Burdur

2024 bütçesi emekli, memur ve üreticiyi unutuyor!

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, 2024 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Teklifi'ne hayır oyu vereceğini açıkladı. Akbulut, bütçenin emekli, memur ve üreticilerin geçim şartlarını iyileştirmediğini, üreticilere, Burdur'un altyapısına ve ulaşımına yeterli bütçe ayrılmadığını öne sürdü.

2024 bütçesi emekli, memur ve üreticiyi unutuyor!

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, 2024 Yılı Merkezi Bütçe Kanunu Teklifine hayır oyu vereceğini açıkladı.

Akbulut, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada, bütçenin emekli, askeri ücretli ve memurların geçim refahını yükseltecek bir bütçe olmadığını iddia etti.

İzzet Akbulut, bütçenin üreticilere, Burdur'un altyapısına ve ulaşımına yeterli bütçe ayırmadığını da öne sürdü.

Akbulut, şunları söyledi:

"Yıllardır üreticilerimize baktığımız zaman ne yazık ki bizler üretim maliyet tablosu çıkartılsın dedikçe üreticilerimizi kalkındıracak politikalar geliştirilsin dedikçe her geçen gün üreticilerimizi ek bir yük daha getiriliyor. İşte Burdur'umuzdaki süt üreticilerimiz diyorlar ki hayvan başına sigorta yaptırmadığımız müddetçe desteklemelerden yararlanamıyoruz diyorlar. Bugün faize ayda yüz milyar üreticilerimize yılda doksan milyar bütçe ayıran bir bütçeye bizler evet dersek ben Burdur'da sizler illerinizdeki üreticilerin yüzlerine nasıl bakacaksınız onları nasıl memnun edeceksiniz?"

"Yine bugün bizim Burdur'umuzu alt maillerinin tam ortasından tren rayları geçiyor. 2008 yılından beri yolcu trenimiz gelmiyor. 2017 hızlı tren gelecekti bırak hızlı treni daha yolcu trenini geçiremiyorlar. Birinci OSB'ye bir yer yapıldı çünkü birçok mahalleyi tam ortadan bölüyor ama bu o OSB'ye taşınması için elli milyon TL bütçe ayrılmadı. Saraya günlük elli dört milyon bütçe ayırıyorlar. Yıllardır Burdur'un istasyonuna bile elli milyon para bulamadılar. Nasıl hayat diyeceğiz bu bütçeye?"

"Yine aynı şekilde bir devlet hastanesi yapıldı araştırma hastanesi olması yönünde çalışmalarımız var. Tıp fakültesi gelsin diye çalışmalarımız var ama sağlık bakanlığının bütçesine bakıyorsun personel giderlerine dört yüz dört milyar ayırıyor. Bizim Burdur'da bir hastaya bir hekim düşüyor. Nasıl hayat diyeceğiz biz bu bütçeye nasıl hayat diyeceğiz?"

"Yıllardır 2019 yılında Cumhurbaşkanı AKP genel başkanı Tayyip Erdoğan Burdur'a dedi ki Burdur gölü kuruyor. Buraya ek kaynak getireceğim dedi. Yerel seçim öncesinde daha hala gelmiş bir ek kaynak yok. Şehirlerde insanlar içme suyunu daha hala sondajlarla çıkartıyorlar. Bir içme suyu barajımız dahi yok. Bugün DSİ'nin bütçesine bakıyoruz yüz yirmi dört milyar. Biz Burdurlu milletvekilleri olarak siz bunları yapmadığınız müddetçe ve 2024'te yapılmayacağı müddetçe bu bütçeye nasıl evet diyeceğiz tabi ki hayır diyeceğiz."

"Yıllardır Burdur'un Fethiye yolu var. 11 yıldır yapacaklar yapamıyorlar. Ne yazık ki Tefenni'de Korkuteli'nde Antalya yolunda yapılmıyor yollar. Ve her geçen gün bizler canlarımızı yitiriyoruz. Kan ağlıyor. Duble yol yapılacak mı diyoruz yok. Genişleme çalışmaları yapılacak mı yok. Ama ulaştırma bakanlığına üç yüz yetmiş milyar bütçeyi ayırmayı biliyorsunuz. Biz bu bütçeye nasıl evet diyeceğiz? Siz bunları yapmadığınız müddetçe nereye gidiyor?"

"Ve bizler bugün işte diyoruz ki içinde emekli yoksa içinde askeri ücretli yoksa içinde memur yoksa insanlara bugün ev almayı araba almayı hayal kurmayı gösterttiren bir bütçeye bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak evet demeyeceğiz. Hayır diyeceğiz."

Akbulut'un açıklamaları, CHP milletvekilleri tarafından alkışlarla karşılandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 2
    BEĞENDİM
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    ŞAŞIRDIM
  • 1
    BEĞENMEDİM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

108 projenin 5'i tamamlandı, 51 proje yapımı sürüyor
Yaşam

108 projenin 5'i tamamlandı, 51 proje yapımı sürüyor

Kırşehir'de finansmanı Genel Bütçe ve Mahalli İdare bütçeleri ile karşılanan 108 projeden 5'i tamamlandı, 51 projenin ise yapımı sürüyor.

Bucak Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün liderliğinde toplanan Bucak Belediye Meclisi'nde yapılan oylama ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri seçildi. CHP'den 3, AK Parti'den ise 2 üye komisyona seçildi.

İzmit Belediyespor Başantrenörü Fırat Okul: - "Galatasaray kadro ve bütçe bakımından bizden iyi" - Haberler
Spor

İzmit Belediyespor Başantrenörü Fırat Okul: - "Galatasaray kadro ve bütçe bakımından bizden iyi" - Haberler

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Kocaeli'yi temsil eden İzmit Belediyespor, play-off çeyrek final ilk maçında, normal sezonda iki kez mağlup ettikleri Galatasaray ile başlayacak. Başantrenörü Fırat Okul, sarı-kırmızılılar ile oynayacakları maç için, "Kadro ve bütçe olarak bizden iyi ancak yine kazanmak istiyoruz" dedi.

Safa Sönmez'den sert eleştiri! 'Belediye bütçesiyle neden Emrullah Ünal reklamı yapılıyor?'
Bölgesel

Safa Sönmez'den sert eleştiri! 'Belediye bütçesiyle neden Emrullah Ünal reklamı yapılıyor?'

İYİ Parti'nin Bucak Belediye Başkan adayı Safa Sönmez, belediye bütçesinin siyasi amaçlar için harcanmasına sert tepki gösterdi. Sönmez, vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini vurgulayarak, seçim harcamalarını vicdansızlık olarak nitelendirdi.

Sevginizi En Güzel Çiçeklerle İfade Edin Miraç Çiçekçilik'te Her Bütçeye Uygun Seçenekler
Tanıtım

Sevginizi En Güzel Çiçeklerle İfade Edin Miraç Çiçekçilik'te Her Bütçeye Uygun Seçenekler

Burdur'un Bucak ilçesinde hizmet veren Miraç Çiçekçilik, 14 Şubat Sevgililer Günü için birbirinden güzel çiçek çeşitleriyle sizlere hizmet veriyor.

Gaziantep’te kafe ve restoranlarda fiyat listesi zorunluluğuna başlandı
Bölgesel

Gaziantep’te kafe ve restoranlarda fiyat listesi zorunluluğuna başlandı

Gaziantep’te faaliyet gösteren kafe ve restoranlar, yönetmeliğe uyum sağlamak için harekete geçti. İşletmeler giriş kapılarına ve masalara fiyat listeleri asarken, bazı işletmeler QR kod menü kullanımının yanında fiyat listesi de bulunduruyor.