Aydın

Aydın'da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Tanıtımı Yapıldı

Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 185. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında jandarmanın tanıtımı yapıldı.

Aydın'da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Tanıtımı Yapıldı

AYDIN (İHA) - Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 185. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında jandarmanın tanıtımı yapıldı. Lise öğrencilerine Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi hakkında bilgilendirmelerde bulunularak kurulan stantlarda jandarmanın faaliyetleri anlatıldı.

Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program J. Asb. Kd. Üçvş. İlkay Ilısu tarafından Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı'nın tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı tanıtım video gösterimlerinin ardından son olarak terörle mücadele operasyonlarında üç kez yaralanan, tedavi sürecinde akciğerinin bir kısmını kaybeden ve sol kolundaki işlev kaybını atlatan gazi Astsubay Başçavuş Ferhat Akgül'ün hikayesinin anlatıldığı haber videosu izletildi.

Astsubay Başçavuş Ferhat Akgül kendisinin de Aydın Lisesi'nden mezun olduğunu ifade ederek, "Sevgili öğrenciler ben de sizler gibi bu sıralardan çıkıp jandarma astsubay oldum. Vatan savunmasında üzerime düşen tüm görevleri gözümü kırpmadan yerine getirdim. Bundan sonra da verilecek her türlü göreve hazırım. Gururla taşıdığım gazi ünvanı, atamızdan bize intikal en büyük mirastır. Jandarma 185 yıldır olduğu gibi bundan sonra da vatanımızın her köşesinde milletimizin huzur ve güvenliği için canını seve seve feda edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu güzel vatanımızı bölgeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Sizlere baktığımda, bu uğurda gözünü kırpmadan ölmeye hazır binlerde Ferhat olduğunu tekrardan haykırmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Program okul bahçesinde jandarmanın stantlarının gezilmesi ve öğrencilere jandarma faaliyetlerinin anlatılması ile son bulurken, öğrenciler de jandarma ekiplerinin yaptıkları çalışmaları ilgiyle dinleyerek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Tatvanlı Kadınlar Aile Destek Merkezinde Kur'an-ı Kerim Öğreniyor
Yaşam

Tatvanlı Kadınlar Aile Destek Merkezinde Kur'an-ı Kerim Öğreniyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan aile destek merkezine gelen kadınlar, Kur’an-ı Kerim kursunda hem Kur’an hem de dini bilgiler öğreniyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü personellerine ilk yardım eğitimi verildi.
Bölgesel

Milli Eğitim Müdürlüğü personellerine ilk yardım eğitimi verildi.

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde ilk yardım eğitimi verildi.

Akif Altay Özel Eğitim Okulu'ndan Engelliler Haftasında renkli etkinlikler
Bölgesel

Akif Altay Özel Eğitim Okulu'ndan Engelliler Haftasında renkli etkinlikler

Şehit Akif Altay Özel Eğitim Uygulama Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladı.

 Datça'da Trafik Bilinci Artıyor
Yaşam

Datça'da Trafik Bilinci Artıyor

Muğla’nın Datça ilçesinde tatil sitesindeki çocuklara trafik eğitimi verildi.

Konya'da  Özel Eğitim Haftası programı
Bölgesel

Konya'da Özel Eğitim Haftası programı

Konya'nın Kulu ilçesinde Özel Eğitim Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Düzce Belediyesi'nden personeline eğitim
Bölgesel

Düzce Belediyesi'nden personeline eğitim

Düzce Belediyesi tarafından ilçe belediyeleri tarafından oluşturulan sokak hayvanlarını yakalama ve toplama ekiplerine teorik ve uygulamalı eğitim verildi.