İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında alınan güvenlik önlemleri, kent genelinde ulaşımda önemli kısıtlamaları beraberinde getirdi. Özellikle merkezi bölgelerde bazı yollar trafiğe kapatılırken, raylı sistem hatlarında da geçici düzenlemeler yapıldı.
Valilik kararı doğrultusunda, Metro İstanbul tarafından işletilen hatlarda belirli istasyonlar gün boyunca hizmet dışı bırakıldı. M2 Yenikapı–Hacıosman metro hattında Vezneciler, Haliç, Şişhane, Taksim, Osmanbey, Şişli-Mecidiyeköy ve Gayrettepe istasyonlarında trenler durmayacak. Bu kapsamda seferler kesintisiz devam edecek ancak söz konusu duraklarda yolcu iniş ve binişine izin verilmeyecek.
Ayrıca, Taksim’e ulaşımı sağlayan F1 Taksim–Kabataş füniküler hattı ile T3 Kadıköy–Moda tramvay hattı da geçici olarak işletmeye kapatıldı. Yetkililer, uygulamanın gün boyunca devam edeceğini ve normal sefer düzenine geçişin güvenlik değerlendirmelerine bağlı olarak yapılacağını bildirdi.
Karayolu ulaşımında da benzer önlemler dikkat çekiyor. Başta Taksim Meydanı ve çevresi olmak üzere, Şişhane, Unkapanı ve bağlantı güzergâhlarında çok sayıda yol araç trafiğine kapatıldı. Bu durum, toplu taşıma araçlarının güzergâhlarında değişikliklere ve kent genelinde yoğunluk artışına neden oldu.
Deniz ulaşımında ise bazı hatlarda sefer planlarında değişiklik yapılırken, belirli iskelelerde yolcu iniş ve binişlerine sınırlamalar getirildi. Yetkililer, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için güncel ulaşım duyurularını takip etmeleri gerektiğini vurguladı.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)