Antalya / Korkuteli

2021’DE DOĞALGAZ KORKUTELİ'NDE 3 MAHALLEDE YANACAK

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Belediye başkanlığı makamında Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Av. Medine Yapılmışev ile birlikte Doğalgaz ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan İşlek, “2021’de Doğalgaz 3 Mahallede Yanacak” dedi.

2021’DE DOĞALGAZ KORKUTELİ'NDE 3 MAHALLEDE YANACAK

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Av. Medine Yapılmışev ile birlikte Doğalgaz ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Ömer işlek; “Sayın ilçe başkanlarımızla birlikte son iki aydır Belediyemiz, hükümetimiz ve teşkilatlarımız neler yapıyor bununla ilgili bir bilgilendirme yapmak istedik” dedi.
Başkan İşlek, Yine tarihe bir not düşmek için bir basın toplantısı yapıyoruz. En önemli konumuz doğalgaz. Doğalgaz için sayın bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun o dönemdeki Ak Parti il ve ilçe başkanlarımızın gayretleri ile seçim öncesine kadar ki süreçte bürokratik işlemler sürdü. Hemen seçim öncesi enerji bakanımız Fatih Dönmez bey geldi ve bu konuda seçim çalışması olmadığını bu dönem içerisinde Korkuteli ye kazandırılacağını tüm halkımızla paylaşmıştı. Daha sonra biz Ak parti ilçe başkanımız Kemal Sancaktar ve milletvekilimiz Abdurrahman Başkan ile bir ziyaret daha yaptık. En son 13 Ağustos saat 14’te ana boru 41 km lik hattı ile ilgili ihale yapıldı. İhaleyi bir firma aldı ve ihalede 15 aylık bir süreç verildi. Tüm Türkiye genelinde bu türlü ana hatlarda hep 15 ay veriliyor maksimum. Daha sonra Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar başkanımızın görüşmelerinden sonra müteahhidimiz şuanda şantiyesini kuruyor. Fakat 15 ay beklemeyeceğini beyan etti. Kendisiyle görüşmelerimizi yaptık. Bu 41 km’lik yolu 15 ay beklemeden inşallah en geç önümüzdeki sene Eylül ayında komple getirmiş olacak. Tabi burada Korkuteli açısından sevinmemiz gereken şu normal prosedür içerisinde böyle bir durumda ana boru hattı gelir daha sonra ihaleye çıkılır ve dağıtım şirketi Türkiye genelinde Enerya şirketi çalışmalarına başlar minimum onunki de bir buçuk iki yıllık bir süreç devam eder. 6 merkez mahallemiz için söylüyorum. Tabi burada bakan beye bizim ricamız şöyle oldu. Eş zamanlı başlatabilirsek biz bu işi Korkuteli ye bir buçuk iki yıl daha kaybetmiş olmaz dedik. Enerya firmamızla yaptığımız görüşmelerdeki iyi niyet çerçevesinde bizim Korkuteli halkı olarak bu tür alt yapı firmalarına biliyorsunuz biz ruhsat kazı kazı bedelleri izinler noktasında kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili görüşler noktasında süreçleri tamamen biz cumhur ittifakı ve o gün mecliste sağ olsunlar diğer partilerimizle oy birliği ile biz doğalgaz noktasında oy birliği ile tüm engelleri ortadan kaldırdık firmaların” dedi.

3 MAHALLEMİZE MART AYINDA BAŞLIYORUZ


İşlek, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar ile beraber Enerya firmamıza gittik son durumla ilgili Enerya firmamızın bizim öngörümüzün dışında sevindiren bir haberi oldu. Dedi ki biz sürecin bu şekilde gittiğini gördük, Korkuteli bizim için stratejik bir yer hem satış anlamında. Konyaaltı, Döşemealtı gibi bir yer değil soğuk bir yer olduğu için doğalgazın fazla kullanılacağı bir yer tabi talebin olacağı bir yer ve 2021 bütçesine 6 merkez mahallemizin tüm bütçelerini istasyon maliyetlerini dağıtım borulama maliyetlerini koymuş durumda. Fakat işi teknik anlamla ikiye bölmüş durumda 3 mahallemize Mart ayında başlıyoruz kazımlarına. Bu üç mahallemizde Mart ayında başlayarak Eylül ayında yaklaşık 16 bin kişinin kullanacağı şekilde seneye bu günlerde doğalgazımızı kullanacağız. Evlerde yanacak inşallah. Mart ayında şükürler olsun kazma kürek başlıyorlar ve teşekkür ettik Kemal başkanla inceliklerinden dolayı. Biz önümüzdeki kışta değil bir sonraki kışta kullanmayı bekliyorduk.
Dolayısı ile hiç olmazsa üç mahallemiz seneye bu vakitlerde inşallah doğalgazı kullanmaya başlayacağız. Şuna 3 mahalle olarak net olmamak şartı ile Uzunoluk, Yeni Mahalle, Aşağıpazar mahallesi.

BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZDAN RİCAMIZ, ÇOK DAHA HIZLANABİLMEMİZ İÇİN LÜTFEN ANINDA ABONELİKLERİNİ VE MÜRACAATLARINI YAPSINLAR


2022 sonu itibariyle bizim artık merkezde doğalgazı olmayan hiçbir sokağımız olmayacak.
Enerya ile görüşmelerinde Mart ayında başlayacaklar fakat Ocak ayı sonu Şubat gibi burada şantiyelerini kuracaklar. Burada bizim belediyemizden de arkadaşlarımız olacak. Bizde bu vasıtayla tüm Korkuteli deki hemşerilerimizden Ocak sonu Şubat gibi 6 merkez mahallemizdeki bütün vatandaşlarımızdan ricamız şu çok çok daha hızlanabilmemiz için lütfen anında aboneliklerini ve müracaatlarını yapsınlar. Eksiğimiz kalmasın. Mart ayında zaten çalışmalar başlayınca bunu ete kemiğe bürünmüş halini görmeye başlayacaklar. Kemal başkanla birlikte biz güveniyoruz Korkuteli halkı minimumda yüzde 90-95 katılımla bir anda size müracaatlarını yaparlar dedik. Hatta orada bir yaklaşımı daha oldu Enerya’nın normal şartlarda peşin olarak alınan talep ettikleri abonelik bedellerinin biz maksimum seviyede taksitle 600-700 TL olacak şekilde olacak dediler. Şuan doğalgaz ile ilgili durum bu.
Biz böyle güzel bir haberden sonra Türk Telekom Bölge Müdürümüz Sayın irfan bey’e ziyarette bulunduk ve durumu anlattık İrfan beyde o 3 mahallenin tespitiyle birlikte Marttan hemen önce Şubatta girmemiz gerekiyor diyerekten oda teknik personeli görevlendirdi. O 3 mahalledeki bütün Telekom’un üst yapıları alta inecek ve fiber optiğe döndürüyorlar ve onlarda yatırım programına aldılar. 3 mahalle olarak net olmamak şartı ile Uzunoluk, Yeni Mahalle, Aşağıpazar mahallesi Eylül ayında bitecek olan mahallelerimiz bunlar. Devamında Karşıyaka, Kiremitli ve Alaaddin mahallesi devam edecek. Ardından da İmrahor ve Kargalık işle devam edecek. Bu mahallelerimiz bittikten sonra talepler doğrultusunda Datköy, Yazır’a girebiliriz dediler. Burada en önemli şey talep oluşturmak. 6 merkez mahallemizde sıkıntımız yok. 2021-2022 kullanacaklar, 2023 te Kargalık ve imrahor şuan imar planları ile ilgili çalışıyoruz. İmar planları tamamlanınca oralara da girilecek.
Ardından CK’ya geçtik. Burada da görüşmeler yaparak Doğalgaz ’da durumumuz bu, Telekomda ki durumumuz bu, birisi Martta, Birisi de Şubatta başlıyor ve yılsonuna kadar bitiriyorlar, Bizde belediye olarak hemen arkasından üst yapıya başlayacağız. Sayın bakanımızın bir sözü vardı, 3 mahalle söz, diğer 3 mahalle ile ilgili 2021 olmasa da, durumuna göre bütçeye göre bakarız demişti Ankara’da. CK’da bizde 3 mahallede elektrik alt yapısını aşağıya alalım. Onlarda Ocakta girmemiz lazım dediler. Ocak ayında 3 mahallede Elektrikler aşağıya alınacak, Şubat ayında Telekom başlıyor, ASAT genel müdürü ile bir görüşme yaptık, ASAT’ın 3 mahallede yüzde 70-80 sıkıntısı yok ama, tabi ilaveler olacak. Onlarda bu işe katılıyoruz dediler.

Korkuteli Gündem

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Yeşilova'da Doğalgaz Müjdesi! İkinci Etap Boruları Geldi, Çalışmalar Başlıyor
Bölgesel

Yeşilova'da Doğalgaz Müjdesi! İkinci Etap Boruları Geldi, Çalışmalar Başlıyor

Yeşilova'da doğalgaz çalışmaları hız kazanıyor. İkinci etap doğalgaz hattı için borular gelmeye başladı ve bu ay içinde başlayacak çalışmalarla birlikte tüm Yeşilova'da doğalgaz hattı tamamlanmış olacak.

Tefenni'ye Doğalgaz Müjdesi! 2. Etap Çalışmaları Başlıyor
Bölgesel

Tefenni'ye Doğalgaz Müjdesi! 2. Etap Çalışmaları Başlıyor

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Ramazan Bayramı hediyesi olarak Doğalgaz 2. Etap çalışma haritasını paylaştı. Detaylar haberimizde...

Karamanlı'da doğalgaz çalışmaları hızlı temposuyla ilerliyor!
Yerel Yönetim

Karamanlı'da doğalgaz çalışmaları hızlı temposuyla ilerliyor!

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Karamanlı'da doğalgaz çalışmalarının hızlı tempoyla ilerlediğini söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilçede doğalgaz çalışmalarının son durumunu paylaştı.

İstanbul'da Doğalgaz Borusu Patladı: Alevler Bir Binaya Sıçradı - Haberler
3. Sayfa

İstanbul'da Doğalgaz Borusu Patladı: Alevler Bir Binaya Sıçradı - Haberler

Esenyurt’ta İSKİ ekiplerinin bir sokakta yaptığı çalışma sırasında doğalgaz borusu patladı

Cide'de Doğalgaz Tüpleri Taşıyan Tırın Dorsesinde Yangın Çıktı - Haberler
3. Sayfa

Cide'de Doğalgaz Tüpleri Taşıyan Tırın Dorsesinde Yangın Çıktı - Haberler

Kastamonu’nun Cide ilçesinde doğalgaz tüpleri taşıyan tırın dorsesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Doğalgaz tesisinde çıkan yangının kısa sürede söndürülmesi ile ihtimal bir facia önlendi.

Başkan Adayı Nedim Kaplan Doğalgaz Müjdesi Verdi
İş Dünyası

Başkan Adayı Nedim Kaplan Doğalgaz Müjdesi Verdi

Cumhur İttifakı AK Parti Koçarlı Belediye Başkan Adayı Nedim Kaplan mahallelere gerçekleştirdiği ziyaretlerde büyük bir coşkuyla karşılanırken son mitinginde Çakırbeyli’ye doğalgaz müjdesi verdi.