İstanbul’da düzenlenen 5. Ulugazi Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan belli oldu. 64 başpehlivanın kol bağladığı dev organizasyonun finalinde Erkan Taş’ı mağlup eden Orhan Okulu, Ulugazi’nin yeni başpehlivanı olarak altın kemerin sahibi oldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Ağustos 2026 cumartesi günü düzenlenen 5. Ulugazi Yağlı Güreşleri, Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda büyük heyecana sahne oldu.
Mustafa Kemal Atatürk’ün güreşe verdiği değeri yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyonda, 9’u altın kemerli 64 başpehlivanın da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 pehlivan er meydanına çıktı.
Başpehlivanlık mücadelesinde yağlı güreşin önemli isimleri gün boyunca kıran kırana mücadele etti.
Gün boyunca devam eden karşılaşmaların ardından Orhan Okulu ile Erkan Taş finale yükseldi.
Merakla beklenen final müsabakasında rakibi Erkan Taş’ı mağlup etmeyi başaran Orhan Okulu, 5. Ulugazi Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.
Okulu böylece İstanbul’daki dev organizasyonda altın kemeri kazanırken, Erkan Taş turnuvayı ikinci sırada tamamladı.
Ulugazi’de başpehlivanlık kategorisinde güçlü isimler mücadele etti. Ali Gürbüz, Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban, Mehmet Yeşil Yeşil, Recep Kara, Mustafa Taş, Fatih Atlı ve Feyzullah Aktürk gibi önemli başpehlivanlar da er meydanına çıktı.
Turnuvanın dikkat çeken sonuçlarından biri üçüncü turda yaşandı. Orhan Okulu, Feyzullah Aktürk’ü mağlup ederek yoluna devam ederken, Seçkin Duman ise Ali Gürbüz’ü yenerek çeyrek finale yükseldi.
1. Orhan Okulu
2. Erkan Taş
3. Abdullah Güngör
4. Seçkin Duman
Organizasyonun bazı güreş paylaşımlarında yarı finalistler Seçkin Duman ve Abdullah Güngör üçüncülüğü paylaşan isimler olarak da ifade edildi.
Ulugazi’de altın kemeri kazanan Orhan Okulu, müsabakaların ardından yaptığı açıklamada sezon boyunca yoğun şekilde hazırlandıklarını belirterek bir sonraki hedefinin memleketi Antalya’daki Korkuteli Yağlı Güreşleri olduğunu açıkladı.
Okulu, 30 Ağustos’ta Korkuteli er meydanında da birincilik için mücadele edeceğini belirtti.
İstanbul’da Ulugazi zaferini elde eden Orhan Okulu’nun, hemen ardından Korkuteli’nde er meydanına çıkacak olması yağlı güreş severlerin heyecanını artırdı.
Orhan Okulu, Türk yağlı güreşinin önde gelen başpehlivanlarından biridir. 23 Mart 1989'da Antalya'nın Kumluca ilçesinde doğdu. Güreş dünyasında sürati ve mücadele tarzı nedeniyle “Paşa” lakabıyla da tanınıyor.
Kariyerinin en önemli başarılarından biri, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2015 yılında başpehlivanlığı kazanmasıdır. Finalde Osman Aynur'u mağlup ederek altın kemerin sahibi oldu.
Orhan Okulu Kimdir
Orhan Okulu, Kırkpınar'ın yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinde düzenlenen çok sayıda yağlı güreş organizasyonunda başpehlivanlık elde etti. Antalya'yı ve özellikle yöre güreş geleneğini temsil eden önemli isimlerden biri olarak uzun yıllardır baş boyunda mücadele ediyor.
Son olarak 29 Ağustos 2026'da İstanbul'da gerçekleştirilen 5. Ulugazi Yağlı Güreşleri'nde, finalde Erkan Taş'ı mağlup ederek başpehlivan oldu. Seçkin Duman ve Abdullah Güngör de organizasyonda kürsüye çıkan diğer isimler arasında yer aldı.





Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)