Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen mühendislik ve doğa bilimlerinin birçok alanını kapsayan Uluslararası Teknoloji ve Bilim Konferansı 13-15 Aralık 2018 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.
Akdeniz Üniversitesi’nin Sosyal Tesisler Konferans salonunda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Techno-Science 2018 düzenleme kurulu başkanı ve aynı zamanda Bucak Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Afşin GÜNGÖR sözlerine sempozyuma dünyanın farklı ülkelerinden katılım gösteren tüm bilim insanlarına teşekkür ederek başladı. 3 kıta Pakistan, Irak, Portekiz, Malezya, İsveç gibi 10 farklı ülkenden katılımcıların yer aldığı sempozyumumuz da yaklaşık 100 bildiri sunulacağını ifade eden Prof. Dr. GÜNGÖR, günümüz dünyasında söz sahibi olmanın yolu mühendislik bilimleri alanında ilerlemekle olabileceğini ifade etti. Ayrıca düzenlenen bu sempozyumla farklı mühendislik ve doğa bilimlerinde araştırmalarda bulunan bilim insanlarını bir araya getirerek ürettikleri bilgilerin paylaşılması amaçlarken bir taraftan da sempozyumun ülkeler arası akademik işbirliğine çok değerli katkılar sunduğunu ifade ederek, sağlanan sinerjinin önemli kazanımlara ve uygulama projelerine ön ayak olacağına vurguda bulundu. Bilgilerin paylaşılması, üretilmesi ve sonrasında kullanılabilir hale getirilmesi bakımından bu tür sempozyumların önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. GÜNGÖR, bildirilerini, fikirlerini paylaşan tüm araştırmacıların yanı sıra maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile Akdeniz Üniversitesi Rektörleri ve Yönetimlerine, Antalya Mermer ve Alanya İnşaat Mühendisleri Odasına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmaların ardından belirli oturumlar şeklinde araştırmacıların sunumlarına gün boyunca devam edildi. Sunumların 2.günde devam edilirken sempozyuma dünyanın farklı ülkelerinden katılım gösteren araştırmacılarla ile düzenleme kurulunun bir kısmı Antalya’da bir dizi gezi gerçekleştiren daha sonra üniversitemiz ev sahipliğinde Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ ve yönetiminin katılımıyla yemek organizasyonu gerçekleştirmiş, Burdur’u ve Burdur’un tarihi mekanlarını inceleme fırsatı bulmuşlardır. İstiklal Yerleşkesini de gezen akademisyenler Rektör KORKMAZ’ı da ziyaret ettiler. Ziyarette kendi ülkelerindeki üniversitelerle MAKÜ arasında yapılacak iş birlikleri ile ülkeler arası birlikteliğin arttırılacağını dile getiren heyet, MAKÜ’yü ve Burdur’u çok beğendiklerini söylediler. Heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Adem KORKMAZ; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak üniversiteler arası ikili anlaşmalara ve iş birliklerine her zaman açık olduklarını belirterek, katılımcılara çeşitli hediyeler takdim etti.
2 günün ardından 3.günde de devam edilen sunumlar sonrasında sempozyum sona erdi.
5 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile MAKÜ Rektörlüğüne atanan Hüseyin Dalgar, Rektör Yardımcısı atamasını gerçekleştirdi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Hayvancılık Sektöründe Dijital Teknolojiler Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (HAYTEK) tarafından TÜBİTAK-TAGEM 1005 Tarımsal Araştırmalar Ortak Çağrısı kapsamında sunulan proje önerisi kabul edildi.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığında düzenlenen törenle Rektörlük Mazbatasını teslim aldı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine atanan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 6 Haziran Salı günü Rektörlük binası önünde akademik ve idari personel ile basın mensupları tarafından karşılandı.
Resmi Gazete’nin 05 Haziran 2023 tarihli sayısında duyurulan karara göre Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinin Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hüseyin Dalgar atandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi ve Burdur İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde uzman personeller tarafından 30 Mayıs tarihinde “UMKE ve Ambulans İçi Araç Tanıtımı” eğitimi düzenlendi.
Yorumlar (0)