Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Yapay Zekaya Sufle Vermek” adlı seminer düzenledi.
Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Serap Uğur’un konuşmacı olduğu “Prompt Engineering ve Geleceği” başlıklarını konu alan seminer Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Şefik Yaşar Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminere Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Handan Deveci başta olmak üzere ve pek çok kişi katılım gösterdi.
“Yapay zekâya ne kadar hükmedebilirsek varlığımızı o kadar sürdürebiliriz”
Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Serap Uğur, “Yapay Zekaya Sufle Vermek” başlıklı seminerde şu sözlere yer verdi;
“Üniversitemizde 2002 yılından beri akademik çalışmalar yapıyorum. Öğrenme teknolojileri ve teknolojinin geleceği nasıl değiştireceğine yönelik konularda çalışmalar yürütüyordum. Bu konuların arasında yapay zekâya dair çalışmalarda vardı. Pandemiden önce 2035’i öngörüyorduk fakat pandemi sürecinde topladığımız veriler önümüzü çok açtı ve en geç 2029 da gerçekleşeceğini düşündüğümüz bir teknolojik tekillik süreci var. Bu sürece giderken en hızlı ivmeyi sağlayan gelişme yapay zekâ. Biz yapay zekâya ne kadar hükmedebilirsek varlığımızı o kadar sürdürebileceğiz diye düşünüyoruz”
Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Serap Uğur yapay zekâ kendini geliştirirken insanların nasıl konumlanması gerektiğine dair sorunlara “Prompt Engineering” kavramıyla yanıt verdi. Prompt Engineering kavramının ise yapay zekânın insanların davranış örüntülerinden, düşünce yapılarından beslendiğini ve bu verilere insanların şu anlık hükmedebilmesi olarak tanımlandığını aktaran Dr. Öğr. Üyesi Serap Uğur, “Yapay zekâya verdiğimiz her suflenin nasıl işleyeceğini de bilmemiz gerekiyor, doğru komutu vermek doğru yanıtı almanın en temel ve kesin yoludur” ifadelerini kullandı.
“Yapay Zekaya Sufle Vermek” başlıklı seminer Dr. Öğr. Üyesi Serap Uğur’un uygulamalı örnekleri katılımcılarla paylaşmasıyla devam etti. Seminerin sonunda Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Handan Deveci, Dr. Öğr. Üyesi Serap Uğur’a teşekkür belgesi takdim etti.
İHA
Türkiye’de ilk kez alaturka-arabesk formunda bestelenen bir eser için yapay zeka teknolojisi ile klip hazırlandı.
Yapay zeka tarafından önerilen yeni Türkiye illeri isimleri, sosyal medyada ilgi uyandıran bir konu oldu. Bazıları bu yeni isimleri beğenirken, bazıları da mevcut isimlerden memnun olduğunu ifade etti.
Yapay zeka Afyonkarahisar’ı ‘Terapetya’ olarak isimlendirdi
Burdur MAKÜ Sanat ve Tasarım Fakültesi, yeni eğitim yılına yeniliklerle başlıyor. Yapay zekâ teknolojisini tasarım eğitimine dahil ediyor.
BM Güvenlik Konseyi ilk “yapay zeka“ toplantısını gerçekleştirdi Haber detayı..
Google'daki görevinden istifa eden bilim insanı Geoffrey Hinton, yapay zekaya karşı uyarılarda bulundu. İşte detaylar...
Yorumlar (0)