Balıkesir

Balıkesir’de coğrafi işaret başvuruları sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir’in gastronomi şehri olması yolunda büyük gayret gösteriyor. Haber detayı..

Balıkesir’de coğrafi işaret başvuruları sürüyor

 Bölgeye özgü gıda ürünleri tescilleyerek tanınırlığını artırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yeni ürünler için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvuru çalışmalarını sürdürüyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi;şehrin yöresel ürünlerinin tanınırlığının sağlanarak ekonomik kazançlarının artırılması, yerel üretimin ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi ile turizme katkıda bulunmak amacıyla, şehre özgü özellik taşıyan ürünlere sahip çıkmaya devam ediyor. Coğrafi yapısı, verimli ovaları ve iklimiyle birçok ürünün yetiştiği Balıkesir’in gastronomi değerlerinin ön plana çıkması ve gastronomi şehri olması konusunda birçok faaliyet gerçekleştiren Başkan Yücel Yılmaz’ın talimatıyla, bu ürünlerin; kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesinin korunmasının sağlanması için Coğrafi İşaret başvuruları yapılıyor.
Toplam 26 Coğrafi İşareti’nin22’si gıda ürünü olan Balıkesir’in; Edremit, Burhaniye ve Ayvalık Zeytinyağları, Edremit Yeşil Çizik Zeytini, Balıkesir Höşmerim Tatlısı, Balıkesir Kuzu Eti, Savaştepe Mihaliç Kelle Peyniri, Manyas Kelle Peyniri, İvrindi Kelle Peyniri, Susurluk Ayranı, Susurluk Tostu, Göbel Kuzu Kokoreç/Balıkesir Kuzu Kokoreci, Kapıdağ Mor Soğanı, Avşa Ada Karası Üzümü, Havran Siyah İnciri, Ayvalık Lor Tatlısı, Ayvalık Sakızlı Kurabiyesi, Balıkesir Kaymaklısı, Manda Kaymağı, Yağlılar Basma Helvası, Savaştepe Sarıbeyler Seferberlik Çöreği, Manyas Kazak Fasulyesi, Balıkesir Pullusu, Gönen İğne Oyası, Yağcıbedir Halısı ile Marmara Mermeri ürünlerinde Coğrafi İşaret bulunuyor.
Bunlara her geçen gün bir yenisini ekleme gayretiyle çalışan Büyükşehir; Bükdere Küflü Deri Katık Peyniri ile Balya Tereyağı için Türk Patent ve Marka Kurumu’na Coğrafi İşaret Tescil Belgesi başvuruları yaptı, Bakanlıklardaki işlemleri devam ediyor.
Ayrıca Balıkesir Düğün Çorbası, Savaştepe Kalemköy Üzümü, Balıkesir Tombul Bamya için de Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Coğrafi İşaret Tescili başvuru çalışmaları devam ediyor.iha

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Palandöken: Gıda ve Temizlik Ürünlerinde Gramaj Standardı Şart!
İş Dünyası

Palandöken: Gıda ve Temizlik Ürünlerinde Gramaj Standardı Şart!

Gıda ürünleri, temizlik ve hijyen ürünlerine gramaj standardı getirilmesinin gerekliliğine vurgu yapan TESK Genel Başkanı Palandöken, “Başta Fransa gibi Avrupa ülkelerinde gıda fiyatları düşmesine rağmen etik gerekçelerle gramaj hilelerine karşı tedbir alınmasına yönelik yasal düzenlemeler yapılıyor” dedi.

 78 Yaşındaki Hasta Ambulans Helikopterle Diyarbakır'a Sevk Edildi
Yaşam

78 Yaşındaki Hasta Ambulans Helikopterle Diyarbakır'a Sevk Edildi

Şırnak Devlet Hastanesine başvuran 78 yaşındaki A.A. isimli erkek hasta, ileri tetkik ve tedavi için ambulans helikopterle Diyarbakır’a sevk edildi.

Muğla ve Almanya İş Birliğine Adım
Bölgesel

Muğla ve Almanya İş Birliğine Adım

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ralf Schröer’i makamında ağırladı.

Bakan Bolat;  ‘‘İhracat hedefimiz geçerliliğini koruyor, revize yapılmadı’’
Bölgesel

Bakan Bolat; ‘‘İhracat hedefimiz geçerliliğini koruyor, revize yapılmadı’’

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulması ile ilgili olarak, ‘‘Bu konu siyasi istismar konusu yapıldı. 2 Mayıs tarihinde İsrail’in ateşkese yanaşmadığının görülmesi üzerine İsrail ile ticareti durdurma kararı alındı.

Hatay'da Dolandırıcılık ve Silahlı Yağma Suçlularına Darbe
3. Sayfa

Hatay'da Dolandırıcılık ve Silahlı Yağma Suçlularına Darbe

Hatay'da çeşitli suçlardan 16 yıl 8 ay hapis cezası ile aranan şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Bucak'ta 19 Mayıs etkinlikleri başladı! Herkes eğlendi
Spor

Bucak'ta 19 Mayıs etkinlikleri başladı! Herkes eğlendi

Bucak Gençlik Merkezi'nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Bucak Cumhuriyet Meydanı'nda coşkulu bir şölen düzenlendi.