Adana

40 kişinin hayatını kaybettiği Samibey Apartmanı davasında Seyhan Belediyesi eski çalışanları yargılanmaya başladı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki 6 Şubat 2023 depremlerinde Adana’da yıkılan ve 40 kişinin öldüğü Samibey Apartmanı'nın firari müteahhidi Abdullah Aybaba ile kırmızı bültenle aranan kızı Eda Aybaba Çelik’in 22.5’ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle yargılandığı davada haklarında ’Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan kamu davası açılan Seyhan Belediyesi eski İmar Müdürü Alim E. ile eski Harita ve Kadastro teknikeri Sunay M. yargılanmaya başladı. Detaylar haberimizde..

40 kişinin hayatını kaybettiği Samibey Apartmanı davasında Seyhan Belediyesi eski çalışanları yargılanmaya başladı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki 6 Şubat 2023 depremlerinde Adana’da yıkılan ve 40 kişinin öldüğü Samibey Apartmanı'nın firari müteahhidi Abdullah Aybaba ile kırmızı bültenle aranan kızı Eda Aybaba Çelik’in 22.5’ar yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle yargılandığı davada haklarında ’Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan kamu davası açılan Seyhan Belediyesi eski İmar Müdürü Alim E. ile eski Harita ve Kadastro teknikeri Sunay M. yargılanmaya başladı.
Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki 16 katlı Samibey Apartmanı, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkıldı. Apartmanda, 2’si avukat olmak üzere 40 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Depremin ardından binanın müteahhitleri Abdullah Aybaba ile kızı Eda Aybaba Çelik kaçtı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yurt dışına kaçtığı tespit edilen müteahhitler Abdullah Aybaba ile kızı Eda Aybaba Çelik hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Yakalanmayan baba-kızın araması devam ederken, müşteki avukatlarının yaptıkları suç duyuruları üzerine Seyhan Belediyesi eski İmar Müdürü Alim E. ve eski Harita Kadastro Teknikeri Sunay M. hakkında "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan açılan davaya başlandı.
Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Alim E. ile Sunay M. katıldı. Tarafların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmayı CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin de takip etti.
Mahkeme başkanı, ana dava dosyası ile eski kamu görevlileri hakkında açılan davanın birleştirildiğini belirtmesinin ardından davanın görülmesine geçildi. Sanıklardan Seyhan Belediyesi Eski İmar Müdürü Alim E., savunmasında, yargılamaya konu olan binanın yapımıyla alakalı bir bilgisi olmadığını, kendisinin sadece belediyeye verilen binanın projesini imzaladığını belirtti.
Projeyi öncelikle belediyenin personellerinin incelediğini ardından da imza için kendisine getirdiklerini söyleyen Alim E. kendisini şöyle savundu;
’’Binanın ruhsatının verildiği dönemde ben Seyhan Belediyesi’nde İmar Müdürü olarak görev yapıyordum. Projeleri müellifler hazırlar, belediye personeli de inceler. Yargılamaya konu apartmandaki sorun betonarme olup, projesi de mevzuata uygun hazırlanmıştır. Ancak bina yapılırken bu mevzuata uyulup uyulmadığını biz bilemeyiz. Biz sadece projeyi inceler ve onaylarız. Müteahhitlerin kendi anlaştıkları, dışarıda serbest çalışan fenni mesuller bina yapımını kontrol eder. Bu kişiler belediyeden bağımsız çalıştıkları için de sorumluluk bize değil, kendilerine aittir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.’’
Seyhan Belediyesi'nde görevli eski Harita Kadastro Teknikeri Sunay M.'de, kendisinin inşaat mühendisi olmadığı için bir sorumluluğu olmadığını, sadece binanın yapıldığı yerin doğru olarak konumlandırma yapılıp yapılmadığını incelediğini, binaya sonradan eklenen üst kısımlarla bir ilgisinin olmadığını söyledi.
Cumhuriyet savcısı mütaalasında, Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile fenni mesuller hakkında kamu davası açılmasını ve eksiklerin giderilmesini talep etti.
Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi. Heyet, Seyhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü görevlileri ile fenni mesuller hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını da kararlaştırıp duruşmayı eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.