Muğla

‘Engelsiz İzci’ kampı bu yıl Köyceğiz’de düzenlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.

‘Engelsiz İzci’ kampı bu yıl Köyceğiz’de düzenlendi.

MUĞLA (İHA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk defa 2016 yılında Menteşe’de hizmete sunduğu, ardından Milas, Marmaris ve Fethiye’de de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola Merkezleri’nde engelli bireyler için çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi 4 ilçeden gelen 31 ‘Engelsiz İzci’ için Köyceğiz’de kamp düzenledi. İzciler, gün boyu oyunlar oynayarak, çeşitli etkinlikler yaparak, şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlendi.
‘Çocuklarımıza hayatlarını kendi başlarına sürdürme eğitimi veriyoruz’
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen engelli etkinliklerinde bireylere aileleri olmadan hayatlarını sürdürme ve sorumluluk alarak bağımsız yaşayabilme eğitimleri verdiklerini söyleyen Sosyal Hizmet Uzmanı ve aynı zamanda izci lideri olan Zeliha Balık, “Fethiye’den, Marmaris’ten, Milas’tan ve Menteşe’den gelen arkadaşlarımız ile günübirlik bir etkinlik düzenledik. Sabah kalkınca dişlerini fırçalamasından yatağını düzeltmesinden, kıyafetlerini gün içinde giyiş şeklinden, yemeğini kendi alması, yediği tabağı kendi kaldırması gibi basit şeylerden başlayarak ailesi olmadan yapabilme becerisini kazandırmaya çalışıyoruz. O nedenle kamplarımız ailesiz oluyor. Çadırlarını kendileri kuruyorlar, yataklarını yapıyorlar. Gün içerisinde denetim yapıyoruz çadırların içine. Çarşafları düzgün mü, kıyafetleri kalktı mı, kirlileri ayrı yere koymuş mu? Bunları önceden öğretiyoruz, kamplarda da uygulamalarını bekliyoruz. Bu şekilde de yaşama adapte etmeye çalışıyoruz” dedi.
Etkinliğe Fethiye’den katılan Engelsiz İzci Kenan Kayıkçı Köyceğiz’de düzenlenen etkinlikten çok şey öğrendiğini ve güzel zaman geçirdiğini belirterek, “İzcilikte doğayı korumayı, çöp atmamayı, doğayı temiz tutmayı öğrendim. Bugün taşlarla bir eser yaptık. Sabah oyunlar oynadık. Balon yarışması yaptık eğlendik. İzci olmayı çok seviyorum” dedi.
Köyceğiz’de düzenlenen izci etkinliğine Marmaris’ten katılan Ceyda Altın değişik etkinliklerle çok eğlendiklerine vurgu yaparak “İzcilik kampına gidiyoruz. Çok eğleniyoruz. Değişik etkinlikler yapıyor, değişik oyunlar oynayarak çok eğleniyoruz. Kendi başımıza yataklarımızı topluyoruz” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sıkı Düzenlemeler Geliyor! Madde madde sıraladı
İş Dünyası

Sıkı Düzenlemeler Geliyor! Madde madde sıraladı

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi: Kamu Taşıtlarından Binalara, Personelden Eğitime 8 Alanda Tasarruf Tedbirleri! Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Kamu Harcamalarında Disiplini Sağlamak için 8 Maddelik Planı Açıkladı!

Lokanta ve Kafelerde KDV Zammı Geliyor! Bakanlıktan Yeni Düzenleme
İş Dünyası

Lokanta ve Kafelerde KDV Zammı Geliyor! Bakanlıktan Yeni Düzenleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı, lokanta ve kafelerde Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarında artış yapmayı planlıyor. Detaylar haberimizde....

1. Dereceye 3600 Ek Gösterge ve 4688 Sayılı Yasanın Düzenlenmeli
İş Dünyası

1. Dereceye 3600 Ek Gösterge ve 4688 Sayılı Yasanın Düzenlenmeli

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, 1. dereceye yükselen tüm kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi ve 4688 sayılı yasanın düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Mehmet Ali Paşa Cami meydanı artık çok daha güzel
Bölgesel

Mehmet Ali Paşa Cami meydanı artık çok daha güzel

Mehmet Ali Paşa Cami meydanı yapılan çevre düzenleme çalışmalarıyla estetik bir görünüme kavuşturuldu.

Ramazan Ezin'den Çeltikçi İçin Önemli Proje
Bölgesel

Ramazan Ezin'den Çeltikçi İçin Önemli Proje

MHP Çeltikçi Belediye Başkan Adayı Ramazan Ezin, seçim çalışmaları kapsamında projelerini açıklıyor. Ezin, projeleri arasında halk günü ve çevre düzenlemesi yer alıyor.

Yargı paketi için kritik açıklama! Onlar da hapis yatacak! 5 yıl altı ceza alanlar yandı
Bölgesel

Yargı paketi için kritik açıklama! Onlar da hapis yatacak! 5 yıl altı ceza alanlar yandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin yargıdaki dünya sıralamasındaki iddiaları yalanlayarak, yargının bağımsızlığını savundu. Ayrıca, 8. yargı paketiyle ilgili düzenlemelerin yakında Meclis'e sunulacağını ve cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik önlemler içereceğini açıkladı.