2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı final turunda Romanya’yı konuk etmeye hazırlanan A Milli Futbol Takımı, müsabaka öncesi çalışmalarına devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman, teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde yapıldı.
Antrenmanın kamuoyuna açık gerçekleştirilen ilk bölümünde futbolcular koşu ve top kapma çalışmaları üzerinde durdu. İdmanın basına kapalı olan ikinci kısmında ise teknik heyetin Romanya karşılaşmasına yönelik özel bir taktik plan uyguladığı öğrenildi. Hazırlık sürecini yerinde takip eden TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, asbaşkanlar Mecnun Otyakmaz ve Serdal Adalı ile federasyon yöneticileri, takıma moral ziyaretinde bulundu.
Kritik mücadele öncesinde ay-yıldızlı ekipte 4 oyuncunun eksikliği dikkat çekti. Ağrıları bulunan savunma oyuncuları Merih Demiral ve Zeki Çelik, gerçekleştirilen son antrenmana katılmadı. Aday kadroya dahil edilen Deniz Gül’ün henüz kampa giriş yapmadığı bildirilirken, Aral Şimşir’in ise sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldığı kaydedildi.
A Milli Takım, Romanya ile oynayacağı play-off yarı final maçı hazırlıklarını gün içinde yapacağı basına kapalı antrenmanla sürdürecek. Dünya Kupası yolunda büyük önem taşıyan bu karşılaşma, 26 Mart Perşembe günü Beşiktaş Park’ta oynanacak. Galip gelen taraf, final biletini almak için bir sonraki aşamaya geçecek.
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)