Eskişehir’de kayıp olarak 6 ay boyunca aranan Mehmet Yerebakan’ı 11 bıçak darbesiyle öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanıklar hakkında mütalaa açıklandı.
Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) arkasındaki boş arazide 31 Aralık 2022 günü iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada, Göktuğ Tamer Kutlusak (36) bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerince soruşturma başlatıldı. Bölgedeki işyeri ve diğer güvenlik kameralarına ait görüntülerden yola çıkan polis ekipleri, olayın şüphelileri Görkem D. (24) ve Benan B.’yi (56) Hoşnudiye Mahallesi İstasyon Caddesi’nde yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin, 6 aydır kayıp olarak aranan Mehmet Yerebakan’ı da öldürdüklerini itiraf etmeleri sonucunda Osmangazi Mahallesi Basın Şehitleri Caddesi yakınlarındaki TCDD’ye ait ağaçlık arazide çalışma başlatıldı. Mehmet Yerebakan’ın cesedi, şüpheli şahısların ağaçlık alandaki yaşadıkları barakanın yakınına gömülü şekilde bulundu. Yerebakan’ın ölümüyle ilgili zanlılardan Görkem D.’nin kardeşi Yusuf D. de cinayete iştirak ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu sanıklar Benan B., Görkem D. ve Yusuf D. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, ‘Kasten öldürme’ suçundan 2 sanığın müebbet, 1 sanığın ise olay tarihinde 18 yaşını doldurmaması nedeniyle 12 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
“Yüzüme baka baka iftira atıyor”
Mahkemede verdiği ifadesinde suçlamaları reddeden tutuklu sanık Benan B., “Görkem tarafından üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Olayla hiçbir ilgim yoktur. Tartıştığımız için, açık açık, yüzüme baka baka bana iftira atıyor” dedi.
“Öldürmem için bıçağı bana Benan verdi”
Mahkemede mütalaaya karşı kendisini savunan ve Benan B.’nin kendisini tehdit ettiğini öne süren sanık Görkem D., “Maktulü öldürmem için bıçağı bana Benan verdi. Öncesinde boğazıma bıçak dayadı ve ‘öldürmezsen seni öldürürüm’ dedi. Beni tehdit etti, şantaj ve tacizde bulundu” ifadelerini kullandı.
“Ben kimseyi öldürmedim, öldüremem”
Cinayete iştirak ettiği iddiasıyla yargılanan sanık Yusuf D. ise yaptığı savunmada, şu ifadeleri kullandı:
“Ben olay tarihinde nerede olduğumu hatırlamıyorum. Böyle bir suç işlemedim. 1 yılı geçkin süredir cezaevindeyim. Ben kimseyi öldürmedim. Öldüremem. Gençliğimin en güzel yıllarında suçsuz yere cezaevinde kalıyorum.”
Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Ocak’a erteledi. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)