hizmete açtığı Karavan Park’ta havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi yoğunluğu da arttı.

Ekolojik yaşama can suyu
Bölgesel

Ekolojik yaşama can suyu

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi çocukların küçük yaşlarda ekolojik yaşamla tanışabilmesi için ‘Doğa Temelli Gelişim Atölyesi’ başlatıyor.