Van’ın İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki antrenörlerden halkoyunları eğitimi alan 100 kız, Cumhuriyet’in 100. yılını kentin tarihi ve turistik mekanlarında sergiledikleri oyunlarla kutladı.
Cumhuriyet’in 100. yıl Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da değişik etkinliklerle kutlanıyor. İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki antrenörlerden eğitim alan 100 kız çocuğu, üzerinde ay-yıldız bulunan kırmızı-beyaz kıyafetleriyle Cumhuriyet’in 100. yılını kutladı. Van’ın tarihi ve turistik yerlerinden olan Van Kalesi, Van Evleri, Van Müzesi, Edremit Kız Kalesi (Seyirtepe), Edremit Sahil Bandı ve Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda gösteri yapan kızların halkoyunu oynayarak oluşturdukları ‘100’ koreografisi ise büyük beğeni topladı.
Etkinlikle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları programı kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 100 gençle kentin tarihi ve kültürel mekanlarında halkoyunlarını sergilediklerini belirtti. Özdemir, “Yaptığımız etkinlik vatandaşlarımızdan büyük beğeni topladı. 100 gencimiz oynadığı Van yöresi oyunlarıyla tarihi yerlerimizin de tanıtımını yaptı. Bundan sonraki dönemlerde de 100 gencimizle ilçelerimizde yapacağımız etkinliklerde gösteriler yapacağız. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla ve minnetle anıyoruz” dedi.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)