Necattin Demirtaş'tan Samsun'a Yeni Kafe

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Burayı eski mezbelelik halinden kurtarmak için büyük uğraş verdik. Mahallemize ve ilçemize güzel bir eser kazandırmış olduk" dedi.

Necattin Demirtaş'tan Samsun'a Yeni Kafe

Samsun’un İlkadım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kale Kafe Restoran, dualarla hizmete açıldı.
Daha önceden virane ve mezbelelik olan alana, İlkadım Belediyesi tarafından "Yeşil ve Mavinin Buluştuğu Mekan" sloganından yola çıkılarak Kale Kafe Restoran yapıldı. İlkadım Belediye Başkanı ve Adayı Necattin Demirtaş’ın Kadifekale Mahallesi’nde hayata geçirdiği projenin açılışı, geniş katılımlı bir törenle yapıldı.

“Kale Kafe adım adım bugünkü halini aldı”
Yakınındaki tarihi eser nedeniyle bakanlık takibiyle yapılan kafenin sürecinden bahseden Başkan Necattin Demirtaş, “Kale Kafe 1 senedir hizmet veriyordu ama açılışını yapmak bugüne nasip oldu. Kale Kafe adım adım başlayarak büyüyerek bugüne kadar geldi. Fırın sonradan yapıldı. Tuvaletler, su tankları, jeneratör sonradan ilave edildi. Yani burası 1 günde bitmedi. Parça parça işleyerek bugünkü halini kazandı. Kafenin olduğu yer, eskiden mezbelelik, kötü niyetli insanların kullandığı bir alandı. Burayı eski mezbelelik halinden kurtarmak için büyük uğraş verdik. Tarihi eser olduğu için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan müze yetkilileri ile birlikte yaparak son haline kavuşturduk. Yapımı o yüzden uzun sürdü. Mahallemize ve ilçemize güzel bir eser kazandırmış olduk. İlçemize nezih bir yer kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.

“Mal varlığımız 16 kat arttı”
Belediye devraldıkları 2019 yılından bu yana toplam mal varlıklarının 16 kat arttığına dikkat çeken Başkan Demirtaş, “Mali açıdan 2019 yılında elimizdeki toplam mal varlığı 219 milyon TL’ydi. Şu anda 31 Aralık 2023 itibariyle mal varlığımız 4 milyar 450 milyon TL’ye çıktı. Tam 16 kat arttı. Ticaret veya bir şey yapmadık. Ne yaptık? Ben belediyenin herhangi bir tesissinde yemek yediysem, yediğim yemeğin parasını ödemeden oradan çıkmadım. Her harcamaya dikkat ettik, her şeyden tasarruf ettik ve sonuçta böyle bir tablo ortaya çıktı. Belediyeye ev yönetimi gibi bakıyorum. Eğer 30 bin TL kazanan bir aile aylık 50 bin TL harcarsa bütçeyi ayarlayamaz. Belediye de gelirinden çok harcama yaparsa açık verir. Türkiye’deki 1950 belediyeden borcu olmayan 10 belediye yok. Onun için toplum bunu sorgulamayı becerirse lüzumsuz para harcayanlar belediyelerde barınamaz” diye konuştu.
İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş’ın konuşmasının ardından kafenin açılış kurdelesi dualarla kesildi.
Açılışta İYİ Parti Samsun Büyükşehir Adayı İmren Nilay Tüfekçi de hazır bulundu.
Kafede emeklilere yüzde 30 indirim yapıldığı belirtildi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vatandaşlara müjde; Ortaklar’da ikinci pazar açılacak
Yaşam

Vatandaşlara müjde; Ortaklar’da ikinci pazar açılacak

Germencik ilçesinin en büyük mahallesi Ortaklar’da Mayıs ayında ikinci pazar kuruluyor. Germencik Belediye Başkanı Zencirci, pazarcı esnafının ve mahalle sakinlerinin talebine olumlu cevabı sevinçle karşılandı.

Gölhisar'da Sulama Sezonu Açılış Tarihi Belli Oldu
Bölgesel

Gölhisar'da Sulama Sezonu Açılış Tarihi Belli Oldu

Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, kuraklık nedeniyle 22 Nisan'da Yapraklı Barajı'ndan sulama suyu verileceğini açıkladı. Sulama sezonu ile ilgili tüm bilgiler haberimizde.

Elazığ'da 'Empati Parkuru' törenle açıldı
Etkinlik

Elazığ'da 'Empati Parkuru' törenle açıldı

Elazığ Hipodromu'nda bulunan Geri Dönüşüm Parkı, Tıbbi Aromatik Eğitim Parkı ve açık hava tiyatrosu gibi sosyal alanlara bir yenisi daha eklendi. Engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları anlamak ve anlatmak için Empati Parkuru bugün düzenlenen törenle açıldı.

Afyonkarahisar'da Kaymakam Han kütüphane açılışına katıldı
Bölgesel

Afyonkarahisar'da Kaymakam Han kütüphane açılışına katıldı

Afyonkarahisar Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Atlıhisar Ortaokulu'nda kütüphane açılışına katıldı.

Mudanya Müftülüğü Lokman Hekim Camii, Yarın Resmi Olarak Açılıyor - Haberler
Bölgesel

Mudanya Müftülüğü Lokman Hekim Camii, Yarın Resmi Olarak Açılıyor - Haberler

Bursa’nın Mudanya ilçesi Halitpaşa Mahallesi'nde inşası tamamlanan Mudanya Müftülüğü Lokman Hekim Camii, yarın ibadete açılıyor.

Kocaeli'de Yeni Teleferik Hattı Hizmete Açıldı - Haberler
Yaşam

Kocaeli'de Yeni Teleferik Hattı Hizmete Açıldı - Haberler

Kocaelililer İzmit Körfezi ve Sapanca manzaraları eşliğinde Samanlı dağlarının zirvesine ulaşmak için yeni hizmete açılan teleferiğe akın etti.