Antalya / Gazipaşa

6 ayda 2 bine yakın faaliyetle gönüllere dokundular

Antalya Gazipaşa'da Vefa projesi, yaşlı ve engelli bireylerin ev temizliği ve kişisel bakımlarına yönelik destek sağlıyor.

6 ayda 2 bine yakın faaliyetle gönüllere dokundular

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde kurulan Vefa projesi ile 1 Ocak- 30 Haziran tarihleri arasında 209 hanede toplam bin 937 faaliyet gerçekleştirdi. Faaliyet dahilinde yaşlı ve engelli bireylerin ev temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılandı.

Gazipaşa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde kurulan Vefa projesi ile son 6 ayda (1 Ocak-30 Haziran) 46 mahallede, 209 hane ziyareti ile bin 837 faaliyet gerçekleştirdi.

SYDV tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen hizmetler hakkında bilgi veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ali Rıza Büyükakça, “Vakfımızca tespit edilmiş, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları karşılanmıştır. Yapılan ziyaretlerde yaşlı vatandaşlarımızın gönülleri alınıp, hoş sohbet edilip, istek ve talepleri dinlenmiştir” dedi.

Çalışmalar kapsamında engelli bireylerin de yalnız bırakılmadığına dikkat çeken Büyükakça, “Program dahilinde yaşlı, engelli, kronik hasta, yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin çamaşırları yıkanmış, camları silinmiş, tarlaları sürülüp ekime hazırlanmış, bahçe otları temizlenmiş, bahçeleri sulanmış, yemekleri yapılmış, haneleri temizlenmiş, bulaşıkları ve halıları yıkanmış, yufka ekmekleri yapılmış, yaşlı ve engelli vatandaşların öz bakımları yapılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Büyükakça, ihtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanlarında olacağını dile getirerek, “Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Başta ailelerimiz olmak üzere çevremizdeki tüm yaşlılara sevgi ve saygımızı göstermeliyiz. Gazipaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak gönülleri hoş tutmak en büyük vazifemiz. Bu anlayışla elimizden geldiği kadar onları sık sık ziyaret edecek ve yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.

6 ayda 2 bine yakın faaliyetle gönüllere dokundular6 ayda 2 bine yakın faaliyetle gönüllere dokundular6 ayda 2 bine yakın faaliyetle gönüllere dokundular6 ayda 2 bine yakın faaliyetle gönüllere dokundular

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Gazipaşa Başsavcısı görevine başladı
Bölgesel

Antalya Gazipaşa Başsavcısı görevine başladı

Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) son kararnamesiyle Antalya’nın Gazipaşa ilçesine Başsavcı olarak atanan ve görevine başlayan Tarık Korkmaz’a, Kaymakam Orhan Altun hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yaşlı ve engellilerinin emrindeler
Bölgesel

Yaşlı ve engellilerinin emrindeler

Gazipaşa Kaymakamlığı SYDV'nin "Vefa" projesi ile Gazipaşa'da yaşlı ve engellilerin ihtiyaçları karşılanıyor.

Antalya'da özel ihtiyaçlı bireyler için unutulmaz gün
Bölgesel

Antalya'da özel ihtiyaçlı bireyler için unutulmaz gün

Antalya Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, ilçede ikamet eden özel ihtiyaçlı bireylerle bir araya gelerek onların gönüllerince bir gün geçirmelerini sağladı.

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi
Spor

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu dün yaptığı duyuru ile 26.04.2024 tarihinden itibaren Yağlı Güreş Müsabaka Talimatı ve Yağlı Güreş LİGİ Müsabaka Talimatında bazı değişiklikler yapıldığı duyuruldu.

Polis Kendi karakolunu taradı  2 şehit 3 yaralı var
Bölgesel

Polis Kendi karakolunu taradı 2 şehit 3 yaralı var

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolunda meydana gelen saldırı olayıyla ilgili Adıyaman Valisi Dr.Osman Varol bir açıklama yaptı. Şehit sayısı 2'ye yükseldi.

Meral Abla, İYİ Parti'ye veda etti
Bölgesel

Meral Abla, İYİ Parti'ye veda etti

İyi Partinin 5. Olağanüstü Kurultayı başladı. Meral Akşener, Kürsüden son kez konuştu. İyi Parti'de olağanüstü kurultayda aday olmayan Meral Akşener, son kez kürsüden partililere seslendi.