Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü nedeniyle öğrencilere yönelik teorik ve uygulamalı eğitim programı düzenledi.
Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birimi (MEB AKUB) ile birlikte 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Sezai Karakoç Anadolu Lisesinde afet farkındalık eğitimleri, deprem tatbikatı ve yangın söndürme uygulaması ile gerçekleştirildi. Etkinliklere, İtfaiye Daire Başkanlığı ve AFAD İl Müdürlüğü ekipleri de katılım sağladı. İlk olarak öğrencilere deprem anında doğru davranış biçimleri, acil tahliye uygulamaları ve yangına ilk müdahale konularında uygulamalı eğitim verildi. Ardından sirenlerin çalmasıyla öğrenciler sınıflardan güvenli bir şekilde tahliye edildi. Okulun bahçesinde toplanan öğrencilere, itfaiyeciler tarafından yangın tüpüyle muhtemel yangınlara müdahale uygulamalı olarak tatbik edildi.
Afet bilinci ve çevre duyarlılığını artırmayı hedefleyen Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, aynı konuya ilişkin Dağkapı Meydanı ve Gaziler Caddesi’nde stant açarak vatandaşlara broşür dağıttı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)