24 AİLE HEKİMİ VE HEMŞİREDE CORONA TESPİTİ

Corona virüsü vakalarında kötü haber Türkiye’de corona virüsü vakalarında kötü haber: 24 aile hekimi ve hemşirede korona tespit edildi.

24 AİLE HEKİMİ VE HEMŞİREDE CORONA TESPİTİ

corona virüsü vakalarında kötü haber

Türkiye’de corona virüsü vakalarında kötü haber: 24 aile hekimi ve hemşirede korona tespit edildi

İstanbul’un farklı yerlerinde görevinin başında olan 24 aile hekimi ve hemşirenin korona testi pozitif çıktı ve bunun üzerinde hemen tedavi altına alındılar.

Tüm dünyayı etkileyen ve bir anda salgın haline gelen koronavirüs hakkında Türkiye ve dünyayı ilgilendiren haberler hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Her ülkenin ilgili yetkilisi konu hakkında bilgi vermeye devam ederken, Türkiye’de de her gün yeni bir vaka ortaya çıkıyor. Açıklanan son duruma göre, hala görevini yapan ve Kovid-19 pandemisine karşı direnen sağlık çalışanlarında koronavirüs tespit edildi.

İstanbul’un farklı yerleşim yerlerinde görev yapan ve sayıları toplamda 24 olan aile hekimi ve hemşirede koronavirüs olduğu İstanbul Aile Hekimliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Kutbettin Demir tarafından açıklandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TULUM VE GÖZLÜK TAKVİYESİNE İHTİYAÇLARI VAR

Dr. Kutbettin Demir, “Hastanelerde muayene sırasındaki yaşlılarla fiziksel temas kuran sağlık çalışanları oldu” dedi ve aile hekimlerinin tulum ve gözlük takviyesine ihtiyaç duyduklarını da ekledi.

KORKULACAK BİR DURUM YOK

Kutbettin Demir, “Bazı sağlık çalışanlarımız yatarak tedavi sürecini sürdürürken, diğer arkadaşlarımız bu süreci evlerinde atlatmaya çalışıyor. Meslektaşlarımızın durumu hakkında korkulacak bir şey yok” diyerek sağlık çalışanlarının tedavi sürecinin iyiye gittiğini belirtti.

ACİL DEĞİLSE MUAYENE OLMAYA GELMEYİNİZ

Hiç kimsenin bazı acil durumlar ve gereksinimler haricinde evlerinden ayrılmaması gerektiğinin altını çizen Dr.Demir, ”Hala avucunun kaşındığını ya da gözünün seyirdiğini söyleyerek muayene olmayı bekleyenler bulunmaktadır. Hâlbuki hastaneler ve genel olarak sağlık merkezleri en tehlikeli yerler. Vatandaşlarımıza ‘Eğer durumunuz acil değilse ve kendinizi riske atmak istemiyorsanız lütfen muayene olmaya gelmeyiniz’ diyoruz dedi.

KAMUPERSONELI.net

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.