Burdur

Vali Şıldak Alınan Yeni Kararlara Uyulmasının Önemine Dikkat Çekti

Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından

Vali Şıldak Alınan Yeni Kararlara Uyulmasının Önemine Dikkat Çekti

Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı açısından

oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal

izolasyonun mutlak şekilde sağlanmasına yönelik alınan tedbirler Ülke genelinde en hassas şekilde uygulanmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Koronavirüs salgınının görüldüğü ilk andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun

önerileri doğrultusunda alınan kararlar, Valiliğimiz koordinesinde  kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından İlimiz genelinde hızlı, etkin ve hassas şekilde uygulanmaya devam ediyor.

Bunun yanında Ülke geneli için

bugüne kadar alınan tedbirlere ilave olarak yeni tedbirlerin alınması ve bazı şehirlerimiz için ek

tedbirlerin planlanması/uygulanması gerektiği değerlendirilerek Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın

talimatları doğrultusunda, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27

nci ve 72 nci maddeleri kapsamında il valileri tarafından ek tedbirlerin alınmasını içeren İçişleri Bakanlığı genelgesi dün itibariyle 81 İl Valiliğine gönderildi.

Hızlı bir şekilde ilgili  genelge kapsamında İl Pandemi Koordinasyon Kurulunun önerileri çerçevesinde İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlar dün gece itibariyla uygulanmak üzere ilgili birimlerle ve  kamuoyuyla paylaşıldı.

Vali Hasan Şıldak alınan kararlarla ilgili olarak vatandaşlarımız tarafından bugüne kadar gösterilen duyarllılığın daha da artırılarak gösterilmesi ve alınan yeni ilave tedbirlere büyük bir hassasiyetle yaklaşılarak titizlikle uyulması noktasında bütün vatandaşlarımızdan destek istedi.

03.04.2020 tarihli ve 26 sayılı kamuoyuyla paylaşılan İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan 11 karardan öne çıkan maddeler;

⚠️ 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olan bütün vatandaşlarımızın 03.04.2020 tarihi saat 24.00’dan itibaren sokağa çıkmalarının geçici olarak yasaklanmasına,

⚠️ Ticari yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerle;

• İl merkezinden ilçelere, beldelere ve köylere,

• İlçeler, beldeler ve köylerden il merkezine,

• İlçelerden beldelere ve köylere,

• Belde ve köylerden ilçe merkezlerine,

• Beldelerden köylere ve köylerden beldelere,

Gerçekleştirilen her türlü toplu taşıma faaliyetlerinin (personel ve işçi servisleri hariç) 15 gün süreyle geçici olarak durdurulmasına,

⚠️ İlimizde bulunan bütün pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan iş yerlerine vatandaşlarımızın maske ile girmelerine,

Pazar yerleri için belediyeler, marketler ve toplu olarak çalışılan iş yerleri için yetkililerin maskesiz olarak girilmesini önlemesine,

Bu yerlerde çalışanlar ile pazar yerlerindeki satıcıların da maske takmalarının zorunlu olmasına,

Maske kullanımının zorunlu tutulduğu bu yerlerin uygun noktalarında tıbbi atık kutusu bulundurulmasına,

⚠️ Her tür seyahat aracı ile il dışından gelen kişilere ilin giriş noktalarında taahhütname imzalatılması, bu çerçevede ikametlerinde 14 gün süreyle gözlem altında bulundurulması, bu süre içinde ilgili kişilerin sağlık ve kolluk birimleri vasıtasıyla denetiminin yapılması uygulamasına devam edilmesine, ayrıca zorunlu bir sebebi olmadan il dışından gelenlerin kolluk birimleri tarafından yol kontrol noktalarında uyarılmasına,

⚠️ İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile bankalarda çalışan personelden ikameti il dışında olup komşu illere bu sebeple gidiş-geliş yapanların öncelikle şartları uygun olanların idari izinli sayılması, bunun mümkün olmaması halinde ise kurumlarınca İlimizde konaklama imkânlarının sağlanarak personelin iller arası gidiş-gelişinin 30.04.2020 tarihine kadar önlenmesine,

yönelik kararlar alınmıştır.

Bu kararlar ile büyükşehirler için tam bir giriş çıkış yasağının uygulanacağı bu 15 günlük dönemde il sınırları içindeki ve yerleşim yerlerindeki hareketliliğin en alt seviyeye indirilmesi amaçlanıyor.

T.C. BURDUR VALİLİĞİ

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı
Bölgesel

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,Şanlıurfa Valiliğine atandı. İşte Hasan Şıldak'ın kariyeri ve atama detayları.

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden, Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak, Burdur’a veda etti.

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI
Bölgesel

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak onuruna veda programı düzenledi.

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.

10 Haziran tarihli Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden Balıkesir Valiliğine atanan Vali Hasan Şıldak, veda ziyaretlerine devam ediyor.

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ
Bölgesel

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ

2 yıldır Burdur’da görev yapan, son yayımlanan kararnameyle de Balıkesir Valisi olarak atanan Vali Şıldak, kentten ayrılmadan Bucak İlçesine veda ziyaretinde bulundu.