Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, kentin patates üretiminde Türkiye’de üçüncü sırada geldiğini kaydederek, “Bizim bölgemizin patatesi de çok kıymetli. Renginden dolayı lezzetinden dolayı çok özel bir patates yetiştiriyoruz” dedi.
Vali Yiğitbaşı, Şuhut ilçesinde patates hasadı yapan işçileri ziyaret ederek onlarla birlikte patates topladı. Protokol üyelerinin de eşlik ettiği Vali Yiğitbaşı, işçilerle birlikte topraktan patates söküp, kovalara topladı.
Hasat programının ardından açıklamalarda bulunan Vali Yiğitbaşı, Afyonkarahisar’a özgü patates lezzet ve veriminden bahsetti. Vali Yiğitbaşı, “Bizim bölgemizin patatesi de çok kıymetli. Renginden dolayı lezzetinden dolayı çok özel bir patates yetiştiriyoruz. Onun için bu bölgenin patatesinin Türkiye’de 3.’ncü sıradayız biz. Çok daha iyi durumlara da geleceğiz biz durum onu gösteriyor. Çok verimli topraklar Bu yıl rekolte de iyi maşallah. Köylümüzün yüzü gülüyor maşallah. Bu bereketli topraklarda inşallah biz Türkiye’ye hem de yurt dışına güzel bereketli verimli ürünlerimizden sunmaya herkesin masasına sofrasına yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde bu yıl 16’ncısı gerçekleştirilen Gurbetçi Festivali’ne katıldı. Çok sayıda gurbetçi vatandaşın katıldığı etkinlikte konuşan Bakan Göktaş, son 20 yılda uygulanan devlet politikaların yabancı ülkelerde yaşayan gurbetçilerin hayatını kolaylaştırmaya başladığını ifade etti.
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, mayıs ayında gerçekleştirilecek seçimlerin güvenli ve huzur bir ortamda geçmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.
Köy okulları önüne yaya ve okul geçidi yapılıyor
Üniversitelerin açılış hazırlıkları gündemiyle toplantı gerçekleştirildi
Vali ve belediye başkanı dijital dünyada ter döktü
Afyonkarahisar’da 'Mutluluk Kervanı' projesi devam ediyor
Yorumlar (0)