Konya

Selçuk Üniversitesi'nde bilim şöleni

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ev sahipliğinde Avrasya Medikal Üniversiteler Birliği öncülüğünde 1. Uluslararası Doğal ve Sentetik Materyallerin Biyomedikal Uygulamaları Kongresi gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi'nde bilim şöleni

KONYA (İHA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) ev sahipliğinde Avrasya Medikal Üniversiteler Birliği öncülüğünde 1. Uluslararası Doğal ve Sentetik Materyallerin Biyomedikal Uygulamaları Kongresi gerçekleştirildi.
Sultan Alparslan Kültür Merkezi 30 Ağustos Salonu’nda yapılan programa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, SÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Program İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Selçuk Üniversitesi Anadolu Kafkas Kartalları Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisiyle başladı.
Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Arslan, “Kongremiz farklı disiplinlerden, farklı ülke ve üniversitelerden gelen bilim insanlarının buluşma noktası olacak ve bilimin ışığında ilerlememiz, yeni keşifler yapmamıza ve çok değerli bilgi paylaşımlarında bulunmamıza ve gelecekte ortak projelerin geliştirilmesine ev sahipliği yapacaktır. Bu kongrenin amacı, bilimsel bilgiyi paylaşmanın yanı sıra genç araştırmacıları teşvik etmek ve onlara rehberlik yapmak da olmalıdır. Geleceğin bilim insanları olan genç araştırmacılarımızın yeteneklerini ve potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmak, onların bilim dünyasına getireceği yeni perspektifler ve yenilikçi fikirler hepimiz için büyük bir zenginlik kaynağı olacaktır. Kongremizin bilimsel programında doğal ve sentetik ürünlerin biyomedikal uygulamaları ile ilgili olarak fen, sağlık, tıp, diş, eczacılık ve mühendislik gibi çok çeşitli branşlarda oturumlara yer verilecek olup ilgili oturumlarda Arnavutluk, Tayvan, Kanada, Pakistan, Ukrayna, Slovakya, İran, Azerbaycan, Özbekistan gibi farklı ülkelerden alanında yetkin konuşmacılar tarafından sunumlar yapılacak. Kongre programında sözlü sunum oturumları yanında poster sunumlarına da yer verilecek” diye konuştu.
Selçuk Üniversitesine programa ev sahipliği yapmasından dolayı teşekkür eden Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kongrenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesini ve sağlıkta yeni açılımlara vesile olmasını diledi.
Selçuk Üniversitesi olarak prestijli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Bildiğiniz üzere sağlıklı bir yaşamın temelinde yatan en önemli unsurlardan biri, tıbbi teknolojinin gelişmesidir. Bu gelişmede ise biyomedikal uygulamalar, insan sağlığına doğrudan etki eden hayati öneme sahip bir alandır. Zira doğal ve sentetik materyallerin bu alandaki kullanımı, hastalıkların teşhisinden tedavisine kadar geniş bir yelpazede kritik rol oynuyor. Bu bağlamda araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin desteklenmesi, multidisipliner yaklaşımların benimsenmesi ve yenilikçi çözümler üretilmesi elzemdir. Bilimsel araştırmaların desteklenmesi ve yaygınlaştırılması konusunda her zaman öncü rol üstlenen üniversitemiz, bu tür uluslararası kongreler düzenlemeye ve ev sahipliği yapmaya büyük önem veriyor. Özellikle bilimsel araştırma projelerinde son birkaç yılda ortaya koyduğumuz araştırmalarda üniversitemizin aday araştırma statüsünü yeniden kazanmasını hep birlikte sağladık. Bu kapsamda bilimsel araştırma projelerde göreve geldiğimiz ilk yıl 30 milyon, geçen sene 50 milyon, bu sene 80 milyona yakın uluslararası kongreler ile iş birlikleri dahil olmak üzere akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin projelerine destek verdik. Üniversitemiz misyonunun bir parçası olan bu kongrenin, bu alana önemli bir katkı sağlayacağına ve geleceğe yönelik yeni iş birliklerine zemin hazırlayacağına inanıyoruz. Kongremiz kapsamında dünya genelinden gelen bilim insanları ve araştırmacılar, doğal ve sentetik materyallerin biyomedikal uygulamalarındaki son gelişmeleri sunacak, bilgi ve deneyimlerini paylaşacaklardır. Dahası, bu kongre; farklı disiplinlerden gelen araştırmacıları bir araya getirerek iş birliği yapmalarını ve yeni fikirler geliştirmelerini sağlayacak, bu alandaki ilerlemelerin hızlanmasına ve daha etkili çözümler üretilmesine imkan tanıyacaktır. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm organizasyon komitesine, meslektaşlarıma ve Üniversitemiz paydaşlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu etkinlikte yer alarak bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşacak olan kıymetli konuşmacılara ve katılımcılara da şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokole plaket takdimi yapıldı. Açılış programının ardından oturum başkanlığını Prof. Dr. Emine Arslan ve Doç. Dr Meliha Funda Afyonoğlu’nun yaptığı, Assoc. Prof. Dr. Erda Qorrı ile Dr. Dt Xhini Rızaj’ın konuşmacı olarak katıldığı oturuma geçildi. Uluslararası Doğal ve Sentetik Materyallerin Biyomedikal Uygulamaları Kongresi 24 Mayıs’ta sona erecek.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MSKÜ'de 2. Bilim Şenliği Etkinliği
Etkinlik

MSKÜ'de 2. Bilim Şenliği Etkinliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’ndan itibaren eğitim programı içinde yer alan Özel Çalışma Modülü kapsamında 2. Bilim Şenliği düzenlendi.

Burdur'da Çocuklar Bilim Şenliği ile Bilime Uzanıyor!
Bölgesel

Burdur'da Çocuklar Bilim Şenliği ile Bilime Uzanıyor!

Burdur İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ev sahipliğinde 13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Bilim Şenliği'nin açılışı Vali Türker Öksüz ve protokol üyeleri katılımıyla gerçekleşti.

BAKA Projesi Kapsamında Uso Anadolu Lisesi'nde Bilim Şöleni!
Bölgesel

BAKA Projesi Kapsamında Uso Anadolu Lisesi'nde Bilim Şöleni!

BAKA Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) 'Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor' projesi kapsamında, Uso Anadolu Lisesi'nde 25-26 Nisan 2024 tarihleri arasında heyecan verici bir bilim atölyesi gerçekleştirildi.

Bucak'ta Bilim Şenliği'ne destek veren okullara plaket
Etkinlik

Bucak'ta Bilim Şenliği'ne destek veren okullara plaket

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, ilçede düzenlenen Bilim Şenliği'ne destek veren Ertuğrul Gazi Ortaokulu ve Organize Sanayi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne teşekkür plaketi verdi.

Bilim Şenliğine büyük ilgi
Etkinlik

Bilim Şenliğine büyük ilgi

DAŞ, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2. Bilim Şenliği’ne katıldı.

Anaokulu çocukları ve aileleri için Bilim Şenliği düzenlendi
Etkinlik

Anaokulu çocukları ve aileleri için Bilim Şenliği düzenlendi

Anaokulu öğrencileri için Kepez Macera Ormanı’nda gerçekleştirilen Bilim Şenliği öğrenciler ve veliler tarafından yoğun ilgi gördü.