Ankara

Bakan Tekin: Eğitim Fakülteleriyle İş Birliği Devam Etmeli

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eğitim Fakültesi Dekanları İstişare Toplantısı'na katılarak akademisyenlerle bir araya geldi.

Bakan Tekin: Eğitim Fakülteleriyle İş Birliği Devam Etmeli

ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eğitim Fakültesi Dekanları İstişare Toplantısı'na katılarak akademisyenlerle bir araya geldi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara’da Mogan MTAL Uygulama Oteli’nde düzenlenen Eğitim Fakültesi Dekanları İstişare Toplantısı'na başkanlık etti.
Milli Eğitim Bakanlığı olarak en yakın çalışılması gereken kurumun YÖK ve üniversitelerdeki eğitim fakülteleri olduğunu aktaran Bakan Tekin, iş birliği ortamının istişare toplantıları ile devam etmesini istediğini vurguladı.
2002 yılındaki derslik sayısı ile şu anki durumu kıyaslayan Bakan Tekin, derslik sayısının ikiye katlandığını ve binalardaki konfor düzeylerinin yükseltildiğini söyledi.

"Öğrenci başına düşen öğretmen sayıları OECD ile aynı durumdayız"
Sistemde çalışan aktif olarak MEB’de görev yapan yaklaşık 1 milyon 100 bin öğretmenin 800 bin tanesi 2003 yılından sonra ataması yapıldığını dile getiren Bakan Tekin, "Tüm bu göstergeler eğitim ve öğretimde temel istatistikler anlamında Türkiye’de, dünyada örneği çok az gösterilecek şekilde bir altyapı devrimi yapıldığını gösteriyor. Derslik başına düşen öğrenci sayıları, öğrenci başına düşen öğretmen sayıları OECD ile aynı durumdayız. Hala 'sınıflarda 40 öğrenci var' eleştirisi var. Haklı bir eleştiri ama bu dünyada da böyle. O yerlerde de imkan buldukça, arazi yettikçe öğrenci sayısını düşürecek tedbirleri alıyoruz. Yine bu yılda yatırım anlamında en çok bütçe alan bakanlıklardan biriyiz. Okullarımızın hemen hemen tamamını geniş bant internet altyapısını sağladık. Okullarımızın tamamına internet erişimi hizmeti vermek istiyoruz, çok az bir okulumuz kaldı" ifadelerini kullandı.

"Akademide tutuculuk, muhafazakarlık çok yaygın"
Bakanlık olarak yeni müfredat hazırlanırken bir çalışma grubu oluşturduklarını belirten Bakan Tekin, "Son dönemdeki çalışmanın içinde binin üzerinde arkadaşımız çalıştı. Bunun içinde bir kısmı bakanlık içerisindeki öğretmen ve idareciler, bir kısmı ise akademisyenler. Birisi bu konuyu eleştiriyor. Sonra bir yerde karşılaştık. Neden eleştirdiğini soruduğumda, ‘Hocam ben bu alanda duayenim, ben yokum orada’ diyor. Bu kadar megalomanca bakış açısı olamaz. ‘Ben yokum o yüzden kötü’ düşüncesi saygısızlık. Akademide tutuculuk, muhafazakarlık çok yaygın ve yeni isimlerin ön plana çıkması veya ben yoksam kesin kötüdür mantığı çok yaygın. Ben bütün eleştirilerde, sağlıklı, iyi niyetle katkı vermek isteyen her türlü öneriye açık olduğumuzu bir kez daha belirtiyorum" diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İlhan Geçit, Malatya Sanayi Sitesi İstişare Toplantısında Esnaflarla Bir Araya Geldi
Bölgesel

İlhan Geçit, Malatya Sanayi Sitesi İstişare Toplantısında Esnaflarla Bir Araya Geldi

‘Malatya Sanayi Sitesi’ İstişare Toplantısında konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, “Esnaflarımızın ihtiyaçlarını karşılayarak, yaşadıkları mağduriyetlere kalıcı çözümler getirmek temel görevlerimiz arasındadır. Ahilik kültürünü özümsemiş esnaflarımızın, deprem zamanında gösterdiği büyük fedakarlık, takdire şayandır” dedi.

Çameli Belediyesi, Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantısı Düzenledi
Yaşam

Çameli Belediyesi, Mahalle Muhtarlarıyla İstişare Toplantısı Düzenledi

Çameli Belediyesi Konferans Salonu'nda Belediye Başkanı Cengiz Arslan Başkanlığında, Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi

Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Toptan: Türkiye'nin Geleceği İçin Çalışıyoruz - Haberler
Bölgesel

Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Toptan: Türkiye'nin Geleceği İçin Çalışıyoruz - Haberler

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Köksal Toptan, 31 Mart günü yapılacak olan seçimlerle ilgili “Türkiye’nin geleceği ve istikrarı için yeni bir ümit kapısı aralayacaktır. Biz buna inanıyoruz” dedi.

Aksaray TOKİ'de Başkan Dinçer Vatandaşlarla Buluştu: "Daha Güçlü Bir Şekilde Hizmet Edeceğiz"
Bölgesel

Aksaray TOKİ'de Başkan Dinçer Vatandaşlarla Buluştu: "Daha Güçlü Bir Şekilde Hizmet Edeceğiz"

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet ve Yunus Emre mahallelerini kapsayan TOKİ bölgesinde yaptığı istişare toplantısında, ilk 5 yıllık hizmet süresinde bölgeye yapılan yatırımları anlattı. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Dinçer, "İkinci dönemde de el ele gönül gönülle, hep beraber daha güçlü bir şekilde şehrimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Çevre Bakanlığı ile Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği Üzerine Görüş Bildirdi
Yaşam

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Çevre Bakanlığı ile Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği Üzerine Görüş Bildirdi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) “Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması” hakkındaki yönetmeliğinde yapılacak değişiklikler ele alındı.

ETSO'da  istişare toplantıları devam ediyor
Bölgesel

ETSO'da istişare toplantıları devam ediyor

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO), ildeki paydaş kurumların katılımıyla gerçekleştirdiği istişare toplantıları devam ediyor.