Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da Motofest Festivaline bu yıl rekor katılımcı bekleniyor

Motofest Festivaline bu yıl 500 bine yakın katılımcı bekleniyor

Afyonkarahisar'da Motofest Festivaline bu yıl rekor katılımcı bekleniyor

Afyonkarahisar’da geçtiğimiz 30 Ağustos da başlayan Dünya Motosiklet Şampiyonası, Motofest Festivaline bu yıl 500 bine yakın katılımcı beklenirken, dünyanın 40 ülkesinden gelen motosiklet yarışçıları ödüllü Afyonkarahisar parkurunda kıyasıya yarışacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF), Anadolu Motor ve Doğa Sporları Kulübü iş birliğiyle gerçekleştirilen Dünya Motosiklet Şampiyonası, MOTOFEST ve motokros etkinliklerinde yarın gerçekleştirilecek antrenman ve sıralama turlarında heyecan tavan yapacak. Festivalle ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke, bu yıl 6’ncısı düzenlenen etkinliğe katılımın her yıl aratarak devam ettiğini ifade etti. Akülke, “İnanılmaz bir ilgi ve alakayla karşı karşıyayız beş günde 400 binin üzerinde izleyiciyi bekliyoruz. Yurt dışından yaklaşık 40’a yakın takım var 120’ye yakın sporcu var. Paddock alanında inanılmaz bir çalışma var. Cumartesi günü Dünya Motokros Şampiyonasının antrenman sıralama turnuvaları ile açacağız. Pazar günü de final yarışlarımız olacak. Tabi dün itibariyle Türkiye ve Avrupa’nın en büyük festivaline motosiklet festivaline Afyonkarahisar olarak ev sahipliği yaptık. Dün kapılarımızı açtık, 50 bine yakın izleyici akşam tüm gençlerimiz her yaş gurubundan insan Afyonkarahisar’da buradaydı. Çevre illerden farklı şehirlerden gündüz 500’ e yakın motosikletle bir 100’ncü yıl sürüşü yapıldı. Gerçekten her sene katılım artarak devam ediyor. İnşallah çok uzun yıllar daha Türkiye, Afyonkarahisar bu organizasyona ev sahipliği yapar. Tabi Afyonkarahisar motor sporları merkezi motokros anlamında dünyanın en iyi paddcok ödülü en iyi alt yapı ödülü en iyi parkuru anlamında söz ediliyor” dedi.
Öte yandan, 2018-2019 Türkiye Motosiklet Akrobasi Şampiyonu Birkan Polat’ın sunduğu akrobasi gösterisi ise büyük ilgi gördü. İHA 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.