Afyonkarahisar

‘2023 Yılı Müdürler Değerlendirme Toplantısı’ Afyonkarahisar’da başladı |Afyonkarahisar haber

Genel Müdür Erkılınç: “İnternet medyasını zapt etmeyi değil saygınlığını artırmayı hedefliyoruz”

‘2023 Yılı Müdürler Değerlendirme Toplantısı’ Afyonkarahisar’da başladı |Afyonkarahisar haber

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, internet haber sitelerinin resmi ilan yayımlama hakkı kazanmasının gazetecilik mesleğinin devamı yönünde çok önemli bir adım olduğuna işaret ederek, düzenlenen mevzuatın internet medyasını zapt etmeyi değil saygınlığını artırmayı hedeflediğini söyledi.


Basın İlan Kurumu (BİK) ‘2023 Yılı Müdürler Değerlendirme Toplantısı’ Afyonkarahisar’da başladı. Genel Müdür Cavit Erkılınç, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat ile genel müdürlük birim müdürleri ve il müdürlerinin katıldığı toplantı, 24 Eylül’e kadar devam edecek. Toplantının açılışında konuşan Erkılınç, kurumun son dönemde yaptığı atılımlara ve yeni Basın Kanunu’nun önemine değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Erkılınç, “Süreli yayın kapsamına alınan internet haber siteleri resmi ilanların yayımlanacağı bir diğer mecra haline geldi. Böylece, resmi ilanların kesilmesi gibi bir durumu önlemiş olduk. Diğer taraftan gazetelerle birlikte internet medyasının da devlet eliyle sübvanse edilmesini sağlayarak gazetecilik mesleğinin devamı yönünde çok önemli bir adım attık. Bunu yaparken de kimilerinin iddia ettiği gibi gazetelerin ilan gelirlerini kesmedik” dedi.


1 Ekim’de haber sitelerine tanınan süre doluyor

Kurum’un kendi imkanlarıyla geliştirdiği “BİK Analitik” dijital ölçümleme yazılımının 4-5 ay gibi kısa bir sürede çalışır hale getirildiğini hatırlatan Erkılınç, “Sürekli olarak kendini yenilemesi, güncellemesi gereken bir sistemden bahsediyoruz. En iyiyi yakalayabilmek için sahadan bize iletilen tüm bilgileri dikkate alıyoruz. Bugün itibariyle görev alanımıza giren tüm internet haber sitelerini takip ediyoruz. 1 Ekim 2023’ten itibaren internet haber sitelerine verdiğimiz süre dolacak ve kesinlikle de uzatmayı düşünmüyoruz. Kendimizden eminiz, ne yaptığımızı biliyoruz ve sizlerden de bunu bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Kurumun, üstlendiği görevlere sahip çıktığını ve paydaşlarıyla sürekli irtibat halinde olunduğunu vurgulayan Erkılınç, iyi niyetli olan hiçbir yayın organını mağdur etmeyeceklerini kaydederek, basın kuruluşlarından yönetmeliğin yüklediği zorunlulukları asgari düzeyde yerine getirmelerini beklediklerini dile getirdi.



“Tık avcılığı peşinde koşanlarla işimiz yok”

 

Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nin asgari ziyaretçi trafik şartları başta olmak üzere bazı maddelerinin esnetilmesinin, internet haber sitelerinin yarıdan fazlası hedefe ulaşmışken gazetecilik mesleğinin geriye götürülmesi anlamına geleceğini belirten Erkılınç şunları söyledi:


“Gazetecilik mesleki anlamda geriliyor, artık meslek duayenleri bile kabul ediyor. Bu yönetmelik, tüm maddeleri itibarıyla mesleğin başarısını önceliyor ve gazetede kaybedilen gücün internet medyasında yeniden kazanılmasını öngörüyor. Yönetmeliğe dikkatli bakıldığında ‘tık avcılığı’ peşinde koşanlarla işimiz olmadığını net bir şekilde görürsünüz. Üretilen tüm içeriklerde; kaliteyi, özgünlüğü ve kaybettiğimiz mesleki değerleri arıyoruz. Manipülasyonun her türlüsü ile mücadele ediyoruz. Bunu yaparken internet medyasını zapt etmeyi değil saygınlığını artırmayı hedefliyoruz.”


Toplantının hayırlar getirmesini temenni eden Erkılınç, dijital dönüşüm sürecinde büyük emek ve mesai harcayan Kurum yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür etti. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Resmi ilana bağlı yayıncılık ticari gerçeklerle bağdaşmıyor
Yaşam

Resmi ilana bağlı yayıncılık ticari gerçeklerle bağdaşmıyor

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, resmi ilana bağlı yayıncılık anlayışının gazetecilik mesleğini olumsuz etkilediği gibi günümüz ticari gerçekleriyle de bağdaşmadığını belirterek, kamunun kaynaklarını boşa harcatmayacaklarını söyledi.

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! Afyonkarahisar 28 Nisan 2024 elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Bölgesel

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! Afyonkarahisar 28 Nisan 2024 elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Afyonkarahisar'da 28 Nisan 2024 Pazar Günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar'da yarın elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Sandıklı Belediyesinden Yeni Uygulama  ,Vatandaşlar ve Esnaflar Ne diyecek
Bölgesel

Sandıklı Belediyesinden Yeni Uygulama ,Vatandaşlar ve Esnaflar Ne diyecek

Sandıklı Belediye Başkanı Adnan Öztaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Pazartesi Pazarı, ilçemizin önemli bir ticaret merkezi. Vatandaşlarımızın daha rahat alışveriş yapabilmeleri için bu düzenlemeyi hayata geçiriyoruz

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! Afyonkarahisar 27 Nisan 2024 elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Bölgesel

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! Afyonkarahisar 27 Nisan 2024 elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Afyonkarahisar'da 27 Nisan 2024 Cumartesi Günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar'da yarın elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! Afyonkarahisar 25 Nisan 2024 elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Bölgesel

Afyonkarahisar elektrik kesintisi! Afyonkarahisar 25 Nisan 2024 elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Afyonkarahisar'da 25 Nisan 2024 Perşembe Günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar'da yarın elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Ekmek 7.5 ama Yemekler 20 TL
Bölgesel

Ekmek 7.5 ama Yemekler 20 TL

Afyonkarahisar'daki bir zincir market şubesi mağazasının bir kısmını öğrencilere maliyetine yemek satışı için lokantaya çevirdi. Lokantada öğrencilere çorba ve pilav başta olmak üzere yemekler 20 TL'den satılmaya başlandı.