Cumhuriyet Halk Partisi'nde uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yapan CHP Burdur eski İl Başkanı Barış Ayten, partisinden istifa edeceğini açıkladı. Ayten, 27 yıllık siyasi geçmişinin ardından yeni bir siyasi oluşumda mücadele edeceğini duyurdu.
Yazılı bir açıklama yayımlayan Ayten, 13 yaşında kapısından girdiği CHP'de Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Gençlik Kolları Başkanlığı, iki dönem Merkez İlçe Başkanlığı, İl Disiplin Kurulu Başkanlığı ve iki dönem İl Başkanlığı görevlerinde bulunduğunu hatırlattı.
Partisi için yıllarca emek verdiğini ve çok sayıda seçim kampanyası yönettiğini ifade eden Ayten, son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle CHP'den ayrılma kararı aldığını belirtti.
Açıklamasında, parti içinde yaşanan süreçleri eleştiren Ayten, "Mutlak Butlan kararı ile partimiz işgal edildi" ifadelerini kullanarak, bu süreçte görevden alındığını ve disipline sevk edildiğini öne sürdü.
Yeni siyasi yolculuğuna ilişkin de açıklamalarda bulunan Ayten, Genel Başkan Özgür Özel liderliğinde kurulacak yeni partide yer alacağını belirterek, bunun bir kopuş değil, ülkenin geleceği için verilen yeni bir mücadele olduğunu ifade etti.
Barış Ayten, Çarşamba günü saat 19.00'da CHP Burdur İl Başkanlığı önünde, örgüt yöneticileriyle birlikte istifasını açıklayacağını ve parti binasından ayrılacağını duyurdu.
Açıklamasını Nazım Hikmet'in, "Dinleyip diyecek sözümüz çok, fakat uzun söze vaktimiz yok. Yürüyelim!" dizeleriyle tamamlayan Ayten, mücadelesini yeni siyasi çatıda sürdüreceğini kaydetti.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)