İstanbul

8 ilde Operasyon Çok Sayıda çete üyesi Yakalandı

operasyonda gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi Haber detayı..

8 ilde Operasyon Çok Sayıda çete üyesi  Yakalandı

İstanbul merkezli 8 ilde çetelere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 51 çete üyesi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, M.K. isimli şahsın liderliğindeki bir çetenin haksız kazanç sağlayıp nitelikli yağma yaptığı bilgisine ulaşmış, Çetenin 68 üyesine yönelik yapılan 6 aylık teknik ve fiziki takipte, Sancaktepe ve Çekmeköy ilçeleri başta olmak üzere kentin çeşitli ilçelerinde “nitelikli yağma”, “canlı hayvan dolandırıcılığı”, “tefecilik”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “silah ticareti”, “silah zoruyla çek/senet imzalatma” ve “kasten yaralama” gibi 53 farklı eylem gerçekleştirdikleri anlaşılmıştı. İstanbul, Sivas, Kars, Kocaeli, Samsun, İzmir, Afyonkarahisar ve Tekirdağ illerini kapsayan 8 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda çete elebaşı M.K. isimli şahıs dahil olmak üzere 51 şüpheli yakalanmıştı. Emniyete götürülen 51 şüphelinin işlemleri tamamlandı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.
Öte yandan çete üyelerinin, silah zoruyla şahısları alıkoyma ve silah zoruyla senet imzalatma eylemlerini tanımlamak adına “masayı kurduk”, eylemlerini gerçekleştirdikten sonra ise “operasyonu yaptık, payımız dağıtıldı” şeklindeki ifadeleri dikkat çekmiş, şans oyunları ve bahis oyunları oynayan kişileri ağlarına düşüren çete üyelerinin, tefecilik yöntemiyle borçlandırdıkları mağdurlara yüksek tutarlı veya boş senetler imzalattıkları belirlenirken, borçlarını ödeyemeyen kişilerden ise tehdit, cebir ve şiddet yoluyla yüksek meblağlarda para aldıkları ve böylece vatandaşları içinden çıkılmaz bir borç batağına düşürdükleri tespit edilmişti. Çete mensuplarının, mağdurlara ait canlı hayvanları dolandırıcılık yöntemi ile ele geçirip üçüncü kişilere sattıkları ve nakliyesini yaptıkları hayvanları ellerinden çıkarana kadar takipten kurtulmak adına her gece başka bir ahıra sevk ettikleri anlaşılmıştı.
Emniyete götürülen 51 şüphelinin işlemleri tamamlandı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi.İHA

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Lokumun Cesur Ruhu Senay Eser
İş Dünyası

Lokumun Cesur Ruhu Senay Eser

Şenay Eser, lokum ve şekerleme sektöründe bir devrim yarattı. Alfakher Lokum'un kurucusu ve sahibi olarak, iş dünyasında kadınların gücünü ve yeteneklerini sergileyen bir örnek oldu.

Bucak'ta kamyon otomobilin arkasını biçti
Bölgesel

Bucak'ta kamyon otomobilin arkasını biçti

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Patlama riski nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

Milli Sporcular Burdur Valisi Öksüz'ü Ziyaret Etti!
Spor

Milli Sporcular Burdur Valisi Öksüz'ü Ziyaret Etti!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Gençlik Haftası'nı kutlayan milli sporcular, Burdur Valisi Türker Öksüz'ü ziyaret etti.

Merinos Halı'da Dev Kampanya! %50'ye Varan İndirimler!
Tanıtım

Merinos Halı'da Dev Kampanya! %50'ye Varan İndirimler!

Merinos Halı'da 4 gün sürecek dev kampanya başladı! 6 metre kare halılar 3.000 TL'den, bire iki yolluklar 750 TL, kilim metre karesi 600 TL'den başlıyor!

Burdur'un sağlık taleplerini bakana ilettiler! İşte madde madde talepler
Bölgesel

Burdur'un sağlık taleplerini bakana ilettiler! İşte madde madde talepler

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı ve Milletvekilleri, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ziyaret ederek Burdur'un sağlık alanındaki eksiklikler ve ihtiyaçlar hakkında görüştü.

Çiftçi Kredileri Ertelensin, Ek Yem Desteği Verilsin!
İş Dünyası

Çiftçi Kredileri Ertelensin, Ek Yem Desteği Verilsin!

Burdur'da mevsimsel kuraklık hidrolojik kuraklığa dönüştü. Rekolte kaybı %50'yi aşabilir. Burdur Ticaret Borsası Başkanı Gündüzalp, tarımsal üretimde ağır bir yıl geçirdiklerini ve acil önlem alınması gerektiğini söyledi.