Erzurum

3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü: Erzurum'da Muhteşem Yaban Hayatı Sergisi Açıldı

3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü kapsamında Erzurum'da "Fotoğraf ve Tahnit Sergisi" açıldı. Bölgenin yaban hayatı türlerine dikkat çekmek ve koruma çalışmaları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen sergiye Vali Yardımcısı Lokman Düzgün ve davetliler katıldı.

3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü: Erzurum'da Muhteşem Yaban Hayatı Sergisi Açıldı

Erzurum’da yaban hayata dikkat çekmek ve koruma çalışmalarını anlatmak için “Fotoğraf ve Tahnit Sergisi açıldı.
3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü kapsamında, bölgenin sahip olduğu yaban hayatı türlerine dikkat çekmek ve koruma çalışmaları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezinde düzenlenen “Fotoğraf ve Tahnit Sergisi”nin açılışına Vali Yardımcımız Sayın Lokman Düzgün ve davetliler katıldı.
Doğa Koruma Milli Parklar Erzurum 13. Bölge Müdürlüğü’nce düzenlenen Resim ve Tahnit Sergisinin amacı bölgenin sahip olduğu muhteşem yaban hayatı türlerine dikkat çekmek ve koruma çalışmaları hakkında misafirleri bilgilendirme olarak ifade edildi. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, yaban hayatının özgün değerleri ve etrafında örülü yaşam ağının sürdürülebilir kalkınmaya ve insanların refahına sağladığı katkıya dikkat çekmek için 3 Mart Dünya Yaban Hayatı Günü olarak ilan etti. İlk defa 2014 yılında kutlanan Dünya Yaban Hayatı Günü, gezegenimizin sahip olduğu yabani bitki ve hayvan türlerine dikkat çekmek ve koruma çabaları hakkında farkındalık oluşturmak için 1973 yılında kabul edilen Gezegendeki Nesli Tükenmekte Olan Yabani Türlerin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme’nin (CITES) uluslararası kabul günü olan 3 Mart da kutlanıyor.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İnegöl Kent Müzesi'nden anlamlı sergi
Bölgesel

İnegöl Kent Müzesi'nden anlamlı sergi

İnegöl Belediyesi, 18 Mayıs Dünya Müzeler Günü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel 'Yarım Asırlık Şanlı Mücadele Kurtuluşspor' sergisini beğeniye sundu.

Genç ressamlardan yetenek sergisi
Etkinlik

Genç ressamlardan yetenek sergisi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı alanında, özel bir lisede eğitim gören öğrenciler tarafından yapılan ‘Karma Resim Sergisi’ açıldı.

Ankara Cer Modern’de Düzce Üniversitesi öğrencileri sergi açtı
Bölgesel

Ankara Cer Modern’de Düzce Üniversitesi öğrencileri sergi açtı

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen ve lisans öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı sergi, Ankara Cer Modern’de açıldı.

Kütahya'da Annelere Sanat Terapisi ile Destek
Etkinlik

Kütahya'da Annelere Sanat Terapisi ile Destek

Kütahya il merkezinde bulunan özel eğitim okulu ve özel eğitim sınıflarında eğitim, öğretime devam eden öğrencilerin ailelerine yönelik olarak "Hayatımın Rengi Annem" başlıklı projenin sergi açılışı ve programı düzenlendi.

Dünya kültürleri öğrenciler de büyük ilgi çekti
Bölgesel

Dünya kültürleri öğrenciler de büyük ilgi çekti

Mustafakemalpaşa TOKİ Ayas Bey Anadolu Lisesi’nde düzenlenen İnteraktif Kültür Günü, Türkiye ile birlikte 9 ülkenin kültürel değerleri, öğrencilerin görsel sanatların farklı alanlarında hazırladıkları eserlerle tanıtıldı.

Manisalı öğrencilerden sanat sergisi
Yaşam

Manisalı öğrencilerden sanat sergisi

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Bağlı Muradiye Kız Öğrenci Yurdu’nda bulunan öğrenciler tarafından sanat sergisi açıldı.