Eskişehir

Sıcaklıkların artmasıyla Hamal Pazarı’nda işler yoğunlaştı

Eskişehir’deki Reşadiye Camii önünde, adeta Hamal Pazarı olan bölgede günlük işlerde çalışmak için bekleyen emekçilerin işleri havaların ısınması ile arttı.

Sıcaklıkların artmasıyla Hamal Pazarı’nda işler yoğunlaştı

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’deki Reşadiye Camii önünde, adeta Hamal Pazarı olan bölgede günlük işlerde çalışmak için bekleyen emekçilerin işleri havaların ısınması ile arttı. Hamallar, yağışsız ve güzel havayı fırsat bilerek evlerini veya eşyalarını taşımak isteyen vatandaşların sayısının artması nedeniyle işlerinin yoğunlaştığını ve günlük kazançlarının 3 bin liranın altına düşmediğini söyledi.
Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte artan sıcaklıklar Reşadiye Camii önünde kurulan Hamal Pazarı’nda işleri arttırdı. Yağışsız ve güzel havayı fırsat bilerek ev ve eşya taşıma işlerine başlayan vatandaşlar kış aylarında bazı günler hiç iş almayan hamalların hem cebini doldurdu, hem de yüzünü güldürdü. Günlük kazançlarının 3 bin liranın altına düşmediğini dile getiren emekçi vatandaşlar işlerden memnun olduklarını belirtirken, ilerleyen günlerde yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini dile getirdi. Öte yandan, Hamal Pazarı’nda demirlerin üzerinde oturarak bekleyen vatandaşlar yetkililerden Reşadiye Camii’nin önüne bank yapılmasını talep etti.

“Günlük kazancım 3 bin liradan aşağı düşmüyor”
Eskişehir’de hamallık yapan Mithat Gök, “İşler 10 numara, çok güzel. Vatandaşların evlerini taşımaları sebebiyle talepler yüksek. Her gün ortalama 2 iş alıyorum, günlük kazanıyorum. Günlük kazancım 3 bin liradan aşağı düşmüyor. Durumdan memnunuz ve ilerleyen günlerde yoğunluğun artmasını bekliyoruz. Buradan müşterilerimize şunu söylemek istiyorum, işçi alacağınız zaman mutlaka Reşadiye Camii’nin önüne gelin. Şu anda kişi başı ortalama taşıma ücreti bin 500 TL” dedi.

“Yetkililer duysun sesimizi, belediye yapsın buraları”
Reşadiye Camii önünde kurulan Hamal Pazarı’nda çalışan Aydın Osman ise yetkililere bir çağrıda bulunarak, “Yaklaşık 30 yıldır burada bekliyorum, hala 1 tane oturak koymadılar. Bakın millet halen demirlerin üstünde bekliyor. Tamam oturalım ama bu durum demirlere de zarar veriyor. Yetkililer duysun sesimizi, belediye yapsın buraları” ifadelerini kullandı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 3
    KIZDIM
  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ÜZÜLDÜM
  • 2
    ŞAŞIRDIM
  • 2
    BEĞENDİM
  • 2
    BEĞENMEDİM
  • 2
    GÜLDÜM
  • 2
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay çalışmaları inceledi
Bölgesel

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay çalışmaları inceledi

Şehzadeler Belediyesi Fen İşleri Dairesi’ne bağlı ekipler Nurlupınar ve Peker mahallelerinde hasar gören kaldırımların onarılmasını yakından takip eden Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, önceliklerinin her mahalleye eşit hizmet vermek olduğunu ifade etti.

Siirt Belediyesi asfalt ve onarım çalışması başlattı
Bölgesel

Siirt Belediyesi asfalt ve onarım çalışması başlattı

Siirt Belediyesi, şehir genelindeki cadde, mahalle ve sokaklarda asfalt ve onarım çalışmalarını başlattı.

Kayseri'de Gençler Değerleri Bardakta Buluyor!
Bölgesel

Kayseri'de Gençler Değerleri Bardakta Buluyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde değerler eğitimi konusunda proje geliştiren lise öğrencilerine destek oluyor.

Ardahan Belediye'si çalışmaları sürdürüyor
Bölgesel

Ardahan Belediye'si çalışmaları sürdürüyor

Ardahan Belediyesi Kaptanpaşa Mahallesi’nde kanalizasyon şebeke hattı çalışmalarını sürdürüyor.

Efeler Belediyesi, yol çalışmalarına devam ediyor
Bölgesel

Efeler Belediyesi, yol çalışmalarına devam ediyor

Efeler Belediyesi, kırsal mahallelerin yollarında yaptığı çalışmalarla çiftçilerin en büyük giderlerinden olan akaryakıtta tasarruf yapmalarını sağlıyor.

İlkadım'da Hizmetler Ara Vermeden Devam Ediyor
Bölgesel

İlkadım'da Hizmetler Ara Vermeden Devam Ediyor

Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Millet ve memleket sevdasıyla, İlkadım’a olan hizmet aşkımız hiç bitmeyecek” dedi.