Antalya

AESOB Başkanı Dere'den zincir marketlere yasal düzenleme talebi

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, zincir marketler için yeni bir yasal düzenleme yapılması hususunda talepte bulundu.

AESOB Başkanı Dere'den zincir marketlere yasal düzenleme talebi

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, zincir marketler için yeni bir yasal düzenleme yapılmasını talep etti.
AESOB Başkanı Adlıhan Dere, ’zincir marketlerin açma kapama saatlerinin ve haftada 1 gün tatil yapılması hususlarının düzenlenmesini, çevre nüfus oranına göre mağaza açılmasına izin verilmesini, çalışan haklarının iyileştirilmesini’ istedi. Zincir marketler büyürken, küçük esnafın iflasa sürüklendiğini savunan Dere, “Yaklaşık 80 işkolunda faaliyet gösteren bu zincir mağazalar ve AVM’ler ile küçük esnafın rekabet etmesi bu şartlarda mümkün değil. Zincir marketler tedarikçiden daha ucuza ürün alıyor, küçük esnaf aynı ürünü daha pahalıya satın alıyor. Küçük esnaf, aynı ürünü zincir market ile aynı fiyata satarsa para kazanamaz. Böyle bir düzenleme sadece esnafımızı değil, tüketici durumundaki vatandaşlarımızı da doğrudan etkileyecektir” dedi.
Artan AVM sayılarından şikayetçi olan Dere, yasal düzenlemeler yapılarak bu artışın önüne geçilmesi gerektiğini savundu. Perakende sektörünü düzenleyen yasanın zaman kaybetmeden çıkarılmasını isteyen Başkan Adlıhan Dere, "Devletimiz ve vatandaşlarımız yerel esnafına sahip çıkmalı ve destek olmalıdır. Haksız rekabet ile mağdur edilen esnafın asıl yüzünü güldürecek olan karar, Perakende Yasası’nın güncellenmesi olacaktır. Çünkü mevcut Perakende Yasası esnaf ve sanatkarların mağduriyetini önleme konusunda maalesef yeterli değil” diye konuştu.

"Haksız rekabet ortadan kalkmalı"

Yasal düzenleme ile ekonominin ve esnafın da canlanacağını söyleyen Dere, "Alışveriş merkezleri ve zincir marketler plansız ve kontrolsüz şekilde artıyor. Kuralsız açılışların bir an önce önüne geçilmesi amacıyla yeni kurallar getirilmelidir. Bu işletmeler bir çok şube açarak, açtıkları bu şubelerin her birinde yüzlerce esnafın işini tek mağazada yaparak ve haftanın her günü geç saatlere kadar açık kalarak esnafımızın maddi ve manevi kayıplara uğramasına neden oluyor. Haksız rekabetin neden olduğu bu düzen esnafı yok ederek sermayenin tehlikeye girmesine sebebiyet veriyor. KOBİ’lerin üretimini engelliyor ve vatandaşın alım gücü düşüyor. Sermaye değil, haksız rekabet ortadan kalkmalı" şeklinde konuştu.

Kantin esnafına verilen müjde

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kantincilere verdiği müjdeye değinen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, "Kantin kira artışlarına bir sınırlama getirilmesi konusunda dile getirdiğimiz taleplerimiz, TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken’in yetkili mercilere iletmesi sonucunda olumlu cevap aldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul kantinlerindeki kira artışı hususunda yapmış olduğu açıklamada 2022-2023 eğitim öğretim yılı boyunca yüzde 25 artışla sabitleme kararı aldıklarını söyledi" dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Antalya Rus Ve Ukraynalıların İstilasında  Yaptıkları Pes Dedirten cinsten
Bölgesel

Antalya Rus Ve Ukraynalıların İstilasında Yaptıkları Pes Dedirten cinsten

Savaşı Bahane Edip Sıcak denizlere inan Rus Ve Ukraynalılar Antalya'ı İşgal etti . Hatta Antalya Çok Güzel Ama TÜRKLER olmasa diyebilen yabancılar artık kendilerini iyice hissettirmeye başladı.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere;Ramazan ihtiyaçlarınızı yerel esnaftan alın
İş Dünyası

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere;Ramazan ihtiyaçlarınızı yerel esnaftan alın

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere Ramazan ayının gelmesi dolayısıyla israf uyarısında bulunarak merdiven altı ürünlere dikkat çekti.

Başkan Dere'nin mutlu günü! Kızı dünya evine girdi
Bölgesel

Başkan Dere'nin mutlu günü! Kızı dünya evine girdi

Antalya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere'nin kızı Neslihan Dere ile Arda Bilen dünya evine girdi. Detaylar haberimizde...

TESKOMB aracılığı ile 100 milyon TL destek paketi kullandırılmaya başlanacak.
İş Dünyası

TESKOMB aracılığı ile 100 milyon TL destek paketi kullandırılmaya başlanacak.

19.02.2024 Pazartesi gününden itibaren Antalyalı esnaf ve sanatkarlarımıza özel TESKOMB aracılığı ile 100 milyon TL destek paketi kullandırılmaya başlanacak. Esnaf Buluşmasına T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat’ta katıldı

Başkan Adlıhan Dere, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Görüştü
Bölgesel

Başkan Adlıhan Dere, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Görüştü

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile yaptığı görüşmede, esnaf ve sanatkarların sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerini sundu. Görüşmede ele alınan konular arasında Perakende Yasası, turizm sektörü, BAĞ-KUR prim günleri, teşvikler ve kredi imkanları gibi birçok başlık bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy  Antalya'da  Esnaf Temsilcileri ile buluştu
Bölgesel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Antalya'da Esnaf Temsilcileri ile buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un teşrifleriyle Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin düzenlediği Sorunlar ve Çözüm Önerileri İstişare Toplantısın katıldı.