9. Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Derneği Kongresi başladı

9. Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Derneği Kongresi başladı

9. Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Derneği Kongresi başladı

Bahçeşehir Üniversitesi Cerrahi Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Gürgan, 9. Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Derneği (ÜTCD) Kongresi’nin bin 300 katılımcıyla başladığını belirterek, “Akdeniz Ülkeleri Üreme Derneği’nin de katkılarıyla son zamanlarda kanser hastalarının hem çocuk sahibi olabilmeleri için hem de kanserli olan ve olmayan dokuların dondurulması için büyük gelişmeler var” dedi.
9. Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Derneği Kongresi, Antalya’nın Lara turizm merkezindeki bir otelde başladı. Kongre çerçevesinde ISIVF Bölgesel Sempozyumu ile OVIN İnfertilite ve ART’de Tartışmalı Konular ve Güncel Yaklaşımlar konulu birbirinden önemli sempozyumlar düzenlenecek. Üreme Tıbbı Cerrahi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Vakfı-ISIVF Bölgesel Sempozyumu ve OVIN-3 Sempozyumu Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Cerrahi Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Gürgan, bu yıl Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Kongresi’ni bin 300 meslektaşının katılımıyla Antalya’da yaptıklarını belirtti. Türk meslektaşlarının yanı sıra Avrupa’dan, Azerbaycan’dan, Balkanlar’dan, hatta Kanada ve ABD’den gelen katılımcılar ile başarılı bir kongre geçirdiklerini ifade eden Gürgan, “Burada katılımcılar bir, bir buçuk sene içinde elde ettikleri yeni verileri paylaşıyorlar. Türkiye’deki vatandaşlarımız ve meslektaşlarımız bu bilimsel ilerlemelerde çok iyi bir ivme kaydediyor. Şu anki dünyada artık bilgilere daha kolay ulaşabiliyoruz. Bu bilgileri yan yana getirerek hem kendi ülkemizde hem de dünyada üreme tıbbı ile ilgili çocuk isteyenlere çocuk verilebilmesi için çalışmalar sürdürülüyor” diye konuştu.

"Bilimin önündeki engeller kalkıyor"
Türkiye’de kurulan grupların içinde Avrupa’nın çok ileri gelen araştırma merkezlerinin bulunduğunun altını çizen Gürgan, “Amerika’da önemli araştırma merkezleri var. Bunlarla ilgili elde ettiğimiz yıllar öncesine ait ilk verilerin şu anda nereye geldiğini, 5 sene sonra veya 10 sene sonra nereye geleceğini görüyoruz. Bilimin önündeki engeller teker teker kalkıyor ve bilinenden yeni bilinmezler çıkıyor ve biz bu bilimi ilerletiyoruz. Ülkemiz bilimde dünya ülkelerindeki meslektaşlarımızla aynı seviyededir. Elde edilen veriler önümüzdeki sene içinde hastalarımızın hizmetine sunulacak” diye konuştu.

"Kanserli hastalar alanında gelişmeler var"
Bu sene kongrede Dünya Kısırlık ve Tüp Bebek Derneği’nden de lokal bir organizasyon yaptıklarına değinen Gürgan, “Ayrıca Akdeniz Ülkeleri Üreme Derneği de bu işin içinde ve son zamanlarda gerçekten kanser hastalarının hem çocuk sahibi olabilmeleri için hem de kanserli olan ve olmayan dokuların dondurulması için büyük gelişmeler var. Uluslararası Doğurganlığın Korunması Derneği ve bu doğurganlığın korunmasına önem veren meslektaşlarımızla hep birlikteyiz. Adım adım daha iyiye ve daha iyi bilimlere doğru gidiyoruz” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bahçeşehir Üniversitesi 25’inci yaşında
Yaşam

Bahçeşehir Üniversitesi 25’inci yaşında

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) 25’nci yılı kutlamasında bilime katkı veren akademisyenleri ödüllendirdi. Dünya üniversiteleri arasında ilk 500’e girmelerinin mutluluğunu yaşadığını söyleyen BAU Global Başkanı Enver Yücel, “50. yılımızda dünyada ilk 300 üniversitenin içinde olacağız” dedi.

Türkiye 2024'te Sağlık Turizminde Marka Olacak!
Sağlık

Türkiye 2024'te Sağlık Turizminde Marka Olacak!

Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu Genel Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türkiye'nin 2024 yılında sağlık turizmi alanında bir marka haline geleceğini söyledi.

2 Milyonda Bir Görülen Apendiks Kanseri Kayseri'de Tespit Edildi!
Sağlık

2 Milyonda Bir Görülen Apendiks Kanseri Kayseri'de Tespit Edildi!

Kayseri’de karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanede kapalı yöntemle ameliyata alınan hastanın, kanser hücrelerinin şans eseri kamera alanına girmesi sonucunda 2 milyonda bir rastlanan apendiks kanseri olduğu ortaya çıktı.

2. Çukurova Bölgesel Toplantısı Gerçekleşti!
Sağlık

2. Çukurova Bölgesel Toplantısı Gerçekleşti!

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi, ortopedi uzmanlarını bir araya getiren 2. Çukurova Bölgesel Toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda “Tüm Yönleriyle Rotator Manşet Yırtıkları” ele alındı.

Samsun'da Bayram Sonrası Hastanelerde Yoğunluk!
Sağlık

Samsun'da Bayram Sonrası Hastanelerde Yoğunluk!

Samsun'da 9 günlük bayram tatilinin ardından hastanelerde yoğunluk yaşandı.

Yirmilik Diş Çekilmesi Zorunlu Mu? Uzmanlar Yanıtlıyor!
Sağlık

Yirmilik Diş Çekilmesi Zorunlu Mu? Uzmanlar Yanıtlıyor!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömür Dereci, yirmilik dişlerin çekilmesi zorunluluğunun toplumdaki yanlış bir algı olduğunu belirirken, 25 yaşını geçen kişilerde problem oluşturduğu takdirde çekim yapılabileceğini söyledi.