Bolu

90 yaşındaki irfan dedenin yüzü artık gülecek

Bolu'da aile yadigarı ahşap evinin çatısı fırtınada uçtuğu için camide misafir edilen 90 yaşındaki İrfan Yazgan için konteyner hazırlandı. Konteyner Yazgan'ın ahşap evinin bahçesine konuldu.

90 yaşındaki irfan dedenin yüzü artık gülecek

BOLU (İHA) - Bolu'da aile yadigarı ahşap evinin çatısı fırtınada uçtuğu için camide misafir edilen 90 yaşındaki İrfan Yazgan için konteyner hazırlandı. Konteyner Yazgan'ın ahşap evinin bahçesine konuldu. Büyük mutluluk duyan yaşlı adam, "Eski evimin çatısı uçmuştu. Şimdi ise yeni getirilen konteynere komşularım çatı yapıyor. Daha sonra da eşyalarımızı taşıyacağız. Allah herkesten razı olsun" dedi.
Mudurnu’da geçtiğimiz hafta etkili olan fırtına, Dereçetinören köyünde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Birçok noktada ağaçlar devrilirken, rüzgarın şiddetine dayanamayan çatılar da zarar gördü. Aile yadigarı ahşap evde yalnız yaşayan 90 yaşındaki İrfan Yazgan’ın da evinin çatısı uçtu. Hasar gören ev, yağmur suyu aldı. 20 yıl önce eşini kaybettikten sonra yalnız kalan ancak ilerleyen yaşına rağmen yıllardır kimseye muhtaç olmadan yaşayan yaşlı adam, evinin hasar görmesiyle büyük üzüntü duydu. Yazgan’ın bir oğlu olduğu, kendisinin düzenli olarak babasının evine gelip ihtiyaçlarını karşıladığı ancak yaşlı adamın köyünü ve evini terk etmek istemediği için oğlunun yanına gitmediği bildirildi. Köylüler ise camide oda hazırlayarak, Yazgan'ı bir süre misafir etti.
Aradan geçen bir haftanın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve AFAD tarafından tutulan rapor çerçevesinde İrfan Yazgan'ın evinin yanına konteyner konulması kararlaştırıldı.
Köye getirilen konteyner, vinç yardımıyla rüzgardan hasar gören evin bahçesine konuldu. Konteynerin yağmur ve karda üzerinde hasar görmemesi için üzerine köylülerin yardımıyla çatı da yapılıyor.
Konteyner geldiği için mutlu olduğunu ifade eden İrfan Yazgan, "Sağ olsun herkes bana yardımcı oldu. Konteyner getirdiler. Eski evimde durulacak gibi değildi. Eski evimin çatısı uçmuştu. Şimdi ise yeni getirilen konteynere komşularım çatı yapıyor. Daha sonra da eşyalarımızı taşıyacağız. Allah herkesten razı olsun" dedi.

"İrfan dedenin yüzü gülmeye başladı"

Köy sakinlerinden İsmail Adıgüzel, "Sağ olsun Kaymakamımız, İl Özel İdaresi, Valimiz ve AFAD destek çıkarak zor durumda yalnız yaşayan İrfan Yazgan dedemize konteyner getirdiler. Konteyneri yerine koyduk. Cami odasında yatıp kalkıyordu. Eşyalarını birlikte konteynere taşıyacağız. Konteyneri kadınlarımız güzelce temizledi. İrfan dedenin yüzü gülmeye başladı" diye konuştu.
İrfan Yazgan’ın komşusu Hüseyin Adıgüzel ise "Konteynerin çatısını yapıyoruz. İrfan dede kar, yağmur altında kalmasın. Köyde biz ona sahip çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bilecik'te Kayıp Adamın Evde Ölü Bulunması: Mesut Yurtsever'e Ne Oldu? - Haberler
3. Sayfa

Bilecik'te Kayıp Adamın Evde Ölü Bulunması: Mesut Yurtsever'e Ne Oldu? - Haberler

Bilecik’te kendisinden haber alınamayan 46 yaşındaki adam evinde ölü bulundu.

Elazığ'da Tren Raylarında Kaza: Lokomotifin Çarptığı Yaşlı Adam Yaralandı - Haberler
3. Sayfa

Elazığ'da Tren Raylarında Kaza: Lokomotifin Çarptığı Yaşlı Adam Yaralandı - Haberler

Elazığ’da raylardan geçmeye çalıştığı sırada lokomotifin çarptığı 80 yaşındaki adam yaralandı.

Haber alınamayan yaşlı adam ölü bulundu
3. Sayfa

Haber alınamayan yaşlı adam ölü bulundu

Kütahya’nın Emet ilçesi yalnız yaşayan 84 yaşındaki Mahmut Tezbaşar evinde ölü bulundu.

Adana’da alzheimer hastası  yaşlı adam sulama kanalında ölü bulundu
3. Sayfa

Adana’da alzheimer hastası yaşlı adam sulama kanalında ölü bulundu

Adana’da kayıp olarak aranan alzheimer hastası yaşlı adam, sulama kanalında ölü olarak bulundu. Ölen adamın cesedi su içerisinden kepçe yardımıyla çıkartıldı.

Kocaeli’de yaşlı adam ölü bulundu
3. Sayfa

Kocaeli’de yaşlı adam ölü bulundu

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 73 yaşındaki adam, kendisini kahvaltıya çağırmak için evine giden abisi tarafından banyoda ölü bulundu. Yaşlı adamın dengesini kaybettiği ve kafasını lavaboya çarpması sonucu yaşamını yitirdiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Adıyaman'da Asansörde Şok Eden Ölüm! Asansörde Hayatını Kaybetti
3. Sayfa

Adıyaman'da Asansörde Şok Eden Ölüm! Asansörde Hayatını Kaybetti

Adıyaman'da Atatürk Bulvarı Siteler Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın asansöründe 72 yaşındaki Mehmet R. isimli yaşlı adam ölü bulundu. Asansör kapısını açan bina sakini, Mehmet R.'nin cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Mehmet R.'nin hayatını kaybettiğini belirledi.