Antalya / Kaleiçi

ABB 'den Kaleiçi’ndeki kedi ve köpeklere iç-dış parazit ilaçlaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Karaalioğlu Parkı’nda ve Kaleiçi’nde bulunan sahipsiz kedi ve köpeklere iç dış parazit ilaçlaması yaptı. Devamı haberimizde..

ABB 'den Kaleiçi’ndeki kedi ve köpeklere iç-dış parazit ilaçlaması

Antalya Büyükşehir Belediyesi Karaalioğlu Parkı’nda ve Kaleiçi’nde bulunan sahipsiz kedi
ve köpeklere iç dış parazit ilaçlaması yaptı.
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Karaalioğlu Parkı ve Kaleiçi bölgesinde bulunan kedi ve köpeklere iç-dış parazit ilaçlama uygulaması gerçekleştirdi. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Kaleiçi bölgesinde yoğun bir hayvan popülasyonu olduğu için gerçekleştirilen hastalık önleyici çalışmanın son derece önemli olduğunu söyledi.
Özel, “Muhtarlarımız ile Veteriner İşleri Şube Müdürlerimiz sürekli iletişim halinde. Sık sık toplantılar düzenleyip bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Zoonoz hastalıklar için ilaçlama ve kısırlaştırılma talepleri gelmişti. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlarımız ile sokak hayvanları için kısırlaştırma ve bakımları konusunda iş birliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

"Sahipsiz hayvanlar daha sağlıklı"
Veteriner İşleri Şube Müdürü Aslı Kılıç ise Karaalioğlu Parkı bölgesinde sahipsiz hayvanlara yönelik yapılan paraziter ilaçlamasının pire ve kene ile mücadele için oldukça önemli olduğunu aktardı. Kılıç “Hayvanlarımızın sağlığı bizim için önemli. Bu nedenle böyle bir çalışma başlattık. Paraziter olarak iç parazitlerde insan sağlığını etkileyecek zoonoz hastalıklar bulunuyor. Bu hastalıklar kediler ve köpeklerden insanlara bulaşabiliyor. Paraziter uygulamalarda kullandığımız ilaçlarla hastalıkların ortadan kalkmasını ve sahipsiz hayvanlarımızın daha sağlıklı olmasını sağlıyoruz” diye konuştu.

"Aynı yerlerine bırakılıyor"
Kaleiçi Tuzcular Mahalle Muhtarı Uğur Çetin ise mahallelerinde bulunan kedi ve köpekler için yapılan ilaçlama ve bakım çalışmaları için büyükşehir belediyesine teşekkür ederek, şunları söyledi: “Ayrıca kısırlaştırılması uygun görülen hayvanlarımızı Büyükşehir Belediyesi veterinerlerine teslim ettik. Sağlıklı bir şekilde tedavi edilen hayvanlarımız alındıkları yerlere geri bırakılıyor”.
Kılıçarslan Mahalle Muhtarı Ali Kahraman ise kısırlaştırma ve ilaçlama çalışması nedeniyle görevlilere teşekkür etti.  İHA 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Lara Birlik mesire alanı yaza hazırlanıyor
Yaşam

Lara Birlik mesire alanı yaza hazırlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Lara Birlik mesire alanında yaz sezonu öncesi bakım onarım çalışması başlattı.

 Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz
Bölgesel

Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 1 Mayıs’ta ücretsiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait resmi plakalı belediye otobüsleri, Antray ve nostalji tramvayı 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda ücretsiz yolcu taşıyacak.

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai
Yaşam

ASAT’tan Gazipaşa’da yoğun mesai

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASAT) Gazipaşa’da yapımına başladığı 10 bin metre kanalizasyon hattı yapım işinin yüzde 70’i tamamlandı.

Antalya'da ‘Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde
Yaşam

Antalya'da ‘Sineksiz yaz’ için ekipler hem sahada hem eğitimde

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yıl boyu 1600 personelle haşere ve sinekle mücadele çalışmalarını aralıksız yürütürken, uygulamaların daha verimli olması için 19 ilçede vektörel mücadele eden personele yönelik eğitimler veriyor.

Antalya Büyükşehir’in Örgü Bebekleri dünya pazarında
Bölgesel

Antalya Büyükşehir’in Örgü Bebekleri dünya pazarında

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin örgü bebek atölyesinde eğitim alan kursiyerler katılım belgelerini aldı.

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı
Spor

23 Nisan Futbol Turnuvası heyecan kattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla futbol turnuvası düzenledi.