Yargıtay Ceza Genel Kurulu, 26 Eylül 2017’de 16. Ceza Dairesinin “Paralel Yapı” soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen eski hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’e ByLock kullanımını da gerekçe göstererek “terör örgütü üyeliği” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından 10’ar yıl hapis cezası veren kararını onamış, ByLock kullanımının kişinin örgütle bağlantısını gösteren delil olacağına hükmetmişti.
Bu kararın ardından FETÖ/PDY mensuplarının geliştirdiği Mor Beyin yazılımıyla iradeleri dışında ByLock’a yönlendirilen 11 bin 480 kişi bulunduğunun ortaya çıkması üzerine, terör davalarına bakmakla yükümlü mahkemeler, incelemeler sonucunda çok sayıda kişinin tahliyesine karar vermişti.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanı da örgüt üyeliğinde önemli deliller arasında sayılan ByLock kullanımıyla ilgili kamuoyunda yaşanan tartışmalar, Mor Beyin tespiti ve resmi kurumların ellerindeki ByLock kullanıcısı listelerini güncellemeleri üzerine, adli yılın başında 2 tetkik hakimini konuyla ilgili teknik inceleme yapmak üzere görevlendirdi.
İki tetkik hakiminin, yaklaşık 4 ay süren çalışmaları sonucu, ByLock ile ilgili yaşanan gelişmelerin detayları belirlendi. İlgili kurumlarla yapılan yazışmalar sonucu toplanılan tüm bilgiler, 12 Aralık Çarşamba günü Ceza Genel Kurulu üyelerine sunuldu.
Bilgilendirme, Ceza Genel Kurulu üyeleri için seminer çalışması şeklinde yapıldı. Bundan sonra Ceza Genel Kurulu önüne gelecek dosyalarda, 2 tetkik hakiminin analiz çalışmasından faydalanılacağı, yapılan teknik tespitlerin kararların verilmesinde dikkate alınacağı öğrenildi.
Yargıtay’ın kararına ilişkin dava yeniden görülecek devamı haberimizde..
Kahramanmaraş'ta özel otomobilini çalıştığı işyerine kiralayan genç, fenni muayene sırasında geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. İş Mahkemesi ve SGK'nın 'iş kazası değil' dediği olaya son noktayı Yargıtay koydu.
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, bir boşanma davasıyla ilgili verdiği kararda, eşinin ameliyatı sırasında yeteri kadar ilgi göstermemek ve eşini üstlerine karşı şikayet etmenin boşanma sebebi olduğunu belirtti.
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mağdur olduğunu düşünen kapıcıların kat maliklerine olduğu gibi apartman yöneticisine karşı da dava açabileceğine karar verdi. İşte detaylar...
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, tüp bebek tedavisi için çaba göstermeyen kocayı ağır kusurlu, önceki çocuklarına ilgisiz davranan kadını az kusurlu buldu.
Çalıştığı fabrikayı bırakıp yan taraftaki iş yerine giden gece bekçisi, hayatının şokunu yaşadı. Hırsızların talan ettiği fabrikanın sahibi, bekçiyi tazminatsız kovdu. İşte detaylar...
Yorumlar (0)