Manisa

Yüzyıllardır Süren Gelenek Unutulmadı

Yunusemre Belediyesi, Manisa’nın 483 yıllık geleneği mesiri macununu şifa niyetine Geleneksel Yuntdağı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde vatandaşlara saçtı Devamı haberimizde...

 Yüzyıllardır Süren  Gelenek  Unutulmadı

Yunusemre Belediyesi, Manisa’nın 483 yıllık geleneği mesiri macununu şifa niyetine Geleneksel Yuntdağı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde vatandaşlara saçtı. Vatandaşlar, hem er meydanının yiğitlerini izledi, hem de yüzyıllardır devam eden geleneği bir kez daha yaşama fırsatı buldu.
Yunusemre Belediyesi, Manisa’da ata sporumuz yağlı güreşe ilgiyi arttırmak amacıyla düzenlediği Yunusemre Belediyesi Geleneksel Yuntdağı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Manisa’nın yüzyıllardır devam eden, yendiğinde hastalara şifa olacağına inanılan mesir macunu geleneğini unutmadı. Pandemi nedeniyle 4 yıldır yapılamayan Uluslararası Mesir Festivalini andıran görüntülerde Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, İl Temsilcisi Necip Denktaş, Güreş Ağası İrfan Aydemir ve davetlilerle birlikte cazgırlar eşliğinde sahaya inip tribünlere 2 ton mesir saçtı. Yuntdağı’nda güreşleri izlemeye gelen vatandaşların elleri şifaya uzandı.
Mesir kapan vatandaşlar bu konudaki hassasiyetinden dolayı Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti. Vatandaşlardan Ahmet Öztürk, düşüncelerini, “Güreş sahası Türkiye’nin en iyisi. Ayrıca virüsten, pandemiden 3-4 yıldır yapılmayan mesir macunu saçımını 2 yıldır güreşlerde yapan başkana ayrıca teşekkür ederiz” sözleriyle belirtirken Şener Özdener, “Turgutlu’dan geliyoruz. 3 senedir arka arkaya geliyorum. Bu sene 2 gün olmasına rağmen yine çok kalabalık, ortam da çok iyi. Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi’ye çok teşekkür ederiz. Mesir saçılması ayrıca bizi çok mutlu etti” dedi.
Antalya’dan kalabalık bir grupla geldiklerini ifade eden Mustafa Yörük de şunları söyledi: “Mesir macununu hep duyarız. Camiden saçımına hiç gelememiştik. Burada saçılınca çok heyecanlandık, mutlu olduk. Başkanımıza teşekkür ederiz.” İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği büyük coşku ve heyecanla başladı
Etkinlik

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği büyük coşku ve heyecanla başladı

Adıyaman’ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği büyük coşku ve heyecanla başladı.

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesinde gelenek sürüyor! Kavurma Şenliği!
Bölgesel

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesinde gelenek sürüyor! Kavurma Şenliği!

Bucak Mehmet Cadıl Anadolu Lisesi'nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen bahar etkinlikleri kapsamında bu yıl da kavurma şenliği düzenlendi.

Havran'da Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Buluştu!
Etkinlik

Havran'da Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Buluştu!

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik Spor Bakanlığının işbirliğiyle düzenlenen Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların 2. 3. 4. ve 5. sınıflarının katıldığı "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" ödül töreni Havran Kocaseyit Kapalı Spor salonunda yapılan ödül töreniyle sona erdi.

Yarım Asırlık Gelenek Yaşatılıyor! Kahvaltıda ikram ediliyor
Bölgesel

Yarım Asırlık Gelenek Yaşatılıyor! Kahvaltıda ikram ediliyor

Korkuteli'nde gelenek haline gelen "Ciğer" kahvaltısı, mevlit ve düğünlerde misafirlere ikram ediliyor. 50 yıllık gelenek olan ciğer kahvaltısı, Beğiş ve Datköy mahallelerinde yaygın.

Erzurum’da ‘Aşıklık Geleneği’ anlatıldı
Bölgesel

Erzurum’da ‘Aşıklık Geleneği’ anlatıldı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Öğretmen Akademileri Programları” kapsamında düzenlenen “Aşıklık Geleneği” konulu söyleşiye katıldı.

“Geleneksel oyunlarla değerlerimi yaşıyorum” Eğlenceli Anlar
Bölgesel

“Geleneksel oyunlarla değerlerimi yaşıyorum” Eğlenceli Anlar

Aksaray’ın Eskil ilçesinde bu yıl 2.’si düzenlenen “Geleneksel oyunlarla değerlerimi yaşıyorum” projesi çerçevesinde çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla eğlenirken, turnuvalara 18 ilkokul, 16 ortaokul ve 4 lise olmak üzere toplamda 38 okul katılım gösterdi.