Burdur

MOR BAHÇELER KOKUSU VE RENGİYLE ZİYARETÇİLERE HUZUR VERİYOR

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Akçaköy Lavanta Deresi ve Burdur Gölü kenarındaki lavanta tarlaları, ziyaretçilerine doyumsuz güzellikler sunuyor.

MOR BAHÇELER KOKUSU VE RENGİYLE ZİYARETÇİLERE HUZUR VERİYOR

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Akçaköy Lavanta Deresi ve Burdur Gölü kenarındaki lavanta tarlaları, ziyaretçilerine doyumsuz güzellikler sunuyor.

Lisinia Doğa Proje Merkezi’nin bünyesinde, Akçaköy Lavanta Deresi ve merkeze bağlı Karakent köyü ile Burdur genelinde susuz tarımı yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirilen lavanta tarlaları ziyaretçilerini bekliyor.

Tek parselde 375 dekar arazide ekimi gerçekleştirildiği için uçsuz bucaksız bir mor görüntü sunan Akçaköy Lavanta Deresi ve Burdur Gölü kenarındaki göl manzarasıyla bütünleşen lavanta tarlalarına gelmek isteyenler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyarak lavantanın dinlendirici havasını soluyacak.

Merkezin kurucusu Öztürk Sarıca, geçen yıl Akçaköy Lavanta Deresi’nde çekilen fotoğrafların sosyal medyada çokça paylaşıldığını söyledi.

Mor şölen herkese açık
Ziyaretçilerin Kovid-19 tedbirlerine uyarak ücretsiz proje alanındaki bütün lavanta tarlalarını ziyaret edebildiklerini aktaran Sarıca, “Akçaköy Lavanta Deresi tek parselde Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın da en büyük lavanta tarlası. Temmuz sonu ziyaret dönemi bittikten sonra hasat başlayacak.” dedi.

Bu yıl 30 bin lavanta demetini Hollanda’ya sattıklarını, gelecek yıl da 60 bin demeti İngiltere’ye satacaklarını anlatan Sarıca, şöyle devam etti:

“Lavantaların geriye kalan kısmının yağı çıkarılmak üzere hasadı yapılacak. Bu yıl 2 ton civarında lavanta yağını işlemiş ve Türkiye ekonomisine kazandırmış olacağız. Kurallara uyarak ziyaretçilerimizi alanımıza bekliyoruz. Misafirlerimiz istedikleri sürede, istedikleri lavanta tarlasında fotoğraf çekebilir, mor şölenin büyüsünü yaşayabilirler.”

“Lavanta kokusu ve rengiyle insana huzur veriyor”
Ziyaretçilerden Gülperi Taşlıoğlu da yaklaşık iki ay doğadan uzak kaldıklarını, salgın sonrası normalleşme adımlarıyla lavanta tarlalarını gezmeye geldiklerini dile getirdi.

Lavanta tarlasında olmayı çok özlediklerini vurgulayan Taşlıoğlu, “Lavantanın kokusunu içimize çektik, güzel fotoğraflar çektirdik. Lavanta gerek kokusu gerek rengiyle insana huzur veriyor.” diye konuştu.

Ziyaretçilerden Selma Gülcan da kendilerini doğaya verdiklerini belirterek, “Bu süreçte elimizden geldiği kadar sosyal mesafeyi koruyarak doğada vakit geçirmeye çalışıyoruz. Lavantanın güzelliğini herkesin görmesini tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Duygu Nur Taşlıoğlu da uzun süre evde kaldıktan sonra lavantaların arasında dolaşmanın güzel bir duygu olduğunu aktardı.

AA (ANADOLU AJANSI)

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Askeri Helikopter'den Burdur Gölü'ne Acil İniş!
3. Sayfa

Askeri Helikopter'den Burdur Gölü'ne Acil İniş!

Isparta’dan havalanan Kara Havacılık Okul Komutanlığına ait UH-1 tipi helikopter, yağ kaçağı nedeniyle Burdur Gölü kenarına acil iniş yaptı. İniş sırasında helikopterde bulunan 5 mürettebattan yaralanan olmazken helikopterin bulunduğu yerden tahliye çalışmalarına devam edildiği bildirildi.

Muhteşem manzarasıyla içleri rahatlatıyor! Kuraklık doğal parkur hazırlıyor
Bölgesel

Muhteşem manzarasıyla içleri rahatlatıyor! Kuraklık doğal parkur hazırlıyor

Kuraklık nedeniyle çekilen Burdur Gölü arazisi ekstrem sporcuları bir araya getirerek doğal parkur hazırlıyor. Burdurlu enduro, off-road ve yamaç paraşütü sevdalıları, hafta içi yaşadıkları iş stresini muhteşem manzarasıyla içlerini rahatlatan Burdur Gölü kenarında atıyorlar.

Kuraklık Göller Yöresini Vuruyor! Burdur'un Gölleri Susuz Kalıyor
Bölgesel

Kuraklık Göller Yöresini Vuruyor! Burdur'un Gölleri Susuz Kalıyor

Burdur Gölü, son 30 yılda kapasitesinin %30'unu kaybetmiş durumda. Bu durum, gölün seviyesinin önemli ölçüde düşmesine ve birçok olumsuz sonuca yol açıyor. Detaylar, video ve fotoğraflar haberimizde...

Bir zamanlar büyülüyordu! Şimdi ise can çekişiyor
Bölgesel

Bir zamanlar büyülüyordu! Şimdi ise can çekişiyor

Burdur Gölü, iklim değişikliği, yanlış tarım uygulamaları ve kaçak sondajlar nedeniyle giderek kuruyor. 1971 yılındaki en yüksek su seviyesinin neredeyse yarısını kaybeden göl, yerli halkın büyükbaş hayvancılığa yönelmesi ve su tüketen tarım faaliyetleri ile daha da tehlikede. Detaylar haberimizde...

Yapay zeka ile hazırlandı! Burdur Gölü büyük beğeni topladı
Bölgesel

Yapay zeka ile hazırlandı! Burdur Gölü büyük beğeni topladı

Bir sosyal medya kullanıcısı, yapay zekayı kullanarak Türkiye'nin 81 ilini çizgi film posterine dönüştürdü. Burdur afişi de beğeni toplayan projelerden biri oldu.

Burdur Gölü'nün kurtarılması için ne yapılmalı?
Bölgesel

Burdur Gölü'nün kurtarılması için ne yapılmalı?

Burdur Gölü, son 50 yılda yaklaşık yüzde 50'sini kaybetmiş durumda. Gölün kurtarılması için yapılması gereken çalışmalar şu şekilde sıralanabilir. İşte detaylar...