Eskişehir’de 3 ay önce ayrıldığı eski sevgilisini 15 yerinden bıçaklayarak yaralayan ve hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istenen Fatih D., ilk duruşmada “Kadın olmasının getirdiği avantajı kullanarak ben ona saldırmışım gibi gösterip mağduriyet oluşturuyor” diyerek kendisini savundu.
Haziran ayının başlarında Tepebaşı ilçesi Hoşnudiye Mahallesi sağın sokakta meydana gelen olayda, spor eğitmeni Gamze C., arkadaşı ile yürüdüğü esnada arkasından koşarak gelen eski sevgilisi Fatih D.’nin bıçaklı saldırısına uğradı. Güvenlik kameralarına anbean yansıyan olay sonrası vücudunun çeşitli yerlerine aldığı 15 bıçak darbesiyle yaralanan Gamze C., Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından kaçan ve polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda yakalanan cani eski sevgili, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında, hakkında hazırlanan 7 sayfalık iddianamede ’Israrlı takip’, ’Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ’Tehdit’ suçlarından 14 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası talep edilen Fatih D., hakim karşısına çıktı.
“Bıçak elime nasıl geçti hatırlamıyorum”
Yolda karşılaştığı eski sevgilisinin kendisine küfür ettiğini ve sinirlenerek saldırdığını, bıçağın ise eline nasıl geçtiğini hatırlamadığını iddia eden cani eski sevgili Fatih D., mahkemedeki ilk ifadesinde “Öncelikli olarak üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. Gamze, yanında bulunan tanık ve ailesi bir suç örgütüdür. Beni defalarca tahrik edip galeyana getirip sonra da kendilerini mağdur olarak gösterdiler. Gamze ilişkimizin devam ettiği süreçte benden yaklaşık 4 milyon TL para aldı. Ben bu parayı geri ödemesini istediğimde beni tornavida ile kolumdan yaraladı. Aynı şekilde kulağımın arkasından da yaraladı. Zaten bunlar adli rapor olarak mevcut. Gamze ve ailesiyle aramızda gerçeklesen olaylara dair pek çok soruşturma dosyamız mevcut. Gamze sürekli beni kandırarak bir yerlere çağırma suretiyle aslında kendisi bana şiddet uyguluyor. Beni hürriyetimden yoksun bıraktığı halde kadın olmasının getirdiği avantajı kullanarak ben ona saldırmışım gibi gösterip mağduriyet oluşturuyor. Olay günü alkol almıştım. Yürürken karşılaştık ve yüzüme karşı gülerek küfür etti. Küfür ağrıma gitti, bir sinirle gidip elimdeki telefonla kendisine vurdum, sonrasını hatırlamıyorum. Bıçak elime nasıl geçti hatırlamıyorum. Ancak Gamze bu gibi aletler taşıyan birisidir, büyük ihtimalle o bana vurmak için çıkartmıştır. Ben de elinden alıp ona vurmuşumdur. Kendisine herhangi bir mesaj göndermedim ve tehdit etmedi. Ben kendisinden kurtulmaya çalışıyordum. Ayrılmamam için kendisine tecavüz ettiğimi söyleyerek hakkımda suç duyurusunda bulunmakla beni tehdit ediyordu” dedi.
Mahkeme heyeti, duruşmayı 10 Ocak tarihine erteledi. İHA
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)