Burdur

2 Büyük Deprem Yaşamış Olan Burdur'a Dikkat Çektiler

AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, İzmir'de yaşanan büyük deprem sonrası Burdur ve Burdurluların da dersler çıkarması gerektiğini belirten bir açıklamada bulundular.

2 Büyük Deprem Yaşamış Olan Burdur'a Dikkat Çektiler

Burdur'da 3 Ekim 1914 yılında 7 şiddetinde ve 12 Mayıs 1971 yılında 6.2 büyüklüğünde depremler olduğuna dikkat çeken Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, " 1. derece deprem fay hattında olan Burdur'umuz, Fethiye Zonu üzerinde bulunmaktadır. Deprem açısından tehlikeli bir bölgede bulunuyor. Peki neler yapmalıyız ? Ne tür Tedbirler Almalıyız? diyerek madde madde yapılması gerekenleri sıraladılar."

NELER YAPMALIYIZ ? NE TÜR TEDBİRLER ALMALIYIZ ?

1-Deprem Bilincini, Temel Afet Bilincini Arttırmalıyız. Görsel ve Broşürler Miktarlarını Arttırmalıyız.
2-İlçe,Belde ve Köylerimizdeki Tüm Vatandaşlarımıza Başta Okullarımızda Öğretmen ve Öğrencilerimize, Kamu Kurumlarımızda Tüm Çalışanlarımıza, Esnafımıza, Sanayicimize, Ev Kadınlarımıza, Yaşlılarımıza, Gençlerimize ve Çocuklarımıza Deprem Öncesi Eğitim Verilmeli, Depreme Ön Hazırlık, Deprem Anında Neler Yapılacağı ve Deprem Sonrası Ne Tür Önlemler Devreye Girecek Halkımızın Bilgilendirilmesi İmkanlar ve Fırsatları Sağlanmalıdır...
3-Burdurumuzdaki Riskli Yapıların, Tespit Edilmeli, Binaların Tek Tek Karotlarının Alınarak Raporlanması. Bunlar Özenle Sonuçlarının Takip
Edilmesi.
4-İlimizdeki Çok Katlı Binaların Tek Tek Yapı Durumlarının Tespit Edilmesi.
5-1971 Depremini Yaşamış, ve Üzerinden 49 Yıldır Kullanılan Yapıların, Yaşlı ve Yorgun Binaların Tespit edilmesi.
6-Mülk Sahiplerinin Bizzat Binaları ile ilgili İncelemelerinin Yapılmasının Teşvik edilmesi ve Kendi Binalarını İncelemeye Alınması Başvurularının Alınması
7-Burdurumuzdaki Tüm STK’lar,Birlikler,Odalar,Dernekler,Vakıflar,Sendikalar,Kooperatifler ... Mutlaka Üyelerinin Deprem Bilinçlenmesinde Etkin Rol Almalı, Broşürler ve Mümkünse Eğitim Çalışmalarında Bulunmalıdır.
8-Burdur İlimizdeki Fay Hatları Üzerindeki ve Fay Hattı Kenarındaki Tampon Sınırlar İçerisinde Yapılar varsa Bunların Tespiti ve Gözden Geçirilmesinin Sağlanması.
9-İnşaat Yapanların İnşaatlarının Betonları Döküldükten Sonra Mutlaka Sulamalarının Yapılması ,Beton Sulamalarının İhmal Edilmemesinin Sağlanması.
10-Burdurda Yılların Yorgunluğu olan Yapıların ve Mahallelerin Kentsel Dönüşüme Süratli bir şekilde Tabi Tutulması. Özellikle Fay Hattı Mahallelerin Kentsel Dönüşümüne Başlanmalı
11-Teknik İncelemeler Sonucu Güçlendirilmesine Karar verilen Okulların Güçlendirmelerinin Süratle Yapılmasının Sağlanması.
12-Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İlçe, Belde Belediyeleri, AFAD İl Müdürlüğü, İl Özel İdare ve Kızılay Öncülüğünde Depreme Hazırlık Çalışmalarının Yapılması.
13-Burdur İl Afet Koordinasyon Kurulunun Toplantılarındaki Raporların Madde madde Takibinin ve sürecinin izlemesinin Yapılması.
14-Mahallelerde,Her Mahallede Ayrı Ayrı Muhtarlar ve Azalarıyla Beraber Mahallede Yaşayan Vatandaşlarımızla Afetlerde ve Depremlerde Neler Yapılacağının Tatbikatları Bilinçli ve organize bir şekilde Yapılmalıdır.
15-Deprem Sonrası Toplanma Alanları, Çadır Alanları ve Beslenme Alanları Vatandaşlara Anlatılmalı ve Evlerinde Broşürlerle
Bilgilendirilmeler Bulundurulmalıdır.
16-Deprem Sonrası Telefonları Uzun Süre Kullanarak, Başka İllerden Arama Yapan Akraba ve Dostların Telefonlarına Çok kısa Cevap verilip, Şebekelerin meşguliyetinin Önüne geçme bilincinde Herkesin Birlikte hareket Etmesinin Sağlanması.
17-Depremin Hemen Sonrasında Araçların Yollara Çıkarak Trafiğin Tıkanmasını Engellemek için Hangi Güzergahların Kesinlikle Kullanılmaması ve Ambulans, İtfaiye ve AFAD Araçlarının, İlk Yardım Araçlarının Ulaşımının Sağlanması için tüm bilgilendirmelerin Yapılması
18-Şehrimizdeki Çok Katlı Binaların Alt Kat Mağaza ve Dükkanların Genişletme için Kolonlarının Kesildiği veya Kolonlarının, Kirişlerinin Zayıflatılmış Olup Olmadığı Özenle Belirlenmelidir varsa bu tür binalarda Kalıcı önlemler Alınmalıdır
19-Cep Telefonlarında Deprem Sonrası Lazım Olabilecek, Göçük Altında Kullanılabilecek Uygulamaların Telefonlara İndirilmiş Olması.(Düdük Sesi, Acil Güvenlik, İnternet Olmadan Çalışan Uygulamalar ... gibi)
20- Türkiye Afet Müdahale Planı ve İlimiz Burdur Afet Uygulama Planı Hakkında Vatandaşlarımızın Bilgilendirilmesi
21-Afetlere Hazırlık Olarak Lojistik Depolarında, Depremin İlk Anlarında Gerekli Olacak Tüm Araç ve Gereçlerin Depolarda Bulunuyor Olmasının Sağlanması, Yeterli Sayıda Jeneratörlerin Hazır Tutulması.
22-Kurumların ve Özel Şahısların ve Şirketlerin ve Fabrikaların Ellerindeki Kepçe, Kamyon vb. Büyük Araçların Listesinin ve Şoförlerinin Belirli Olmasının Sağlanması, Takip Edilmesi.
23-Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Olarak UMKE Ekibinin Eğitimi ve Gönüllülerden Oluşan Sağlık Ekibimizi Burdur UMKE Ekibinin Güçlendirilmesi ve İhtiyaçlarının Sağlanması." diyerek madde madde açıkladılar.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bayram Özçelik'ten dikkat çeken açıklama! Tek tek sıraladı
Bölgesel

Bayram Özçelik'ten dikkat çeken açıklama! Tek tek sıraladı

AK Parti Burdur 22,23,24,26 ve 27. Dönem Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanlığı için neden aday olmak istediğini açıkladı. Detaylar ve video haberimizde...

Bayram Özçelik, Burdur Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı
Bölgesel

Bayram Özçelik, Burdur Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı

Aylardır adı Burdur Belediye Başkanlığı için kulislerde konuşulan 22,23,24,26 ve 27. dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, aday adaylığı başvurularının son gününde başvuruyu yaptı.

Gölhisar Çameli ve Dostluk yolunda çalışmalar hızla sürüyor
Bölgesel

Gölhisar Çameli ve Dostluk yolunda çalışmalar hızla sürüyor

Isparta-Burdur dostluk yolu ve Gölhisar – Çameli yolu ne durumda ? Burdur Milletvekili Bayram Özçelik açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Bayram Özçelik, Azerbaycan'da Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı
Etkinlik

Bayram Özçelik, Azerbaycan'da Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Türkiye'yi ve TBMM'yi temsilen Azerbaycan'da düzenlenen Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı.

Milletvekili Bayram Özçelik, NNC Haber'de canlı yayında
Bölgesel

Milletvekili Bayram Özçelik, NNC Haber'de canlı yayında

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçim öncesinde NNC Haber'de canlı yayında sizlerle bir araya geliyor.

Karaçal ve Badarmit köprüleri çalışmaları başladı
Bölgesel

Karaçal ve Badarmit köprüleri çalışmaları başladı

Burdur-Tefenni-Çavdır-Fethiye yolunun 2 köprüsünden Karaçal köprüsünde geçen hafta, Badarmit köprüsünde ise bu hafta inşaat çalışmalarına başlandı.