Gaziantep

10 yıllık ilaç kullanımı son buldu

Reflü nedeniyle 10 yıldır ilaç kullanmak zorunda kalan hasta kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu.

10 yıllık ilaç kullanımı son buldu

GAZİANTEP (İHA) - Reflü nedeniyle 10 yıldır ilaç kullanmak zorunda kalan hasta kapalı ameliyatla sağlığına kavuştu.
Yaklaşık 10 yıldır midede yanma, acıma ekşime şikayetleri olan hasta yıllarca birçok ilaç tedavisi kullanmasına rağmen, reflü şikayetlerinden kurtulamaması üzerine kontrol için Medical Point Gaziantep Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğine başvurdu. Prof. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner tarafından yapılan detaylı muayene ve tetkiklerde hastanın mide fıtığı olduğu tespit edildi. Mide fıtığı nedeniyle yemek borusunu saran kaslarda gevşeklik tespit edilen hastanın sağlığına kavuşması için ameliyatı planlandı. Başarılı geçen kapalı ameliyatla mide fıtığı onarılan ve reflü cerrahisi uygulanan hasta sağlığına kavuştu.
Yıllarca reflü nedeniyle hayat kalitesi bozulan hastaların birçoğunda, farkında olmadıkları mide fıtığı bulunabildiğini ifade eden Prof. Dr. İbrahim Tayfun Şahiner, hastaların ilaç tedavisi kullanmalarına rağmen geçmeyen reflü yakınmaları bulunduğunda mutlaka alanında tecrübeli merkezlere başvurmalarının önemini belirtti. Hastada mide fıtığı geliştiğinde anatomik olarak ameliyatla onarılmadığı takdirde uzun yıllar ilaç kullansalar dahi iyileşme sağlanamayacağını, yemek borusunun uzun yıllar kontrolsüz biçimde mide asidine maruz kalmasının ileride geri dönüşümsüz yemek borusu rahatsızlıklarına yol açabileceğini hatırlattı.
Medical Point Gaziantep Başhekimi Prof. Dr. Ekber Şahin ise, “Güçlü kadromuz ve ileri teknolojik altyapımızla, hastalarımızın yaşam kalitelerini artırmayı amaçlıyoruz. Hastalarımızın her birinin bireysel ihtiyaçlarına odaklanarak, en modern tedavi yöntemlerini kullanıyoruz. Hedefimiz, hizmet kalitesini en üst düzeye taşıyarak, topluma sağlık konusunda güvenilir bir referans noktası olmaktır” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Etkin Eczacılık Derneği'nin 10. Bilimsel Yıl Sonu Toplantısı Başladı
Sağlık

Etkin Eczacılık Derneği'nin 10. Bilimsel Yıl Sonu Toplantısı Başladı

Etkin Eczacılık Derneği’nin ‘’Nörolojik Hastalıklarda Akılcı İlaç Kullanımı ve Eczacının Rolü’’ konulu 10. Bilimsel Yıl Sonu Toplantısı Titanic Deluxe Belek Otel’ de başladı.

Genetiğe Uygun İlaç Kullanımı, Tedaviyi Olumlu Etkiliyor
Yaşam

Genetiğe Uygun İlaç Kullanımı, Tedaviyi Olumlu Etkiliyor

Psikiyatrik hastalıkların tedavisinde genetiğe uygun ilaç kullanımı, her geçen gün daha çok önem kazanıyor.

Furkan Apartmanı ile ilgili altıncı duruşma görüldü
3. Sayfa

Furkan Apartmanı ile ilgili altıncı duruşma görüldü

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 51 kişinin ölümüne neden olan Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı ile ilgili altıncı duruşma görüldü.

Gaziantep’te hırsızlık operasyon
3. Sayfa

Gaziantep’te hırsızlık operasyon

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri son 2 haftada 20 ayrı hırsızlık olayına karışan 27 şüpheli şahıs suçüstü yakalandı.

Türkiye Gençler Şampiyonasında önemli bir başarıya imza attı
Bölgesel

Türkiye Gençler Şampiyonasında önemli bir başarıya imza attı

Akademik başarılarını sosyal kültürel, sanatsal ve sportif başarılarla taçlandıran Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri bu kez de Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Samsun’da gerçekleştirilen Türkiye Gençler Şampiyonasında önemli bir başarıya imza attı.

“Program tek başına başarı hikâyesinin kahramanı olamaz”
Bölgesel

“Program tek başına başarı hikâyesinin kahramanı olamaz”

Gaziantep Ticaret Odasının (GTO)mayısayı olağan meclis toplantısı; Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.