Balıkesir / Ayvalık

Adadan adaya denizden yürüyerek geçtiler

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Cunda Adası’ndan Maden Adası’na deniz içinden yürüyerek geçilen ender bir doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi.

Adadan adaya denizden yürüyerek geçtiler

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Cunda Adası’ndan Maden Adası’na deniz içinden yürüyerek geçilen ender bir doğa yürüyüşü etkinliği gerçekleştirildi. Katılımcılar, bir adadan diğerine denizden yürüyerek geçmenin heyecanını yaşadı. Türkiye’de nadir görülen bu doğal geçiş, doğaseverlere unutulmaz bir deneyim sundu.
Yürüyüş grubu lideri Erhan Çiftçi öncülüğünde yapılan etkinlikte, doğa tutkunları Cunda Adası’nın Pateriça Burnu’ndan yürüyüşe başladı. Katılımcılar, Yalancı Boğaz üzerinden, deniz seviyesinin yürümeye elverişli olduğu dar bir geçidi kullanarak Maden Adası’na ulaştı. Grup lideri Çiftçi, "Bugün biz burada doğanın nimetlerinden faydalanmaya, yaşadığımız coğrafyanın en güzel yerlerini görmeye geldik. Şu anda Cunda Adası’ndayız ve karşımızda Maden Adası var. Bugün yürüyerek bir adadan diğerine geçeceğiz. Bu, Türkiye’de çok seyrek görülen, eşsiz bir deneyim," dedi.
Etkinliğe Amerika’dan katılan doğa yürüyüşçüsü Bilge Akpınar ise, "Benim için çok güzel bir deneyim olacak. İlk defa böyle bir yer gördüm, duydum. Normalde Amerika’da yaşıyorum. Suyun içinden yürüyerek başka bir adaya geçmek gerçekten ilginç ve unutulmaz bir deneyim olacak," diye konuştu. İlk kez etkinliğe katılan doğa yürüyüşçüsü Niyazi Tekin de, "Heyecanlıyım, ilk defa yürüyeceğim. Umarım güzel ve keyifli bir yürüyüş olur," ifadelerini kullandı.
Yürüyüşçüler, Maden Adası’nda bulunan koylarda yüzüp doğayla baş başa vakit geçirdikten sonra aynı güzergâhı kullanarak Cunda Adası’na geri döndü. Sadece belirli dönemlerde ve uygun su seviyesi şartlarında yapılabilen bu özel yürüyüş, katılımcılara eşsiz bir deneyim sunarak doğayla bütünleşmenin en sıra dışı yollarından birini gösterdi.

Adadan adaya denizden yürüyerek geçtilerAdadan adaya denizden yürüyerek geçtilerAdadan adaya denizden yürüyerek geçtilerAdadan adaya denizden yürüyerek geçtilerAdadan adaya denizden yürüyerek geçtiler

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.