Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde Cumhuriyet’in Kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla hatıra ormanına 100 şehidin isminin yazılı olduğu 100 ağaç dikildi.
Cumhuriyetin 100. yılı programı dahilinde gerçekleşen etkinlikte konuşan Eğil Kaymakamı Volkan Hülür, Cumhuriyetin 100. yılı anısına oluşturdukları 100. Yıl Hatıra Ormanı’nda 81 ilden 100 şehidin adına 100 adet fidan dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Toplamda da ilk aşamada 500 adet fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Kaymakam Hülür, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımız için mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize hürmetle şükranlarımı iletiyorum. 100 yaşında olan Cumhuriyetimizin yıl dönümü bu vesileyle bir kez daha kutlu olsun” dedi.
Etkinliğe, Kaymakamı Hülür’ün yanı sıra Eğil İlçe Jandarma Komutanı Mükremin Doğan, Eğil İlçe Emniyet Amiri İdris Öztürk, kurum amiri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)