Manisa

63 Yaşındaki Emin Şahin Kan Verme Rekoru kırdı

40 yılda 467 ünite kan bağışında bulunarak kendi rekorunu kırdı. Devamı Haberimizde...

63 Yaşındaki Emin Şahin Kan Verme Rekoru kırdı

Türk Kızılay ve çeşitli hastanelere bağışladığı kanlarla 6 kez dünya rekoru kırdığını belirten 63 yaşındaki Emin Şahin, 467. bağışını Manisa’da gerçekleştirdi.
Türk Kızılay Manisa Kan Bağış Merkezi’nde 300. kan bağışını gerçekleştiren Emin Şahin ve 251. kan bağışını gerçekleştiren Tekin Taner için pasta kesilerek, madalya verildi. Yaklaşık 40 yıl önce bir arkadaşının annesine kan bağışında bulunan Şahin, o günden sonra düzenli kan bağışçısı oldu. Türk Kızılay’a 40 yılda 300 kan bağışında bulunan Şahin, çeşitli hastanelerde de 167 ünite kan bağışında bulundu. Kan bağışında bulunmanın kendisini mutlu ettiğini ve huzur verdiğini belirten Emin Şahin, "Hasta bir insana ufak da olsa destek olmak, ruhen ve zihnen beni mutlu ediyor" dedi.
Kan üretilemediği için herkesi kan bağışında bulunmaya davet eden Şahin, şunları söyledi:
"Bugün Kızılay Kan Bağış Merkezi’ne 300. kan bağışım fakat 167 ünitede çeşitli hastanelere kan bağışında bulundum. Bugüne kadar toplam 467 ünite kan bağışında bulundum. Kan bağışın alanında yılda 28 ünite ile 6 dünya rekorum sahibiyim. Bu artık benin için alışkanlık haline geldi. İyilik yapmak, hayır yapmak, Kızılay’a kan desteği vermek çok önemli bir durum. Herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum."
Türk Kızılay Manisa Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. İsmet Nardal ise, "Bugün burada 467. kan bağışında bulunan Emin Şahin ve Tekin Taner’e teşekkür ediyoruz. Onlar rekorlarını burada kırmak istediler ve biz de elimizden geleni gerçekleştirdik. Bu bize onur verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum ve tüm vatandaşlarımızın kan bağışında bulunmaya davet ediyorum" dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Manisalı öğrencilerden sanat sergisi
Yaşam

Manisalı öğrencilerden sanat sergisi

Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Bağlı Muradiye Kız Öğrenci Yurdu’nda bulunan öğrenciler tarafından sanat sergisi açıldı.

Manisa TSO 80. Mali Genel Kurul Toplantısına Katıldı
İş Dünyası

Manisa TSO 80. Mali Genel Kurul Toplantısına Katıldı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetimi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 80. Mali Genel Kurul Toplantısına katıldı.

Manisa'da 'Okula Ne Kadar Hazırım' Projesi
Bölgesel

Manisa'da 'Okula Ne Kadar Hazırım' Projesi

Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan proje ile Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde ilkokula başlayacak olan çocuklardan gönüllü olanlara 'Okula ne kadar hazırım' projesinde testler yapılacak.

Görme Engelli Memnune Gül, El Emeği Göz Nuru Takılar Tasarlıyor!
Yaşam

Görme Engelli Memnune Gül, El Emeği Göz Nuru Takılar Tasarlıyor!

Akgedik Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kursunda El sanatları kursuna katılan 47 yaşındaki görme engelli kursiyer Memnune Gül, birbirinden güzel el işleri yapıyor.

 Manisa'da Tarımsal Sulama Havuzları ve Deposu Yapıldı!
Bölgesel

Manisa'da Tarımsal Sulama Havuzları ve Deposu Yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonu yaklaşırken Manisalı çiftçilerin ürünlerini daha rahat sulamasını sağlayacak projeleri birer birer hayata geçiriyor.

 Şehzadeler Engelliler Haftası'nı Coşkuyla Kutladı!
Etkinlik

Şehzadeler Engelliler Haftası'nı Coşkuyla Kutladı!

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen farkındalık etkinliğine destek vermek amacıyla Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı.