Adana’da depremde yıkılarak 82 kişiye mezar olan sitede eşi ve iki oğlunu kaybeden İbrahim Akça, oğullarının okul öncesi eğitim aldığı sınıfı baştan sona yeniletti. Sınıfa 'Mehmet-Metehan Akça' ismi verildi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adana’nın merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’ndeki İhsan Bayram Sitesi’nin C Bloğu yıkılarak yerle bir oldu. Binanın enkazında 82 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, sadece 6 kişi sağ olarak kurtarılabildi. Emine Akça (32) da oğulları Metehan (4) ve Mehmet (7) ile birlikte hayatını kaybetti.
Kendi elleriyle toprağa verdi
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği’nde görevli olan İbrahim Akça (33), komiserlik eğitimi için Ankara’da olduğundan depremden kurtuldu. Hayat arkadaşı ve çocuklarını kendi elleriyle toprağa veren Akça, acısını da umuda dönüştürdü. İbrahim Akça, çocuklarının okul öncesi eğitim aldığı okula anlamlı bir yardımda bulundu. İbrahim Akça, merkez Seyhan ilçesine bağlı Kuruköprü Mahallesi’nde yer alan ‘Nuri ve Zekiye Has Ortaokulu’nun ana sınıfını baştan sona yenileterek, tüm masrafları kendisi üstlendi. Okul Müdürü Adem Ünsal da acılı babayı daha önce çocuklarının eğitim aldığı sınıfa davet edip, teşekkür plaketi sundu. Sınıfa 'Mehmet-Metehan Akça' ismi verilirken, o anlara tanık olanlar gözyaşına hakim olamadı. İHA
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), yeni eğitim öğretim döneminde depremzede öğrencilere kısmi zamanlı çalışma ve beslenme bursu vereceğini açıkladı.
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), deprem felaketinin ardından başta Hatay olmak üzere 11 ilde maddi ve manevi yardımlar sağladı.
Depremzedeler için yapılan köy evlerinin inşası devam ediyor
Hatay’da STK temsilcileriyle bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "TOKİ’nin koordinasyonunda vatandaşlarımızın yerlerini yapmasıyla alakalı yeni bir model de geliştirildi.
Depremzede gençler bir hafta boyunca çeşitli sosyal aktivitelerle hem yaz tatilinin değerlendirecek hem de moral depolayacak. Detaylar haberimizde...
Depremzede liseli Duru, Kızlar Bilgisayar Olimpiyatında Avrupa Şampiyonu oldu işte detaylar..
Yorumlar (0)