Selçuklu'da Sağlık Yatırımları Devam Ediyor! Merkez Ne Zaman Tamamlanacak?

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya'ya kazandırılacak olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi'nde yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Konya'nın sağlık standardını daha da yükseltecek tesisin yapımında yüzde 40'a ulaşıldı.

Selçuklu'da Sağlık Yatırımları Devam Ediyor! Merkez Ne Zaman Tamamlanacak?

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nde yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Konya’nın sağlık standardını daha da yükseltecek tesisin yapımında yüzde 40’a ulaşıldı.
Selçuklu Belediyesi, Konya’ya sağlık alanında yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. Selçuklu Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü doğrultusunda Yazır Mahallesi’nde yapımına başlanan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi’nde yapım çalışmaları aralıksız sürüyor. Vatandaşların sağlık hizmetine daha modern ve konforlu alanlarda ulaşmasını sağlayacak merkezde imalat çalışmalarında yüzde 40 tamamlanma oranına ulaşıldı.

“Bu değerli yatırım şehrimize ve Selçuklumuza hayırlı olsun”
Selçuklu için değerli bir sağlık yatırımını daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Ülkemiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da dünya standartlarının üzerinde bir noktaya geldi. Bizler de Selçuklu Belediyesi olarak sağlık alanında ülkemizin göstermiş olduğu bu başarıyı takip ederek şehrimize önemli bir yatırım yapıyoruz. Kurumlar arası işbirliği çerçevesinde Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzle imzaladığımız işbirliği protokolü kapsamında Yazır Mahallemize kazandıracağımız Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezimizin yapımı devam ediyor. İnşallah yapım tamamlanmasıyla birlikte Selçuklumuz her kesimden insanımızın yararlanabileceği, sağlık hizmetini alabileceği yeni tesislere kavuşmuş olacak. Şehrimize ve Selçuklumuza bu değerli yatırımın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Her iki merkezde çok kapsamlı olacak
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi toplam 4 bin 699 metrekare alandan oluşacak. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi içerisinde 1 adet spor salonu, 4 gözlem ve tedavi odası, 1 psikolog odası, 1 ekip odası, 1 sosyal görüşme odası, 1 kütüphane, 9 atölye, 1 çok amaçlı salon, 1 doktor odası yer alacak. Sağlıklı Hayat Merkezi’nde ise 1 adet çok amaçlı salon, 1 adet röntgen odası, 1 kan alma odası, 1 adet mamografi odası, 1 adet laboratuvar, 2 adet üreme sağlığı ve muayene odası, 1 adet KETEM odası, 1 adet üreme ve KETEM danışma odası, 1 adet USG, 1 adet gebe sınıfı 1 adet acil müdahale odası, 1 adet fiziksel aktivite koçu, 2 adet sigara bırakma odası, 3 adet fiziksel aktivite alanı - fizyoterapist, 1 adet pedagog, 2 adet diyetisyen, 1 adet ağız ve diş sağlığı, 1 adet ergoterapist, 2 adet psikolog, 2 adet sosyal hizmet odası, 2 adet çocuk gelişim odası ve 1 adet hasta eğitim odası ile vatandaşlara hizmet verecek.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bandırma’ya gelecek yatırımlara yön verecek projeye imza atılıyor
Yaşam

Bandırma’ya gelecek yatırımlara yön verecek projeye imza atılıyor

Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen Güney Marmara Bölgesi Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Teknik Destek Programına, “Bandırma Serbest Bölgesi Fizibilite Raporu” konulu proje ile başvuru yapan Bandırma Ticaret Odası, teknik destek almaya hak kazandı.

AK Parti Milletvekili Ölmeztoprak'tan Malatya Sağlık Yatırımları Müjdesi
Bölgesel

AK Parti Milletvekili Ölmeztoprak'tan Malatya Sağlık Yatırımları Müjdesi

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, deprem bölgesi Malatya’nın güçlü bir sağlık altyapısına sahip olduğunu belirterek, yatırımlara ise her geçen gün yenilerinin eklendiğini belirtti.

Burdur'da Sağlık Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor!
Bölgesel

Burdur'da Sağlık Yatırımları Hız Kesmeden Devam Ediyor!

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, ilçelerdeki sağlık yatırımlarında son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Altınyayla 112 istasyonunun kaba inşaatı tamamlanmak üzere, Çavdır ilçe entegre hastanesinin yer teslimi yapıldı.

Meram'da Engelli Vatandaşların Mutluluğu Önem Veriliyor
Yaşam

Meram'da Engelli Vatandaşların Mutluluğu Önem Veriliyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, özel bireylerin hayatlarına dokunmak adına bugüne dek pek çok yatırımı hayata geçirirken, yaptıklarıyla engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Bucak'a 5 yılda neler yapıldı! AK Parti borcu da yapılanların güncel değerini de açıkladı
Bölgesel

Bucak'a 5 yılda neler yapıldı! AK Parti borcu da yapılanların güncel değerini de açıkladı

AK Parti Bucak İlçe Başkanlığı binasına 2019 - 2024 yılları arasında belediyeye yapılan hizmetler detaylı olarak asılırken, belediyenin piyasadan alacaklarını da kapsayan borç dökümü afiş olarak asıldı. Ayrıca bu 5 yılda belediyeye kazandırılan taşınmazlar da detaylı olarak aktarıldı.

Biga Taşoluk Barajı'nda Dev Sulama Projesi: 900 Milyon TL Yatırım
İş Dünyası

Biga Taşoluk Barajı'nda Dev Sulama Projesi: 900 Milyon TL Yatırım

- AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Taşoluk Barajı’nın 3’üncü kısım inşaatı kapsamında 900 milyon liralık sözleşme imzalandığını duyurdu. Proje kapsamında 3 bin hektarlık alanın sulanması için 96 kilometrelik boru döşenecek ve 53 menfez yapılacak.