Burdur / Burdur

1-7 MART MUHASEBE HAFTASI BAŞKAN VURGUN ” MESLEKİ ÇIKAR TALEBİMİZ YOK”

1-7 MART MUHASEBE HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI BASIN AÇIKLAMASI 1-7 Mart Muhasebe Haftası Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinlikle kutlandı.

1-7 MART MUHASEBE HAFTASI BAŞKAN VURGUN ” MESLEKİ ÇIKAR TALEBİMİZ YOK”

1-7 MART MUHASEBE HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI BASIN AÇIKLAMASI
1-7 Mart Muhasebe Haftası Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinlikle kutlandı. Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Serkan VURGUN, muhasebe meslek mensupları ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak şu açıklamayı yaptı.

“Her yıl olduğu gibi Muhasebe Haftası Etkinliklerimize Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak başladık. Bu yıl buruk bir muhasebe haftasını kutlamaktayız. Çünkü İdlib’ te yüreğimize ateş düştü. İdlib’ te şehit olan askerlerimizin acısı büyüktür. Kahraman Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı Gazilerimize acil şifalar ve görevi başında olan askerlerimize de başarılar diliyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun toprakları bol olsun. Ülkemizin varlığını tehdit eden bu tuzaklardan birlik ve beraberlik içerisinde olarak çıkacağız. Dedi

Oda Başkanı VURGUN şöyle devam etti; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır.

13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren, 3568 sayılı Meslek Yasasına istinaden, 111 bin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 4 bin 800 Yeminli Mali Müşavir ile 18 bin stajyer ülke genelinde faaliyet göstermektedir. 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası, TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir.

Muhasebe ve mali müşavirlik hizmetleri, ülke ekonomisine ve işletmelerin gelişimine katkı sunmaktadır.

“Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleği, kurumsallaşma sürecini tamamlayarak, ülkemizin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir kurumu olmuştur.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışmaktadır. Ekonominin kaydını tutan ve mali danışmanlık yapan, memleketin her köşesinde hizmet sunan bir mesleği icra etmektedir. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuzla ülkemize ve işletmelerimize hizmet vermekteyiz. Ülkemizin ve işletmelerimizin gelişimi için çalışmaktayız.

Başta Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına verilmesi gereken, beyanların tanzimi, gönderimi, denetimi ve veri akışı meslek mensuplarımız tarafından yapılmaktadır. Ayrıca KGK, TÜİK, BDDK, SPK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı, KOSGEB gibi, ekonomideki diğer düzenleyici ve denetleyici kamu kurumları da meslek mensuplarımızın hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Sistemin başarılı çalışmasında kamu görevlileri kadar meslektaşlarımızın payının en üst seviyelerde olduğu bütün kamuoyunca bilinmelidir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler, kamu maliyesine ve ülke ekonomisinin gelişimine önemli katkı ve enformasyon sunmaktadır.
TÜRMOB ve Odalarımız; kamu yararına, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi için çalışmakta, gerek stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi noktasında, gerekse mesleğin uygulanmasına yönelik üzerine düşen sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır.

İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunmaktadır.

Görev ve fonksiyonlarımızı yerine getirirken yaşadığımız ve çözülmesini talep ettiğimiz biriken çok sayıda sorunumuz bulunuyor, bu sorun ve sıkıntıların, diyalogla ve iş birliği içerisinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz.

Bizim taleplerimiz, mesleki çıkar elde etme talebi değildir. TÜRMOB ülkemizde muhasebe mesleğinin yapılabilir olması ve bundan tüm kesimlerin katma değer elde etmesinin mücadelesini vermektedir.

Ülkemizin, şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır bir vergi sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız. Bu kapsamda yapılacak, kanunların gözden geçirilmesi, vergilendirme süreçleri ile beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve sayılarının azaltılması gibi her türlü iyileştirme çalışmalarının destekçisi olma gayretinde olmaya devam edeceğiz.

Bu türden reform çalışmaları, bir taraftan vergi sisteminin etkinliğini artırırken diğer taraftan da ülkemize gelmek isteyen yabancı yatırımcıların vergi kaynaklı kaygılarının bertaraf edilmesine katkı sağlayacaktır.

Tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve iş birliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edeceğimiz her başarı bilinmelidir ki ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine koyulmuş bir tuğla olacaktır.

Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanan Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğimizi iş dünyamıza ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz, yarınları umutla şekillendireceğiz.

Ülkemizde ve mesleğimizde yaşanan sorunların dayanışmayla, iş birliğiyle ve anlayışla çözüleceğine inanıyoruz. Yarınlara umutla bakacağımız bir geleceği hep birlikte hazırlayacağız.

Bu inançla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir meslektaşlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımız için daha güzel günler diliyorum.” Dedi.

KAHVALTI, RUHSAT TÖRENİ ve PLAKET TAKDİMİ
1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında Oda tarafından MAKÜ İstiklal Yerleşkesinde bulunan Lavanta Tepesi Hotel’de düzenlenen kahvaltıda muhasebe meslek mensupları ve aileleri buluştu.

Kahvaltının ardından ruhsat alan yeni üyelere ruhsat teslimi ve üyelikten ayrılan meslektaşlara plaket takdim töreni yapıldı.

Törende ruhsat alan yeni meslek mensupları ruhsatlarını alarak bu mutlu anlarını aileleri ile paylaştılar.

Törende Oda Başkanı Serkan VURGUN şunları söyledi; Hiçbir serbest meslekte, meslek unvanına bizim gibi staj başlatma, 3 yıl staj süreci ve stajın sonunda staj bitirme sınavı gibi çok zorlu aşamalar yok. Bu zorlu süreci başarıp Mali Müşavir olmayı başaran sizleri ve bu süreçte sizleri yalnız bırakmayan ailelerinizi tebrik ediyor ve sizlere aramıza hoş geldiniz diyorum.

Ayrıca, yıl içerisinde, yıllarca bu mesleğe hizmet etmiş bu mesleğin çilesini çekmiş ve taşıdıkları bu bayrağı artık teslim ederek üyelikten ayrılan meslektaşlarımız olmuştur. Onlara bundan sonraki hayatlarında sağlık ve mutluluklar dilerim. Dedi.

Daha sonra ruhsat alan yeni Mali Müşavir SMMM Uğur ÜNAY, SMMM Ömer Barış BÜTÜN, SMMM Süleyman AKHAN’ a ruhsatları takdim edildi.

Akabinde üyelikten ayrılan SM Alihsan ERMAN ile SMMM Cengiz TUNCER’e Muhasebe mesleğine katkılarından dolayı plaket verilerek kahvaltı son buldu.

01.03.2020

Serkan VURGUN

Oda Başkanı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Niğde’de muhasebeciler için kutlama düzenlendi
Etkinlik

Niğde’de muhasebeciler için kutlama düzenlendi

Niğde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Altındal, 'Meral Akşener'e Teşekkür, Dervişoğlu'na Hayırlı Olsun!'
Bölgesel

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Altındal, 'Meral Akşener'e Teşekkür, Dervişoğlu'na Hayırlı Olsun!'

İYİ Parti Burdur İl Başkanı Yusuf Altındal, 5. Olağanüstü Genel Kurul'da yaşananları ve yeni genel başkan Müsavat Dervişoğlu'na tebriklerini iletti. Altındal, Meral Akşener'e de teşekkür ederek yeni hayatında sağlık ve huzur diledi.

Kemal Kubilay, 'Fuarımız Bölgesel Kalkınmaya Katkı Sağlıyor!'
Bölgesel

Kemal Kubilay, 'Fuarımız Bölgesel Kalkınmaya Katkı Sağlıyor!'

Burdur Ziraat Odası Başkanı Kemal Kubilay, fuarın önemini vurgulayarak tüm üreticileri ve ilgilileri fuara katılmaya davet etti. GL Platform tarafından düzenlenen Burdur Teke Yöresi 9. Tarım Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı, 2-5 Mayıs tarihleri arasında Burdur'da gerçekleştirilecek.

Kamil Özcan, 'Burdur Teke Yöresi Fuarı Bölgeyi Aşıyor!'
Bölgesel

Kamil Özcan, 'Burdur Teke Yöresi Fuarı Bölgeyi Aşıyor!'

Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan, Burdur Teke Yöresi 9. Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın bir güçbirliği örneği olduğunu söyledi.

Antalya Burdur karayolunda kaza! Yolcu yaralandı
Bölgesel

Antalya Burdur karayolunda kaza! Yolcu yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında araçta yolcu olarak bulunan vatandaş yaralandı. Detaylar haberimizde...

Burdur Teke Yöresi Tarım Fuarı Kapılarını Açıyor! Tarım Fuarı Burdur'un Dinamiklerini Güncelleyecek!
Bölgesel

Burdur Teke Yöresi Tarım Fuarı Kapılarını Açıyor! Tarım Fuarı Burdur'un Dinamiklerini Güncelleyecek!

9. Burdur Teke Yöresi Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı 2-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında Burdur'da gerçekleştirilecek. Fuarda tarım ve hayvancılığın geleceği, sektördeki yenilikler ve yatırım imkanları ele alınacak.